GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

den stora romanen...

2013-06-26 | 10:46:00 | Egocentrerat&Vardagligt

Idag vräker regnet ner här i Tidaholm, vilket väl i alla fall passar mig bra eftersom jag mest håller till nere i källaren/verkstaden/fabriken och trycker och packar ordrar från Shoppen samt gör iordning i kaoset infor imorgon då jag återigen ska ha lite "butiksöppet"  för dom som vill handla utanför webben.
 
Men i måndags, då satt jag ute på altanen och gjorde datajobb och skrev min krönika till lokaltidningen ( i tidningen idag) och det kändes så lyxigt att sitta där i värme och solsken med en kopp jordgubbste, men med lite skugga så jag såg skärmen och vad jag skrev hehe.
 
Skrivandet har alltid varit en pasion och ja jag drömmer ju fortfarande om att få ur mig den där "jäkla" chiclit/romanen en dag..och nu börjar det gnagandet i kroppen och fingrarna att öka..kanske är det dags att ta tag i det på allvar nu?
Jag vill skriva en rolig ganska så oklyschig chiclit där huvudrollsinnehavaren inte har milslånga ben eller är perfekt smal eller får orgasm bara en kille tar på henne där kompisarna inte måste vara stereotypen mullig/klumpig eller jättelång/poppis eller har en problemfylld relation med sin mamma.
Den ska vara jävligt rolig, igenkänningsbar och härlig och alldeles ljuvlig...japp bara sätta igång..öhh....
 
 
 
Kommentera 6 st

Kommentarer
Lakritsdraken
2013-06-26 - 11:33:46

Ååååhh, jag vill också skriva den där perfekta boken som jag själv alltid har velat läsa!!! Det är bara det att jag inte vet hur den är liksom. Det är väl en sak att skriva en bok om man har all tid i världen. Men den tiden måste man ju lägga på så mycket annat.
Jag blev väldigt inspirerad av skrivandet när vi gick på Helliden och jag skulle gärna gå ett par kurser till bara för att komma igång lite. Eller för att få mer kött på benen.
Man skulle ha en liten skrivargrupp som kunde peppa varandra och komma med konstruktiva synpunkter. Det där sista borde ju inte vara så svårt att få till?

Kram och lycka till! En vacker dag sitter du där med din egen bok i handen! :)

LINNEA
2013-06-26 - 12:43:20

Boktips: "Gör det NU eller ångra dig i graven" ;)

LINNEA
2013-06-26 - 14:12:54

Ett annat tips: NaNoWriMo (National Novel Writing Month)
http://www.nanowrimo.org/
Där är målet att man ska skriva en novell på en månad (1-30 November). Alltså inte att man ska bli färdig med hela boken, efter denna tiden ska man naturligtvis redigera, skriva om, göra ändringar, osv. Men tanken med hela projektet är just att man ska komma igång, och skriva en "first draft" av boken, hur "dåligt" det än må vara :p Att komma igång och faktiskt börja skriva, och sätta upp mål för sitt skrivande, är ju jätteviktigt.

Detta förutsätter ju dock att man kan avsätta en hel del tid under just den månaden. Men även fast man kanske inte deltar själv, så kan man få massa tips och inspiration från andra som deltar, och det finns massvis med youtubers som vloggar under NaNoWriMo så man kan följa deras framsteg osv..
Kanske något som kan vara intressant?

Linnéa
2013-06-26 - 14:31:15

Gör det - jag har ju skrivit ett manus på 200s (som jag nu inte gillar och ska ändra om) men det hade jag aldrig vetat om jag inte hade skrivit dem där 200s :-) På Johan Theorins hemsida finns bra tips hur man skall tänka om man vill skriva :-) kram på dig

Fröken H
2013-06-27 - 09:16:52

Jag skulle också vilja skriva en bok! Älskar verkligen att skriva (även om det inte märks speciellt mycket i bloggen). Något jag saknar på din blogg förresten är dina krönikor! Du brukade ju lägga upp dem på bloggen ibland när de publicerades i tidningen förut. Det skulle vara kul om du kunde börja med igen :)

Hanna Karlsson
2013-06-27 - 12:05:14

Den boken skulle jag lätt läsa!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: