GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

My satc-episode-guide part 1

2013-06-12 | 18:45:00 | Film/TV/Kändisar

Ojoj, det här inlägget är svårt.
Försöka välja bland alla superbra 96 avsnitt och sex säsonger av SATC.
Men givetvis har man favoriter.
Men ibland är det inte just hela avsnittet i sig ibland, eller ofta har det varit det få sista minutrarna med en härlig punchline eller sista "klok mening" som liksom gör hela avsnittet.
 
Bland säsong 1 och 5 som bara består av 12 avsnitt vardera har jag valt 2 avsnitt per säsong medan säsong 2 har fått 3 avsnitt och säsong 3, 4 och 6 har fått med 4 avsnitt vardera på listan.
 
Vi börjar med säsong 1, 2 och 3
 
Säsong 1 tycker jag absolut att man ska se själva pilotavsnittet. Dels för att se hur serien snabbt ändras i nästkommande avsnitt och under säsongen. Första avsnitten är det ju mycket greppet att Carrie pratar in i kameran med tittaren och att de andra karaktärerna nästan är mer dokumentärfilmade. Ett grepp som sedan försvinner helt.
Hennes lägenhet är inte heller densamma som i avsnitt två och resten av serien.
I säsong 1 får vi också se en hel del av karaktären Skipper, som man då får känslan är en av Carries närmsta vänner men som senare försvinner helt ur serien och aldrig mer nämns.
Och redan i första avsnittet får vi ju se Mr Big.
Det är i första säsongen, under redan nämnda "dokumentärintervjusnuttar" många ansikten flimrar förbi som i senare episoder t ex dyker upp som dejter och ligg till de fyra huvudrollsinnehavarna.
 
Andra avsnittet säsong 1 är "The Drought" där Carrie blir lite väl avslappnad i sängen hos Big och råkar fjärta..lite löjligt att det blir en så stor grej hos henne och som hon sen tror orsakar att de inte har sex på ett par dagar. Löjligt men charmigt.
 
Så kommer vi  till säsong 2 och här finns flera godingar och här har jag då valt två av avsnitten på grund av just sjävla slutscenerna. i säsong 2 dyker Steve Brady upp och blir ihop med Miranda för första gången och Carrie och Big kör rond 2.
"Evolution" är ett ganska härligt avsnitt när Carrie börjar lämna den ena saken efter den andra i Bigs lägenhet för att hon är trött på att släpa runt allt i en väska. Samtidigt dejtar Charlotte en konditor som har lite väl feminina sidor..
 
"Shortcomings" där  Carrie dejtar en kille som får utlösning lite väl snabbt och vars familj är rena sexgurusarna..Men slutscenen, där Carrie dels ser så jävla gorgeous ut samt slutrepliken när hon möter upp tjejerna på ett café:
"The most important thing in life is your family. There are days you love them, and others you don't, but in the end they're the people you always come home to. Sometimes it's the family you're born into and sometimes it's the one you make for yourself."
 
Sista avsnittet från säsong 2 är just sista avsnittet, " Ex and the City". Big är tillbaka i stan och annonserar dessutom att han skall förlova sig med amazonkvinnan/25åringen/modellen Natascha och även här är det slutet som är det härligaste, eller sista fem minutrarna när tjejerna sitter och dricker drinkar och återupplever scener från en Barbara Streisandfilm " The way we were" och som hon i näst sista scenen dessutom refererar till när hon stöter på Mr Big .
Själva slutscenen..åhh..
"Maybe some women aren't meant to be tamed. Maybe they need to run free until they find someone just as wild to run with"
 
Säsong 3 är en av mina favoritsäsonger all time..finns nog inte ett avsnitt där som jag itne älskar tokigt mycket.
Det är nu Aidan dyker upp för första gången likaså två karaktärer jag älskar - Charlottes första make Trey McDougal som har en hel del härliga repliker säsong 3 och 4 och i och med bröllopet dyker ju även Anthony upp - Charlottes stylist och bröllopskoordinator som sedan hänger med resten av säsongerna och även de två efterkommande filmerna. Ingen kan dräpa kommentarer och bitskheter som Anthony! Carrie har första halvan sin snygga åttiotalslook med större lockar, mer "ghettoguld" som smycken osv och hon dejtar politikern som vill kissa på henne, har problem med en pojkvän som är bisexuell, kysser Alanis Morisette och hon och Big har sin heta affär bakom Aidans och hans frus ryggar... Velade länge här vilka 4 avsnitt jag skulle ta med, det blev till slut dessa:
"No ifs, ands or butts" Avsnittet när Carrie möter Aidan och de går på en första dejt och han förklarar att han inte kan dejta en rökare..ciggen tillsammans med Cosmopolitans har ju varit som accessoarer för Carrie hittills i serien. Ska hon kunna sluta? Är han värd det? Charlotte dejtar en kille som är "the sloppiest kisser in the world" och Stanford - Carries best gay friend, dejtar en kille med en stor docksamling, medan Miranda har problem med att visa Steve stöd och Samantha får stöta på nån slags "omvänd rasism".
 
"Escape from New York" Samantha, Carrie och miranda flyr New York och sticker till LA där det diskuteras om Carries krönikor ska bli film. Hon går på ett hysteriskt roligt möte med Matthew McConaughey , gud vad jag älskar de scenerna! Sarah Michelle Gellar är också med i avsnittet och i det efterföljande "Sex and another City" syns Vince Vaughn och Carrie Fischer samt Hugh Hefner och några Playboybunnies..
 
"Hot child in the city" är ett av mina absoluta favoritavsnitt över alla säsonger och har så varit sen första gången jag såg det..och efterföljande typ 100 gångerna. Här dejtar Carrie serietidningskillen Wade som bor hemma hos päronen. Det är hetta i New York och man riktigt känner storstadspulsen, dofterna som bara finns i storstäder - mat, människor,tunnelbana, asfaltsvärme, höghus, sommar..
Några riktigt snygga outfits, Miranda skaffar tandställning och känner sig som en "34 year old nerd" och Samantha anordnar fest åt 13åriga Jenny och hennes kompisar som är som små miniversioner av Carrie & Co.
..fan..måste allt se avsnittet ikväll känner jag..iklädd sommarklänning, med altandörren öppen och kanske en cocktail..
 
Så valde jag till slut även här det sista asvnittet " Cock a doodle doo!" Mycket på grund av den härliga slutscenen när de är på BBQfest uppe på ett tak tillsammans med transor..det är bara ett lyckligt slut och hade kunnat funka som slut för hela serien om den inte hade fortsatt med fler säsonger.
 
 
 
Kommentera 3 st

Kommentarer
Vickan
2013-06-12 - 23:40:44

Åh, vilket roligt inlägg! Och vilka minnen man får!

Svar: vad roligt att det uppskattas!kram
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Joss
2013-06-13 - 14:59:29

Åh vad kul! Och vilket minne du har! :)

A
2013-06-16 - 11:37:12

Du har verkligen prickat in några av mina favoritavsnitt också.
Och varje gång jag sett "The draught" så har jag skrattat lika mycket (fast jag trott att jag inte ska göra det, när jag redan vet vad som ska hända).
Älskar också slutet på "Cock a doodle doo". Då vill jag bara bo i NY och gå på takfester! :)

Svar: åh vad roligt att vi har samma smak =)Ja det är ett underbart slut..kan se det om och om igen!
kram!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: