GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

i mitt vinteride...

2012-02-17 | 10:24:34 | Krönika/Politik/TankarI måndags var det dags för ännu en krönika av mig i lokaltidningen.
Och så här löd den:

Vet ni vad? Nu har vi bott här i huset i 1,5 månad och jag har fortfarande inte packat upp mina kläder. Den där gå-in-i-garderoben jag nämnt tidigare är en enda röra fylld med säckar och lådor med mina kläder i. Det enda jag ställt upp är mina finaste skor. För skor är ju inredning. Skor är i en klass för sig.

Och som det känns nu så kan vi lika gärna åka till tippen med dessa säckar med kläder.Fashionistan i mig ligger djupt begraven i det allra mörkaste vinteride.

Jag funkar inte klädmässigt så här års. Nej jag går dag ut och dag in klädd i samma jeans, samma tjocktröja, samma kofta och samma tjockstrumpor. Utomhus är det samma tjockjacka och samma tjockskor hela tiden. Och ingen snygg väska i världen passar till tjockjacka och tjockskor. Om man nu ens kan ha väska på sig på allt det bylsiga.

Grå, glåmig och fnösketorr hy är ju inte heller nåt som gör att man känner för att klä upp sig.

I butikerna hänger nu de sista resterna av mellandagsreorna och några ledsna stickade tröjor fullkomligt luddar ner varenda svart byxa man ser på klädställningarna. Nyårsglitterplaggen ser lite trådiga ut och tappat paljetterna på sina ställen. Det har dock börjat komma in lite våriga pasteller här och var men nja jag känner mig inte redo för mintgrönt eller gammelrosa än.

På nätet ser jag tappra modebloggare som står och posar i halvmeters snöhögar med antingen tunna strumpbyxor på sig eller lite chict ankelkorta byxor och lågskor alternativt pumps och som sedan oförståendes undrar varför de är så frusna och förkylda jämt och försöker kurera sina onda halsar med lite Ben&Jerrys glass innan de några dagar senare sätter sig själva på sockerdetox.

Kanske borde jag ta tillfället i akt och göra någon typ av garderobsinventering? Se över vad jag vill ha ( mer skor) , vad jag inte behöver ( mer skor), och vad jag behöver ( ehh mer funktionabla och promenadvänliga skor utan höga platåer och 13 centimetersklack). Jag skulle verkligen vilja ha, jag menar, jag behöver ett par svarta jeans som är lite så där perfekt slitna och urtvättade så de är lite gråa på sina ställen.

Dessa jeans skulle jag då ha till kanske en enkel vit slapp herrskjorta eller bara enkla t-shirts och så lite rockiga smycken. Till denna drömoutfitbild är jag dock också ca 20 centimeter längre, plattbystad och så där rockchict gänglig.

Äsch.


Får ni också sådana där drömbilder i skallen om hur vissa kläder och looks ska se ut och så ser ni er själva framför er hur ni lycklig med vita tänder leendes struttar fram i visionen klädd i dessa kläder och bara ser helt fabulous ut? Sen väl i provrummet ser det ju inte ut så där som i visionen överhuvudtaget. Så blir man varm, arg, förbannad, köper på sig ett lager Nutrilette, sätter sig på motionscykeln och tokcyklar i 40 minuter och stretchar sedan i hopp om att det finns några dolda centimetrar som bara längtar efter att få se dagens ljus. Näe, lika lite som jag är redo för pastellerna är jag för jeansprovning. Jag fortsätter nog att kura ett tag till här i mitt lilla vinteride. Raggsockor är ju väldigt skönt trots allt.
Kommentera 15 st

Kommentarer
Jess
2012-02-17 - 10:39:39

Fantastiskt bra text!

Cat
2012-02-17 - 11:39:28

Känner igen mig helt och hållet, förutom det där med att gå ner i vikt. Jag föreställer mig hur snygg jag är i de där kläderna och kan till och med se det i spegeln. Sen ser jag ett kort på mig själv i outfiten och sjunker ihop direkt. "Jaha, var det sådär jag såg ut..."

Banana
2012-02-17 - 12:16:04

Åh, vad jag känner igen mig! Orka göra sig fin och frysa, det är ingen idé, fortsätter såsa på i jeans och tjocktröja.

Micke
2012-02-17 - 12:56:32

Gött, grattis till dig!! :-)

Jag har funderat på det där med ditt tryckeri...

Kan du maila mig så kan vi diskutera lite business. ;-)Ha en riktigt bra helg! :-)

a Lady & a Tramp
2012-02-17 - 13:33:32

åh, älskar dina humoristiska men ändå verkliga texter, både självkritiska och mot oss allihopa... Du är ju bäst!

kram från en "rockchickt gänglig", plattbystad brud i flanellpyjamas som längtar efter våreoch kurvor.

louice
2012-02-17 - 16:20:43

sv:tack så mycket:)

Hanna - Mode, smycken och min vardag
2012-02-17 - 16:30:43

Mycket bra skrivet, som vanligt. :-)

felicia
2012-02-17 - 17:33:06

Vad kul att vara med i tidningen :)

Vad händer ikväll då?

Kram ♥

Emmas Bokhylla
2012-02-18 - 07:10:46

Jag ar precis likadan, under vintern ar det bara varma bylsiga klader som galler. Tur att jag bor i konstant varme nu for tiden! ;-)

Art By Tina - Konst & Fashion
2012-02-18 - 12:39:40

Håller med om väldigt mycket! Och tyvärr är jag nog en av dom som tappert står ut hela vintern i tunna leggings och skinnjacka - just av den enkla anledningen att jag trivs bäst i dom plaggen. Att stänga in mig i tjocka korvkläder som gör mig orörlig funkar inte. Så jag får helt enkelt frysa. Förmodligen därför jag avskyr vintern nåt så fruktansvärt och skulle nästan göra vad som helst för att fly landet under vintermånaderna.

ANNAWII ♥
2012-02-18 - 14:55:33

hihi jag är ju totalt tvärt emot dig för jag HATAR vintern och måste klä mig i färg och lite halvsomrigt för att stå ut. Förra året gick jag klädd i svart och massor av stickat hela vintern och i år har jag skippat allt sånt och klätt mig i färg och kläder jag tycker är vackra. Det har faktiskt lett till att jag mått bättre psykiskt och det känns som att denna vintern rullat på riktigt bra trots kyla och massor av snö.Men självklart klär jag på mig ordentligt när jag ska vara ute längre stunder, jag är inte bara expert på att klä mig lättklätt utan kan även bylsa på mig tre par byxor under täckbyxorna och två stickade tröjor utan jackan. hihiKram

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2012-02-18 - 16:04:27

Annawii: nja tvärtemot är du ju inte riktigt eftersom jag också hatar vintern.tyvärr är det ju lite så också att det blir bara svårare och svårare tycker jag att klä sig dessutom på grund av att jag är större i kroppen - det som finns i affärerna är mest anpassat efter mer av din kroppstyp längre och smalare , tycker jag, och jag hade nog defintivt klätt mig mer i färg och mer som du om jag hade haft kroppen. Jag är inte extremt överviktig jag har varit än tjockare förr än vad jag är nu men aldrig upplevt det så svårt som nu att hitta kläder som passar.oh well. Jag mår inte psykiskt dåligt över jeans tjocktröja och raggsockor heller.

ANNAWII ♥
2012-02-18 - 19:04:53

Men vad trist! Det är supertråkigt när kedjorna bara fokuserar på en kroppstyp eftersom vi alla är olika. Det borde kanske vara på sin plats att ha lite olika labels typ lång och kort, rak och kurvig m.m. Det skulle underlätta för många tror jag!Kram finaste och kom ihåg att du är fin, smart och rar <3

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2012-02-18 - 23:10:09

Anna: Ja det är trist att det är så smalt utbud i dubbel bemärkelse.

Så lite som görs för korta och då särskilt kort med lite överflödskilon.kram

Bim HD
2012-02-21 - 00:36:13

tihi... ja, jag måste skratta - få göra det, det ÄR ju ett kåseri - även om de har en bitter smak av verkligheten...

Hm... själv handlar jag knappt, känns så. Men, det är något med kläder som blir värre och värre. Nä, jag har de där centimetrarna på längden, 170st närmare bestämt... Men - var hitta jeans som passar bla??? Jag hittar inga - inte ens i US... Jo, jag hittade ett par Calvin Klein, XS... löjligt, jag är ingen XS... dock nästan korta... ett par DKNY fick åka med hem, normal midja och nästan rätt längd. Men, Levis - där är damstorlek numera på jeans - bara herr med tumstorlek... jag fick ju i båda benen i ETT dessutom och SÅÅÅÅ smal är jag inte, nopp... oformlig massa, typ... och fick gå ner i juniorstorlek, skämt eller??? än mer skämt? Och då blir de låga i midja, såååå less på det... och kortare än jag vill ha dem. OM jag vill kan jag INTE ha klackar till dem - OM jag inte viker upp dem. Vad ÄR poängen? Nä, det fanns INTE olika längder i dam, enbart i herr... NU fanns det tumstorlekar i herr och olika längder och numera är ju även herr i stretch... nästan jag provade ett par, nästan - men de tittade mycket underligt på mig när jag provat hela lagret och föreslog herrstorlek så jag avstod :P hehehe... Nog för att amerikanare brukar VARA stora - men runt LA är väl läget zero, än? :P =ironi hela kommentaren... sedan dess har jag inte ens orkat tänka jeans, less... och jag köpte ju så?

Men, tröjor mm - mina försvinner - går upp i rök. Det är ungefär som med de där strumporna som försvinner i tvättmaskinen du vet. Fattar noll och inget... Mina byrålådor börjar bli tomma på toppar, linnen, tröjor mm - och JA de klagade på att jag hade FÖR mycket kläder. Och ändå jobbar jag inte nu - då var det ju ruljans på klädesplaggen, nu borde de hålla sig här? Men... tom mitt vita Today-linne är väck och några till... Nä, hänger inte kläder på tork ute - annat än möjligen på altanen när vi är hemma... Men, var är kläderna?!?!?! Tomtar på loftet HAR jag... men ändå?

Funderar dock på att montera ner bänkar i tvättstugan - sätta upp en enkel vägg där och få mig en del av tvättstugan som en walk-in-closet, eller så. Möjligen mer koll? Eller, det var väl en dröm? Men, tanken finns. Kan ju inte köpa nya pga att mina är på rymmen - och som du säger, det är rätt trist i butikerna dessutom... och pastellfärger är inte jag, nästan. Så - dubbelsuck...

Må så grankott... kramis Skuttisen!!!

Bim

(hm, radera kommentaren, hahaha... den är ju värre än??? hahaha... tangenterna fick eget liv utan min medverkan... tänt i kaminen, nyduschad och laddad, eller oladdad inför ny avdelning i utredning imorgon som jag INTE ser fram emot :( ogilla-läge... )


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: