GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

en ny bloggtrend?

2008-01-05 | 11:40:01 | Krönika/Politik/Tankar

Jag tänker inte hävda att jag var först eller varit unik eller nåt sådant där crap..
Men helt plötsligt verkar Illustrationer och Illustrator florera i var och varannan blogg..?
Vilket i och för sig är kul - konst ska uppmärksammas och det är ju positivt att det finns andra intressen än vad Sofi Fahrman och Nicole Richie har på sig eller vem som är vem av tvillingarna Olsen..
Men ändå..underligt...
Eller kanske inte.
Vi lever i en högst visuell värld idag där rent textbaserade bloggar inte har nån plats - inte är värda att läsas..
Folk verkar först och främst läsa bloggar som har mycket bilder annars är bloggen i sig tråkig och besökaren orkar inte läsa mer än en mening eller två. Det finns en rad duktiga textförfattare i bloggform där ute som aldrig får den publik de förtjänar.
Så frågan är ju om man ens kan säga att bloggar läses eller om de bara betraktas..?

När jag  kollade runt på en massa bloggar inför julen och såg vad bloggare önskade sig så stod en systemkamera allra högst upp önskelistan.
Också märkligt i mina ögon.
Att helt plötsligt har systemkameran, som har så många år på nacken, blivit en sådan het måstegrej.
Och många av dessa systemkamerasuktare tror jag inte ens visste eller vet skillnaden på en sådan kamera och en  kompaktkamera.
Många verkar tro att bara man har en systemkamera så får man automatiskt skitbra bilder. " Wow vilka snygga bilder - vad har du för kamera?" är en ganska vanlig kommentar..
Och visst - de flesta tar riktigt bra bilder.
Men  lika lite som det gör en till en konstnär  om man kan få till en bra bild i en målarbok bara genom att färglägga de färdiga fälten korrekt i en färdig mall, lika lite är man en fotograf om man tror att det är kameran i sig som gör jobbet och kör på autoinställningarna.
Så jag hoppas att alla dessa nyblivna systemkameraägare sätter sig in i kamerans uppbyggnad..vet eller lär sig om förhållandet mellan bländare och slutare och kanske förstår sig på hantverket...

...kanske är denna text bara en ren bitter och avundsjuksaktig utsöndring från min sida då jag alltid älskat bild och form och kämpat och studerat, läst och lärt  och sparat för att komma dit jag är idag och känner mig hotad av alla nya och yngre förmågor som får en kamera bara sådär..Det är mycket möjligt..
Fast i och med att det inte är en enda bild i detta inlägg tvivlar jag på att nån ens läst den...
Kommentera 57 st

Kommentarer
Martina
2008-01-05 - 11:47:59

Jag läste hela!

emma
2008-01-05 - 11:48:25

Mycket bra skrivet! Blogg är vell ändå något man skriver. ha det bra! ;D

Julia
2008-01-05 - 11:48:28

Svar: Jag tycker bara att den är så fin! Helavundsjuk på att du är så duktig :)

Kram

A
2008-01-05 - 11:49:20

Jag håller med dig i mångt och mycket.... Det går trender i allt. Jag tycker visserligen om bloggar som har bilder men om de inte har något att säga stannar jag inte speciellt länge=) Jag tror att unga människor idag gör allt för att bli uppmärksammade och just nu så är det att visa så fina bilder man gör....både tecknade och fotade. Jag tycker att du med stolthet kan säga att du var en av de första och att andra sen följer på....Var du stolt över att du har fått kämpa med din konst och ditt konstnärskap... Det är det som håller i längden. Sen måste jag säga att jag blir oerhört inspirerad av dina bilder och blir sugen på att själv göra lite eftersom jag älskar allt med bild och form. Kanske andra också blir inspirerade? Jag älskar i alla fall dina bilder=) Kram

Carro
2008-01-05 - 11:50:04

Jag har läst hela den här texten och jag tycker att den är bra. Jag förstår precis vad du menar, jag tänkte likadant..själv vill jag bli journalist och skriver mest i min blogg, även om jag har med lite bilder men det är mest "vanliga" sådana och inget speciellt.

Lite konstigt hur det här med illustration blev så poppis helt plötsligt, jag har läst din blogg ett tag nu och jag gillar den i alla fall :) Du får tänka som jag, man får vara envis och slå sig fram för att lyckas och nå dit man vill :) Kram!

emelieu
2008-01-05 - 11:55:13

Det är grymt många som börjat teckna faktiskt men det är lite kul och se måste jag säga :D

anna
2008-01-05 - 11:57:11

Jag förstår dina tankar, det är så mycket som är likadant här på blogg.se. Det är svårt att hitta unika bloggar som har en personlighet som gör att man vill fortsätta följa dem. Mycket är det samma monkey say, monkey do: outfits, nicole richie, rachel bilson, nagellack från malava, senaste tröjan från Monki osv. Inget fel i detta om man vill ha det så, smaken är ju som baken! Men däremot kan man ju göra alla dessa nämnda saker på sitt eget sätt som många ändå inte gör. Du gör saker på ditt eget sätt, din blogg genomlyser av personlighet som gör att jag har fastnat för den! Man kan se att det är Anna Larsson i dina illustrationer och foton och man får se mycket variation i din blogg. Fortsätt vara DU för ingen kan ta DIG ifrån dig :)

Lilla Fröken
2008-01-05 - 12:00:11

Jag läste det fastän det inte var någon bild med. Men visst...Jag håller med...Bloggarna fungerar inte enbart som en klassisk dagbok endast med text. Många utav bloggarna är lite som "en gratis Cosmopolitan" - mycket bilder, lite text. Och visst säljer det!

Missjeni
2008-01-05 - 12:22:15

Det som man kan få ut de positiva från det hela "trendätandet" är ju att man snabbt ser vilka som verkligen k a n fotografera och vilka som bara gör. Sen finns det ju många gömda talanger överallt som inte riktigt har kommit fram än, men som använder bloggen att sprida sina verk och det funkar. Är dom duktiga, så funkar det. Är dom inte det så är det inte heller någon som bryr sig så att säga.

Själv läser jag bloggar med både text och bild, Men är det inget som håller mig kvar efter det första raderna så nej, då slutar jag läsa. En text måste vara intressant hela vägen för att hålla mig kvar, likaså måste bilderna vara så pass snygga att jag inte kan slita blicken från dom. Den här texten läste jag ;)

Så det där är mycket varierande för mig. Sen om bloggaren är nybörjare eller inte spelar faktiskt ingen roll.

agnes
2008-01-05 - 12:24:19

Ja, såna kommentarer har jag fått, och jag har ingen systemkamera!, jag är nöjd med den som jag använder, (familjens kamera)
den funkar helt utmärkt för mig.
Jag gillar bloggar som verkligen har sina egna personligheter på något sätt,
jag läser inga bloggar om kändisar till exempeö för det känns så opersonligt på något sätt!
det finns så många bra bloggar som man aldrig kommer se, :/
som din blogg, den är speciell, den är s¨bra!

kram på dej anna!
Hoppas du förstår vad jag menar!

T`
2008-01-05 - 12:27:48

Jag tyckte det var strångt och bra skrivet av dig iallafall. klart amn får tycka till om saker och ting, det får ju ingen stoppa lixom.. Plus att du hr starka åsikter och du var ju bland de första med illustrationer, klart man blir lite nere när massa håller på med det.. det är ju samma grej som på mig med "gissa vem kändisen är " om folk börjar använda det så blir man ju nere.. nere och nere, men det är ju inte så roligt om jman säger så.. Kämpa på vettja, du gör det bra ! take care..

Elin [ n e v n a r i e n ]
2008-01-05 - 12:30:44

Jag förstår precis vad du menar, för jag känner precis samma sak... Jag har i hela mitt liv älskat att rita och fotografera.. jag har gjort det så länge jag kan minnas...
Ända fram tilld nu har jag känt mig speciell, eftersom det inte funnits så många som jag i min klass eller på skolan...
Men nu....?
Det är inte ett dugg speciellt att kunna illjustrera i illustrator. inte att ha en systemkamera heller (just det där med systemkameran var så klockrent... ALLA vill ha en...)
Är det verkligen så att alla dessa människor känner samma starka känsla som jag (och du?) när det gäller konst...
För mig käns det lite otänkbart...
Kan så många brinna för konst som jag?
Och om det nu är så...
...är det så enkelt att jag egentligen itne är någonting.....?
Sorgligt att tänka så men...
Jag har tänkt precis samma som du.

Karro
2008-01-05 - 12:32:46

Såhär: Visst har det blivit mkt illustrationer och bilder runt om på bloggar men det är få som man fastnar för och besöker igen du och nevnarien är två stycken bloggerskor som jag besöker varje dag. Jag hade redan innan jag hittade era bloggar försökt mig på illustrator för jag går media men det var ni som fick mig vilja lära mig mer. Det jag gillar just med era illustrationer är att man ser er i dem. Iaf så som jag har uppfattat er(känner ju inte personligen)och era bilder skilljer sig mycket från varandras. Fortsätt kämpa på med ditt företag och dina illustrationer för det finns det där lilla extra i det du gör.

Sen kan jag ju passa på å göra lite smygreklam för en blogg jag ska starta, det blir illustrationer i den med, mitt projektarbete nu i 3:an. Oturligt nog kankse man må säga är det en kalender å folk lär ju tro att jag snott den idén från dig nu. Men icke det kom jag på innan jag hittade hit ;)

Åsa.S
2008-01-05 - 12:33:38

Håller med dig, och jag tror det är stressen i samhället som gör det. Vi orkar (hinner) inte göra det som tar tid, måste hasta vidare till nästa (blogg)... synd, för många skriver verkligen bra!
På tal om kameror där måste jag berätta en kul grej. Jag var en gång i tidernas begynnelse gift med en "fotonisse", vi var på ett slags evenemang där vi satt på läktare. Han hade fotat och använt massa olika filter, objektiv mm. En kille bakom oss var intresserad och mäkta imponeradav hans utrustning. Så när maken tog upp en stor cylinderformad rostfri sak ur ryggsäcken frågade han bakom, med beundran i rösten:
-Wow, är det en 800?
-Nä, svarade maken sanningsenligt, det är en termos.
Han bakom var rätt så tyst resten av tiden...

Jelena
2008-01-05 - 12:33:52

Jag förstår absolut vad du menar, även om jag inte fotar särskilt proffsigt eller ritar för den delen. Bilder är mer populära i bloggvärlden än text, det märks tydligt. Jag tycker dock att det är lite märkligt. Bilder säger mer än tusen ord, så är det ju, men i alla fall jag tycker att texten också måste få finnas (alla tolkar ju bilder på olika sätt, så det är alltid intressant att veta vad den som lagt upp bilden menar med den) och att den är minst lika viktig som bilderna. Allt handlar om sans och balans!

Lotta
2008-01-05 - 12:43:46

Det är därför min blogg är lite halvtirst - jag har inte så mycket bilder =)
Ha en underbar lördag!

Milla
2008-01-05 - 12:43:51

Håller till viss del med i det du säger, men ändå: Det är väl klart att fotografering och liknande skulle börja bli trendigt snart?
Och de som är nybörjare på fotografera, inte är jag förvånad över att de inte kan se mycket skillnad på olika objektiv och delar osv.
Men man måste ju börja nånstans... eller hur?
Själv tycker jag att det är positivt att fler och fler börjar fotografera och illustrera, det betyder ju att folk är kreativa, har idéer och vill uttrycka dem.
Finns naturligtvis nackdelar med detta, antar jag, men varför inte lyfta fram de positiva?
Jag är själv väldigt intresserad av färg och form och tycker det är fantastiskt kul att fler bloggare fotograferar och ritar varvat med texter!
Jag är icke bra på att uttrycka mig men jag hoppas nån förstod någonting av texten i alla fall..

Sen måste jag berömma dig Anna för en otroligt inspirerande blogg. Du har en speciell och väldigt kreativ stil i dina bilder som jag gillar...

Maria
2008-01-05 - 12:44:59

jävligt bra och intressant inlägg!
jag tror att det har med hur många bra bloggar det finns. hade det funnits en eller två så hade folk läst vartenda inlägg, varje del av det. men folk blir nog stressade, vill hinna med mycket och struntar då i det som inte är lika intressant enligt dem. vilket är tråkigt då bloggaren lägger ner mycket tid på sin text. men sen finns ju alltid de som jag kallar för "riktiga" läsare som läser just min blogg eller någon annans för att de tycker att den är bra och följer den mer noga än att kolla en bild. :)

inis
2008-01-05 - 12:48:42

brabrabra inlägg!!

Bella
2008-01-05 - 12:48:59

jag tror verkligen att det du säger är sant, har man inga bilder i bloggen är den tråkig och det är bara ens kompisar som känner sig tvingade att läsa... det är verkligen synd, för jag skriver för att skriva... jag vill ju för fan bli journalist! inte nästa alex schulman (eller hur man nu stavar hans namn). Det är verkligen synd att det du säger tyvärr är sant, åtminstone till viss del.

Magnus
2008-01-05 - 13:04:57

jag håller med dig! Jag började med Dagens outfit och nu härmar alla mig! :D

Ps. och klart att du ska få betalt om du gör bilder till mig! Mailar dig sen när texten är klar! Kram Ds.

Marie
2008-01-05 - 13:06:31

Ha en bra lördag!
Kramkram

LinnRuby&Millan
2008-01-05 - 13:11:49

Svar: Tack så jätte mkt, va gullig du är!
Skitbra skrivet håller verkligen med dig, Det ligger alltid något i dina bilder, någon "känsla" eller vad man ska säga.. haha.. jag kan inte riktigt förklara!
Men man blir lixom inte "profsfotograf" genom att skaffa en systemkamera, det krävs verkligen mer där till - precis som du säger!
Ha en bra dag :)

/Millan

alexandra
2008-01-05 - 13:17:40

håller med dig i vad du skriver, jag läser bloggar med text och bild :)
kram!

Elin [ n e v n a r i e n ]
2008-01-05 - 13:31:48

Ååååh :D Vad glad jag blir att du tyckte om det! Jag har känt en speciell kontakt till dig och din blogg, direkt jag steg in på den här sidan första gången :) Skönt att du känner det samma :)
Vad gäller skuggan så diggar jag när du står så också..... Jag vet inte vad det är, men det är någonting :P
Tack för din fina kommentar, det värmde i lilla mig, ska du veta :)
Diggar dig

Elin [ n e v n a r i e n ]
2008-01-05 - 13:34:36

Hmm... varför försvinner hjärtat

Elin [ n e v n a r i e n ]
2008-01-05 - 13:35:21

Men nu försvann det igen och till och med texten efter :O Mystiskt... Det skulle iaf vara ett hjärta efter det jag skrev, sorry att jag spammar ;)

twices
2008-01-05 - 13:36:42

jag tror, att när en NY besökare kommer in på en blogg, så får man ett första intryck. har man sedan fastnat i en blogg så spelar det ingen roll hur många bilder man har. man vill helt enkelt få sin blogg att se så intressant ut som möjligt, och desto snabbare läsaren "lär känna" bloggaren, desto snabbare trycker läsaren om bloggen.

fast det kan ju vara helt fel, eftersom det är första gången jag är inne på din blogg, men ändå läser hela texten, haha. men det jag försöker säga är iallafall att en ny läsare inte orkar läsa 589 meningar på en ny blogg, om man inte vet hur bloggaren är som person. :)

twices
2008-01-05 - 13:36:54

jag tror, att när en NY besökare kommer in på en blogg, så får man ett första intryck. har man sedan fastnat i en blogg så spelar det ingen roll hur många bilder man har. man vill helt enkelt få sin blogg att se så intressant ut som möjligt, och desto snabbare läsaren "lär känna" bloggaren, desto snabbare trycker läsaren om bloggen.

fast det kan ju vara helt fel, eftersom det är första gången jag är inne på din blogg, men ändå läser hela texten, haha. men det jag försöker säga är iallafall att en ny läsare inte orkar läsa 589 meningar på en ny blogg, om man inte vet hur bloggaren är som person. :)

sofie
2008-01-05 - 13:41:48

Är du en duktig person som tränar? titta i så fall gärna in på bloggen min och svara på några enkla frågar...jag är nyfiken! haha;D

ICKA
2008-01-05 - 13:44:16

kan inte göra annat än att hålla med dig i det här..

Sweetheart
2008-01-05 - 13:44:45

Förstår precis hur du menar!
Har också lagt märke till att det ökat massor på slutet. Men du kommer fortfarande att vara en av de bästa! :)
Kramis
ps. ska leta reda på mina favvobilder av de du ritat! :)

Gabriella
2008-01-05 - 13:45:05

Bra inlägg :).

EmmaSofia
2008-01-05 - 13:45:59

Jag håller fullständigt med dig.
Jag har alltid haft ett intresse för fotografering och har sparat ihop till min kamera, men jag skulle aldrig kalla mig själv för fotograf..

Ha en underbar helg:))

L I S A
2008-01-05 - 13:48:02

Otroligt bra skrivet! Håller med dig till 100%
Bara för att man har en fin kamera betyder ju det som du sa inte att bilderna blir grymma o.s.v
Det är ju den PERSONEN som tar bilderna som skapar bilden, inte själva kameran. Trots alla funktioner en systemkamera har så har den ju fortfarande ingen hjärna.
Detta irriterar mig något enormt att så många tror att det är på det viset det ligger till.
Lika irriterande med dem som skriver en kommentar utan att ens ha läst inlägget, bara för ATT ha skrivit en kommentar. Kommentarer är bland det bästa jag vet, verkligen. Men då syftar jag på kommentarer från dem som verkligen yttrycker sin åsikt.
Det var allt för mig! ;)
Kram på dig Anna!

J E N N Y
2008-01-05 - 13:51:55

Brabrabra inlägg Anna! Känns som att det grejen med att vara kreativ har blivit en hypad bloggtrend istället för att vara något som man verkligen brinner för. Och som du skriver; alla tror att en systemkamera är nyckeln till de perfekta bilderna genom bara ett klick. Och det är ju klart att det är lättare att få bättre bilder med bättre utrustning
men just grejen med systemkameror är ju så mkt mera än att bara klicka av bilderna. Själv brinner jag ju för att fotografera och tycker att det är så roligt att lära mig att hantera systemkameran och dess funktioner, läser nästan allt jag kan komma över i läsväg som handlar om fotografering
nuförtiden.. haha :)

Keep up the good work Anna!, Kram

DONNASANDRA
2008-01-05 - 13:55:14

Håller med om det du skriver, jag har också bland annat funderat på varför alla nu ska ha systemkameror. Att folk inte läser vad man skriver är nog mer vanligt än att de läser, det märks även på de korta små meningar jag knåpar ihop. Synd är det egentligen, för de som lägger ner mycket på texterna och för de som har något viktigt att säga. Kramar

Elle
2008-01-05 - 14:27:34

Så sant, så sant.
Originella bloggar håller på att försvinna., i alla fall på blogg.se. Vill man ha kvalitativ skrift får man vända sig till blogspot eller något annat ställe. Det är synd.
& det här med fotografering osv så vill jag bara säga att du är ett av få original, resten är billiga kopior.

Maria
2008-01-05 - 14:38:35

Jag har läst detta inlägg Anna och jag gillar sättet du lägger upp det på. Kopplar det till hur jag själv har reagerat/reagerar om saker och ting som man var "först" med. Visst är det smickrande att någon/några tar efter en, men till viss gräns, sedan blir det bara påfrestande och man vill gärna säga ifrån utan att det ska bli så barnsligt som "meehh jag hade deeenn faktiiiskkt fööörst!" och det är där det brister - för hur kan man förklara för någon på ett resonligt och moget sätt att man inte gillar att bli en sååådan stor inspirationskälla? Japp. Det var det.

Tycker dock du har lagt upp det väldigt bra - jävligt bra - men om man vill nå ut till en viss individ eller flera individer, hur gör man då?

Ha det bäst Anna och god fortsättning gumman! =)

Minna
2008-01-05 - 15:04:06

Håller med dig något enormt. Ändå måste jag få vara lite "tväröver" med det här emd systemkamerorna... När jag själv köpte kamera första gången så valde jag en halvsystem (jo det finns faktiskt sådana, det är iofs mest som en kompakt)eftersom jag ville lära mig att använda andra lägen än auto och kunna utforska kameran, först 1,5 år senare skaffade jag systemkameran eftersom jag då gått upp några nivåer i mitt fotograferande.
Därför tycker jag att man ska vara säker på vad det är man gör när man skaffar en systemkamera, för den ger trots allt större möjligheter. Men allt som oftast så har jag något emot att 12-14-åringar vill ha en systemkamera som första kamera.

Ania
2008-01-05 - 15:50:55

Bra inlägg !!
Jag fick ju en systemkamera i julklapp och den kostade ju väldigt mycket pengar.Jag tror jag fick den för att min pappa ser verkligen mitt intresse för fotografering & att det är något jag vill jobba med i framtiden,men det ligger mycket i hur bra man är på redigera bilderna.Det är ju inte så att mina bilder har exakt så mycket skugga som jag vill eller just det ljuset jag vill när jag tar bilden,jag är ju nybörjare och jag läser nästan varje kväll i instruktionsboken för att lära mig mera.
kram.

Hanna
2008-01-05 - 16:29:34

Haha, nu känner jag mig lite träffad av den här texten. För jag publicerar ju både fotografier och bilder (både "riktiga" teckningar och illustrationer gjorde i illustrator) jag gjort i min blogg. Det är ganska nyligen jag börjat använda min blogg som ett sätt att få visa mina bilder. Dock har jag älskat att teckna hela mitt liv, och eftersom min pappa är intresserad av fotografi har jag fått mycket gratis därifrån. Jag har länge haft tillgång till en systemkamera (fast ärligt talat kan jag inte med inställningarna så mycket, pappa brukar hjälpa mig haha) med flera objektiv och så.

Bland mina kompisar har jag även varit rätt "unik" i att gilla konst. Jag har alltid varit den "kreativa" (även när jag gick i Bild-och slöjdklass,haha), därför blir jag också lite förvånad när så otroligt många håller på med samma saker som jag. Mest eftersom jag är van att vara den enda i min bekantskap som håller på med dessa saker.

Jag vet inte riktigt vad jag vill säja med den här kommentaren, men ditt inlägg var så klockrent och träffande att jag bara vill säga något. Dessutom känner jag mig lite träffad, haha.

Erika
2008-01-05 - 16:33:50

Jag har också märkt det ökade användandet av systemkameror i bloggar och de som inte har någon som önskar sig en.
Men man behöver inte ha en systemkamera för att ta bra bilder. Jag har en liten kompaktkamera i 2000 kronorsklassen som jag har fått till några bra bilder med sedan jag skaffade den i april.
Min sambo har däremot en systemkamera men den har jag bara tagit bilder med omkring två gånger. Jag känner att det är så mycket som man ska tänka på med en sådan kamera.
Jag har tänkt på att jag kanske ska ta och lära mig den och kunna ta en massa hejdundrande bra bilder men jag tycker inte att jag är en bra fotograf.Jag har lite bristande tålamod för att lära mig alla finesser just nu och är en riktig nybörjare.
Jag har inte öga för vad som blir en bra bild. Som de bilder som du tar. De är verlkigen bra! Du har en konstnärlig själ, det syns i dina bilder och illustrationer.
Jag inspireras av dig men jag måste själv öva upp mitt "fotoseende".
Så jag håller mig än så länge till min lilla kamera och låter den stora farliga systemkameran vara.

Maria
2008-01-05 - 16:59:41

Bra skrivet Anna. Speciellt biten om systemkameror. Det har blivit en himla hysteri och ett himla "måste-ha-behov" efter just de kamerorna. Jag är själv väldigt ny inom det här med foto men jag är grymt intresserad och självklart är jag insatt allt vad det gäller bländare,
slutartid, iso m.m.. Om man köper en system kamera endast för att fota med auto funkar det ju lika bra att köpa en kompaktkamera.
Det är inte kameran som ser till att det blir en bra bild utan personen som håller i kameran. Om du ger en dålig halvtaskig kompaktkamera till en bra fotograf och en bra systemkamera till en nybörjade så kommer ändå bilderna på kompaktkameran bli finast. Samma sak gäller ju konst och allt annat också! Det är inte penslarna som gör jobbet utan personen som håller i dem!
Kram på dig Anna :)

Frida
2008-01-05 - 17:16:55

Jag läste också hela texten, och jag håller med dig, även om jag egentligen inte vill. Jag vill hävda att textproduktion är en konst, och att en bra stilistik ordkombination kan fånga lika mycket uppmärksamhet som en illustration - bara man vet vilka man skriver till, och gör det på rätt sätt.

Men som sagt; jag är fullt medveten om att en bild kan säga mer än tusen ord. Det är nog bara det att jag är bra mycket bättre på att skriva än på att fota och illustrera, och är då också lite avis på de bloggar som får mer uppmärksamhet än jag för att de är duktiga och kreativa illustratörer/fotografer (som du :)).

Sara
2008-01-05 - 17:49:17

Av den anledningen att jag förstår att systemkameror är komplexa maskiner som man måste sätta sig in i att förstå ordentligt och att det inte räcker med att bara ha en kamera brukar jag alltid baka in i meningen "jag vill ha en systemkamera" att jag då också skulle läsa en fotokurs :) Det är så otroligt roligt att fotografera saker och sedan minnas med hjälp av bilderna!

Sara
2008-01-05 - 17:49:50

Glömde förresten det väsentliga; bra skrivet!

sandra
2008-01-05 - 18:12:13

jag tror som du! Många jag känner säger, åååh. har du en systemkamera, den måste ta snygga bilder. Jag brukar nästan bli förbannad och slänga ur mig att Det är minsann JAG som tar bilden, om det så är med en komoakt eller system. Det är JAG som sitter flera timmar och knåpar & pysslar ihop en bild..

Mary
2008-01-05 - 18:44:51

så sant så sant!

anna
2008-01-05 - 20:57:55

Minna: visst är det härligt när man märker personlig uteveckling och när man kan ta nästa steg ? =)
kram

Annah
2008-01-05 - 21:22:38

Sant så sant det du skriver.
Tror inte jag har så mycket att tilläga.

Du har vart en insperation till mej i att börja illustrera och rita på datorn igen. Men lägger oftast inte ut något då det känns som att man härmas, ja du vet :).

Det där med systemkamera har jag också sett överallt att det blivit en såndär grej som alla måste/vill ha. Det har själv vart min högsta önskan länge, men känner att det är hur mycket som helst att lära kvar. Därför frågar jag gärna om bra tips på fotoböcker och tidningar, du borde ju ha koll på det :). Å att knäppa kort på auto är det sista man vill ;)

KRAM!
Och tack så jättejättemycket för komplimangerna i bloggen :)

Paijter
2008-01-06 - 00:35:54

Det här inlägget gör att du skiljer dig från alla trista modebloggar och vad bloggare ätit till frukost, hur de festat och vilka mufmöten de varit på. Riktigt intressant läsning.

anna
2008-01-06 - 00:51:36

Paijter: tja..jag berättar ofta vad jag ätit till frukost..det händer att jag festar men nåt mufmöte kommer jag aldrig gå på.

emelie
2008-01-06 - 10:12:27

mycket bra inlägg.

helt plötsligt börjar min lillasysters kompisar springa runt med systemkameror. känns inte direkt som de har foto som ett stort intresse... mest typ "hej-jag-vill-ha-uppmärksamhet-och-många-kommentarer-på-bilddagboken".

emelie
2008-01-06 - 10:12:38

mycket bra inlägg.

helt plötsligt börjar min lillasysters kompisar springa runt med systemkameror. känns inte direkt som de har foto som ett stort intresse... mest typ "hej-jag-vill-ha-uppmärksamhet-och-många-kommentarer-på-bilddagboken".

Miriam
2008-01-06 - 16:16:49

Min blogg skapade jag mest för att visa lite vad jag pysslade med, vad jag ritar, osv. Jag vill ju visa vad jag kan, jag vill att andra människor ska kunna ta del av det och bli inspirerade och jag vill också kunna se vad andra har gjort för att tolka och få egna idéer. (Nu blev det inte så, för att skriva var mycket roligare - det är en blandning)

Bilder kan kanske inte förmedla lika mycket av bloggarens egna tankar som en text kan, men läsaren får tolka mer..därför gillar jag både bildbloggar och läsebloggar.:)

Hah, jag håller med dig om systemkameran. Pappa köpte en får några år sedan, mest för att det var en fräsig pryl, som han tyckte var mycket bättre än "de små digitalkamerorna". Men han har aldrig använt den.

Mindy
2008-01-09 - 19:43:15

Åh, här var inlägget! Letade fram det för kom ihåg att jag ville kommentera dan jag läste det, men hade inte tid då. Hastade bara förbi bloggen just den gången. Och det är väl kanske så de flesta gör, hastar förbi olika bloggar i hopp om att hitta någon snygg bild och dra vidare till nästa. Checka vilka kläder alla har på sig idag eller vad som är inne att skriva om i bloggen just nu. Det känns lite så. Bilder lockar mer än text, och det är klart att bilder piggar upp och gör det roligare att läsa, så är det ju med allt, men jag håller med om att det blivit lite utav en hysteri.

Det tråkiga tycker jag också är att det ofta är de som gör standardgrejen som du också skrev om vid ett tillfälle som ändå väldigt ofta får all uppmärksamhet. Nagellack från Mavala och sånt där. Det går liksom i perioder vad man "ska" skriva om för att vara inne i bloggvärlden. Tycker det hade varit kul med lite variation.

Och visst är det roligt att många fått upp fotointresset, men visst kan det kännas lite överdrivet ibland. Fotar verkligen alla för att de tycker om det, eller är det bara en sån där modefluga?

Jag vet att jag en dag frågade vilka kameror du hade, men det var inte för att jag tror att man automatiskt får bra bilder med en bra kamera, utan av intressets skull. Planerade att köpa en ny och tänkte att det kunde vara kul att veta vad för några du, som ändå gör fotojobb har. Kollade med lite olika människor. :)

Sen det här med illustrationer, det verkar också vara en sån där "grej" som går just nu. Jag tycker det verkar spännande och skulle också gärna prova på nån gång. Och jag är också konstnärligt lagd, även om jag inte gjort något publik direkt.. :-)

Men jag fattar vad du menar i alla fall. Känns som en stor trendvåg att alla ska gå och älska foto, illustrationer osv. Sen har ju alla bilder på sig själva på bloggarna som pressbild med en kamera framför ögonen också, haha.

Kramar på dig!!!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: