GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

"Women are for friendships, men are for fucking."

2007-02-13 | 08:05:38 | Film/TV/Kändisar

146310-872
Ligger här i sängen med min lile lap top och tänker på ..Sex and the City. På hur mycket de serien beyder för mig...hur ofta jag söker svaren på problem, relationer, söker tröst och stöd, skratt och en trygghet
Jag försöker ofta komma fram till vilka som är de bästa avsnitten...jag ock älskade Karin har många gånge diskuterat det, men det är nog omöjligt egentligen för så fort man listat "topp 5" komer man på 5 nya man helt glömt som bara måste få vara med. Men just nu, i denna varma sköna säng kom jag på 9 stycken avsnitt, utan inbördes rangordning, som jag nog sett flest gånger.

Hot Child in the City
Hela stämningen i avsnittet, lekfullheten, en storstad som kokar över av värme...får mig att minnas sommarnätterna i Stockholm

My Motherboard, My Self
Mirandas mamma avlder, fint avsnitt om de fyra tjejernas starka vänskap och även Steves och Aidans stöd. Carries dator kraschar, hennes "liv" raderas...ska hon ta emot Aidans hjälp?

Cock A doodle doo!
Samantha och transorna. Ska Carrie och Big någonsin bli vänner? Stort gräl emellan Miranda och Carrie...härligt, glatt slut - sista avsnittet på säsong 3.

The post-it always sticks twice
Carrie har blivit dumpad av k*kBurger, Miranda kommer i sina Skinnyjeans, Carrie är bitter och Charlotte är nyförlovad med Harry. Carrie röker på och blir tagen av polisen...den där post-itlappen Burger dumpar Carrie med används på ett smart sätt avsnittet igenom. Ännu ett avsnitt där de fyras vänskap visas på ett starlt bra sätt

An american girl in Paris
Mest för "bråket/avskedet"  mellan Carrie och Mr Big.

Don't ask, Don't tell
Charlotte gifter sig med Trey, Carrie berättar för Aidan om sin affär med Big. Rörande avsnitt.

Shortcomings
Carrie dejtar en kille vars familj är frispråkig som fasen men kilen själv vill inte prata om sina för tidiga utlösningar. Detta var ett av de första avsnitt av SATC som jag kunde se om och om igen och det mest på grund av de fina slutscenen när Carrie möter upp de andra tjejerna på slutet och slutrepliken handlar om att ens familj inte alltid är den man föds in i utan ibland den man skaffar sig själv...vilket i detta fall är de fyra tjejernas starka vänskap.

Ex and the City
Det andra avsnittet jag blev helt betuttad i. Big är tillbaka och ska ha förlovningsfest med Natascha. Carrie vet inte om hon ska gå...vilket hon inte gör..men de möts utanför själva festmottagningen. Detta är sista avsnittet på säsong 2 där slutrepliken handlar om att Carrie måste finna en kille, som är som hon själv, som hon kan vara fri med,,,också en klassisk scen när tjejerna under en drinkstund kommer fram till att världen består av två sorters tjejer, vilket grundas på " The way we were", en Barbara Streisandfilm.

Time and Punishment
Aidan och Carrie har blivit tillsammans igen, men Aidan straffar henne för hennes otrohetsaffär med Big i säsongen innan. Han försöker på något sätt hämnas och scenen när Carrie bönar och ber om förlåtelse... " You have to forgive me Aidan..you have to..."...åhhhhh ahhh!

...fast nu glömde jag ju Sex and another City...Freakshow...Take me out to the ballgame...etc..

Vilka är era favoriter???
Kommentera 5 st

Kommentarer
Karoline
2007-02-13 - 09:50:08

SATC är bäst! Jag har börjat om på boxen nu - med engelsk text för att variera lite.

klara
2007-02-13 - 10:48:48

mitt favoritavsnitt är - A woman´s right to shoes

Emelie
2007-02-13 - 13:23:54

Sista avsnittet! In Paris! Jag gråter varje gång, det är helt fantastiskt! Är också en inbiten Sex and the city älskare som också sätter mig själv i relation till tjejerna i serien. Känner igen mig i deras relationer och har min egen Mr.Big...Vem vet, kanske får han och jag också ett lyckligt slut...
Ska bara flytta till paris med en ryss först ;)

Emilia
2007-02-13 - 14:39:52

Love sex and the city:)!

Anna
2007-02-13 - 15:02:55

Karoline: Haha det var en rolig idé för att få variation =) Dck tycker jag, trots slaviskt tittande på SATC i många år nu, att man liksom alltid finner nåt lite nytt var gång..

Klara: Yes - det är skibra..särskilt den underfundiga titeln - bara den är guld!

Emelie: Ja det är ett bra avsnitt det med..men jag hade kanske väntat mg lite mer av det sista avsnittet...eller kanske inte..
Ja jag anser ju SATC vara min "bibel" så allt jag gör och de gör sätter jag i relation till varandra, hahaha.
Hmm good luck with the russian!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: