GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Snowwhite or Icequeen?

2007-10-11 | 13:05:31 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar

Ska man vara ömsint och ljuv som Snövit eller kall som en Isdrottning?

Ibland önskar jag att jag vore känslolös.
Kanske inte mot andra utan kring mig själv.
Tyvärr brukar de tankarna sluta med att man är elak mot just andra som försöker få en att känna värme.

Dagen började bra. Tänkte sitta och jobba med en del pilljobb samt unna mig en dag med vila - alltså ingen motion alls då jag sprang igår och i måndags dubbla promenader i tisdags + även promenad igår.
Men så började jag att prova min jeans - som tillsammans med t-shirt eller linne är mina favvokläder att strosa runt i hemma.
Par efter par var svåra att få över höfterna...flertalet gick knappt att stänga.
Fettet vällde över och gråten steg i halsen.
Orkade inte stå emot tårarna mer utan la mig på sängen och grät.
Stefan kom hem...försökte trösta och jag slog bort honom.
För självhatet gör så - det sårar andra.

Är man kall så slår andras värme tillbaka som brännskador.

146310-2535


146310-2533


( foto: jag själv)

Så nu sitter det stora feta egot här och är så liten och patetisk.

Fan ta mig själv, kan man väl säga.
Kommentera 42 st

Kommentarer
Vicki
2007-10-11 - 13:21:08

Vilka underbara bilder! Vintriga :)

Annah
2007-10-11 - 13:23:07

Darling! jag vet precis hur det är, tänk om det kunde vara lättare att ta åt sig tröst när man väl behöver den. Vill värkligen att du ska acceptera dig själv för den du är, för du är finast! Å om du inte kan ha dina jeans, det är väl inte hela världen? Du har ju massor med andra snygga kläder som vi ser dej i! Göm dom dära jeansen ett tag och försök låta bli att tänka på dom, dom ger dej bara massa dum ångest.
Du är fin fin fin! Med eller utan jeans! Så det så!
KRAMAR i massor!!

Annah
2007-10-11 - 13:23:27

Jättefina bilder med förresten!

malin
2007-10-11 - 13:27:42

gud vad fina bilder :D du slutar då aldrig att förvåna mig ;D haha

Maja
2007-10-11 - 13:30:29

*kram* Säger inget, utan skickar en varm varmaste
*kram* :)

Lisa
2007-10-11 - 13:35:04

är ofta svårt att ta emot tröst tyvärr, du är en så fin och go tjej så försök sluta med det där tänket du har! och förresten, varför ska man ha jeans? själv har jag strumpisar eller leggings eftersom det är skönast!
Kan muntra upp dej med en tävling ifall du är intresserad av en mulberry bayswater? Men sånt brukar ju sällan hjälpa :/

starish
2007-10-11 - 13:39:29

Gumman.. Synd att du tänker som du gör när det inte är sant. Vill och tycker fortfarande att du ska prata med nån professionell person som du kan tala om dina tankar för..

Ta hand om dig pluttan.

Anonym
2007-10-11 - 13:45:14

Brukar läsa din blogg regelbundet och att äta dietbars är inte bra för att hålla igång förbränningen. (Om man ersätter måltider med dem). För då växlar kroppen mellan att inte få en fullgod måltid till att sedan ett par timmar chockeras med en. Ämnesomsättningen hålls med andra ord inte på en jämn nivå.
...En liten vinkel på varför din träning inte ger så bra resultat som du kanske önskar...

Alexandra
2007-10-11 - 14:12:34

Been there, done that. Har ofta funderat på hur man ska komma i från de känslorna. Har svårt att tro att en viktnedgång skulle göra mig lyckligare och trots det vill jag bli smalare. Jag vet faktiskt inte inte hur man slipper i från det. Läste Zadie Smiths "Om skönhet" för en tid sedan. Detta stycket fastnade i mitt minne:
»Du ser strålande ut.«
»Hyggligt sagt, mamma, men tänk om det vore sant också«, sade Zora och drog sorgset i sin herrnattskjorta. Detta var anledningen till att Kiki fruktat att få flickor: hon hade vetat att hon inte kunde skydda dem mot själväckel. I den ändan hade hon försökt förbjuda tevetittande när de var små, och aldrig så vitt hon själv visste låtit ett läppstift eller en damtidning korsa tröskeln till deras hem, men dessa och andra förebyggande åtgärder hade kvittat lika. Det fanns helt enkelt i luften, eller det var i alla fall så Kiki uppfattade saken, detta hat mot kvinnor och deras kroppar -det sipprade in med draget genom varje liten springa i huset; man fick med sig det hem likt grus under skorna, man andades in det som en stank från tidningarna. Det var något som helt enkelt inte gick att komma undan. (s. 264-265)
En läsvärd bok. (Tack för din fina komplimang förresten.) Kram.

alexandra
2007-10-11 - 14:22:30

usch gumman vet inte vad jag ska säga .. :(

Emilia
2007-10-11 - 14:35:40

Men gumman! Om du bara anar vad jag känner igen mig från min pubertetstid! Jag växte väldigt fort och hormonerna härjade fritt i min lilla kropp helt plötsligt när jag gick på högstadiet/gymnasiet. Plötsligt, utan att varken ha ätit mer eller tränat mindre, var jag för stor för mina favoritjeans och sprang i ren skräck runt i träningsbrallor varje dag för att gömma min nya spökande kropp! Dock var detta en smärre hormonchock så när jag kom upp i 19-årsåldern började min kropp att stabiliseras helt plötsligt och jag gick ner i vikt igen + att jag hade växt på längdes så plötsligt hade jag en helt ny kropp. Skumt hur kroppen kan bete sig i samband med hormoner m.m. I dag tränar jag väldigt lite och äter vad jag vill, när jag vill och vikten står stilla. Känner mig mer harmonisk nu när kroppen är i balans och hormonerna inte svämmar över.
Du är dock lite äldre än när detta hände mig så jag tror att du ska satsa på att försöka älska dig själv och vara stolt över att du har en fin, frisk och fungerande kropp. Sluta jämför dig med andra! Du är värd bättre. De flesta har sina toppar och dalar. Veckor då de känner sig feta och fula, så även jag. När jag känner såhär brukar jag tänka på alla som blivit diagnostiserade med cancer och andra hemska sjukdomar. Folk som är blinda, döva eller stumma. Rullstolsbundna och andra handikappade som bara drömmer om en hel och frisk kropp som fyler sina grundläggade funktioner. Då känner jag mig plötsligt väldigt ytlig och självisk.
Har insett att man aldrig kommer att kunna älska sig själv som man är om man inte har en god självkänsla. En god självkänsla kommer dock inte med viktminskning, den måste aktivt byggas upp från ditt inre.
Anna, du är fin! Du har så mycket att vara stolt över. Du är INTE tjock! Du har besegrat din vikt som du hade förr och därmed visat att du bryr dig om dig själv. Fortsätt med det i stället för att trycka ner dig själv när jeansen är för trånga.
Jag beundrar dig, men du måste göra det själv också för att kunna tro på mina ord.
Jag och säkert många andra håller på dig och diggar hela dig! Med eller utan volanger(bilringar) och tigerränder(bristningar) som Mia Törnblom kallar dessa skavanker! :)
Ta hand om dig sweets... Stor kram!

leopardia
2007-10-11 - 14:45:17

bilderna är iallafall helt underbara! och plåga inte dig själv med dåligt samvete...

janna
2007-10-11 - 14:45:39

börjar bli enformiga kommentarer från mig känner jag men som vanligt fina bilder ^^

Sophia
2007-10-11 - 14:52:25

Du är allt annat än tjock och egentligen är jag världens sämsta person att fråga om råd när det gäller sånt där eftersom jag själv insett att mina egna jeans har börjat sitta lite väl tajt..

Jag har shoppat nya jeans, en storlek större och sparat de gamla jeansen långt inne i garderoben, om jag nu får för mig att börja gå ner i vikt och börja träna igen så finns de där, men ångesten har försvunnit. Jag har ju jeans jag kan ha.

Så om ångesten känns påfrestande och det sunda förnuftet säger att du inte behöver gå ner i vikt - köp nya jeans och intala dig själv varje dag att du är snygg, bäst och vackrast.

anna
2007-10-11 - 15:12:57

Jag personligen har gått i leggings i ett halvår nu och trivs som sjutton. Skulle ta på mig jeans för första gången sen ett halvår sen förra veckan, och jag köpte nya i storlek större istället. I de trivs jag också. Jag vill inte att mina jeans ska få mig att gråta. Jag vill inte att dina jeans ska få dig att gråta heller, kan inte du också köpa nya som får dig att le? :)

Erika
2007-10-11 - 15:23:06

Åh, bästaste, finaste Anna. Jag vill inte att du ska må sådär.
*kramar om en lång stund*

madde
2007-10-11 - 15:29:57

du har ialla fall självinsikt i hur du beteer sig och agerar! det är det många som har svårt för... skit i jeansen! det är inte hela världen!!:)

Carro
2007-10-11 - 15:30:13

Du är så vacker som du är .. Önskar det fanns något jag kunde göra för att du ska se det ! *kram*

caroline
2007-10-11 - 15:36:53

tack så mycet .. ")

Det är inte så lätt när såna tankar tar sig in huvudet . men jag tycker absolut inte att du är tjock , du har en super snygg figur . Det är lättare att trösta än att bli tröstad . jag hoppas att du förstår att du är vacker precis som du är ..

Hanna
2007-10-11 - 15:42:09

Känner så väl igen mig. Har jeans som inte passar och varenda gång jag provar dem så blir jag så ledsen. Men du, vi är bra precis som vi är. Kram

P.S Tänkte inte på att du gör egna, hade aldrig frågat om jag kommit ihåg det...D.S

Sandra
2007-10-11 - 15:48:19

Jo jag vet att de ska undersökas en gång i månaden typ. Men jag var helt inne i det där och överdrev ju Lite. =) Tyckte allt det där var så rörande, men nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro längre. Men undersöka brösten måste vi fortsätta med! ;)
Fina bilder förresten. Haft en bra dag?

' Jessica
2007-10-11 - 15:58:15

gud så fina bilder! du ser ut som en sån där.. sagosnödrotting!

föresten, försök slå bort dom där tankarna om att du är tjock och grejer.. jag vet att det inte är lätt, mitt självförtroende är inte på topp. jag är faktiskt väldigt självkritisk. men.. du är ju inte tjock (visst, jag har aldrig sett dej på riktigt men så mycket kan väl inte bilder ljuga?).

agnes
2007-10-11 - 16:08:34

Duu får inte tänka eller skriva så om dej själv Anna! Du är Jättevacker ! Och jaa en helt underbar människa!
Måånga kramar till Snällaste Anna!

Anonym
2007-10-11 - 16:49:32

en stärkande kram till dej denna torsdag!

Emmelie
2007-10-11 - 17:17:53

Usch, så ska du inte säga. Jag tycker verkligen inte du är tjock någonstans! Dessutom är du jättefin och duktig...så det så

Eva
2007-10-11 - 17:33:33

Gumman... åh vilken jobbig känsla... hoppas att du känner dej bättre nu när jag skriver detta. Det är ju så himla svårt.. men en sak kan jag säga, du är INTE kall! Kom ihåg det... du är full av känslor... äkta känslor.
Önskar jag kunde göra något..
Många kramar till dej
Eva

Eva
2007-10-11 - 17:34:10

..en sak till.
Dina bilder är ljuvliga!!
Du är så himla fin. :o))
Kram igen
/Eva

Sandra
2007-10-11 - 18:33:22

Läser din braiga blogg dagligen och i mina ögon är du en enormt söt och målmedveten tjej! Jag har också varit i svackor där jag börjat träna en hel del för att gå ner i vikt o komma i favvojeansen som nästan ligger o hånler längst in i garderoben.. MEN! Så en dag fick jag nog, sorterade bort kläderna och fokuserade på att må bra. Tränade lite mindre och åt lite bättre. Det är många som ställer in sin kropp på svält, men
du måste ha ett jämnt blodsocker och äta ordentligt, då ska
du se att du kommer bli nöjd, både i kropp o knopp! Kämpa på söta du! Kram till dig

Sara
2007-10-11 - 18:55:57

Du är jätte fin! kram.

Julia
2007-10-11 - 19:17:52

Men babe! Du är jättevacker:) Du är så duktig och fin, jag önskar att jag såg ut som du och inte som den dvärg jag känner mig som. Jag vet inte någon som är så målmedveten och skicklig på det du gör som just du är, så ta åt dig av det. Din muchofina blogg låg som bubblare på modetoppen för ett litet tag sedan om jag inte minns helt fel och det är ju ingen slump! Ta åt dig och tänk på dina positiva sidor så kommer du att bli nöjd med din kropp också en vacker dag, jag vet att du klarar det vännen. För det är du värd! Puss å Kram Julia

Emma
2007-10-11 - 19:24:29

Vilka fina bilder raring! STOR KRAM!!

Cissi
2007-10-11 - 19:58:31

Inte för att man kan känna någon genom att läsa dennes blogg men det sista jag har tänkt om dig är att du är kall!
Du verkar vara en människa som är full av känslor och humor!
Ibland orkar man bara inte ta till sig andra människors tröst men det innebär inte att man kall. Det är faktiskt helt ok att vara liten och patetisk ibland, vi tillåter oss nog allt för sällan att vara det...
Styrkekramar till dig!
/Cissi

Ellinor
2007-10-11 - 20:07:47

Jeklar vad snygga bilder!
Det enda som saknas är lite snö i bakgrunden och det sak ju tydligen vara på G
:P

Anna-Viktoria
2007-10-11 - 20:11:46

Jag brukar köra på "jag ÄR ett kylskåp, jag är hård och tuff som fan".. Funkar iaf i en minut eller två!

Linda
2007-10-11 - 20:14:07

Vilka mystiska och fräscha bilder..du ser ut som värsta bästa is-drottningen:-) hoppas du har det bra! Kramis

Isabel
2007-10-12 - 00:01:43

Men gumman, inte ska du bli ledsen :( DU ÄR JÄTTEFIN! Och inte nog med att du är vacker: du är smart, otroligt gullig och skitduktig på att rita illustrationer! Och detta är jag säker på att alla som läser din blogg håller med om! :)
Kramar till dig sötis!

Isabel
2007-10-12 - 00:02:48

Fina bilder på dig förresten darling. Bild nr 2 är otroligt fin! =)

Kim
2007-10-12 - 10:14:01

jag fick inte heller igen jeansen igår! :'( blev mjukisbyxor till ikea.

Anonym
2007-10-12 - 11:15:04

härliga foton. jag går igenom ungefär samma sak själv för tillfället. har tydligen en tarmsjukdom som göra att magen är jättesvullen hela tiden och jag kan inte ens ha hälften av mina jeans längre. ( det är inget sånt du har? ) man blir inte lite förbannad. det svider som fan. kram på dig

ronnie
2007-10-12 - 12:01:05

Herregud du är så otroligt vacker och bedårande att jag blir gråtfärdig när du mår kakkigt...

du är levande ändå innifrån benmärgen och det fullkomligt strålar ut i hela dig...om det nu inte passar dina dumma jeans så tycker jag du ska slänga ut dem precis som man slänger ut dåliga pojkvänner som inte uppskattar än för den man är. jeansen ska ju inte va din indikation på om du mår bra eller dåligt...det är så fruktansvärt fel...

monsterkram

Patricia
2007-10-12 - 16:54:52

känner igen mig i jeansproblemet, prövade igenom alla mina jeans med för ett tag sennoch inte ett enda par satt bra längre! Jag var deppig ett tag men genom peppningar från andra och positivt tänkande mådde jag bättre, köpte ett par nya bara nåon vecka efter. när jag köpte dom passade de men nu när jag använt dom ett tag så är de alldelses för stora istället, känns som om jag ska tappa dom hela tiden! Att det aldrig kan kan bli rätt haha . .
Men du ska veta att du har jättefin kropp! :) Hoppas du mår bättre idag!
Kramar

Lina
2007-10-12 - 19:50:56

Skitfina kort! Verkligen! Och jag känner igen känslan, har själv gått upp tio kilo under sommaren och växt ur alla mina kläder. Man känner hur allt skär in i magen och gör ont. Saken är den att varken du eller jag är tjocka! Vrf blir man ändå så jävla ledsen och besviken?


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: