GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Garnier, Neutrogena och L'Oreal - plånboksvänliga skönhetsalternativ.

2007-02-24 | 16:03:32 | Smink, Hudvård, Skönhet

146310-988
Hemma igen efter den sköna promenaden med mamma. Den började dock med shopping med grejer till mig som jag inte lade ut ett öre på själv...Mamma, stackars mamma får ständigt höra mig oj:a och pusta och gråta över trytande kassa och stora tyckasyndomigsjälvattacker. Och nu har hon fått höra att jag behöver en ny hudkräm till ansiktet och påpassligt nog (hehe) tog min mascara slut när hon såg på förut..

Först gick vil till Apoteket där jag fick ett Aco lypsyl samt Neutrogenas Oil Free Moisturizer till ansiktet. Jag har ju testat det mesta som finns på marknaden mot problemhy och jag måste säga att Neutrogena är förvånansvärt bra och mäter sig väl emot Cliniques grejer. Nu finns inte Clinique i denna lilla stad så att köpa - eller kunna få en kräm för 65 kronor som är lika bra som en för flera flera hundralappar, ja då r det ju bara att tacka och ta emot.

Precis som att min favoritansiktsrengöring återfinns på Ica för 18 ynka kronor - Reporia Tjärtvål.

När det gäller mascara är jag oerhört kräsen. De får inte lukta oljigt t ex. De får inte ha för stor borste heller där mascaran dels bara ser kladdig ut, dels att den känns som en gigantisk stor humla som ska attackera ögat och därmed blinkar jag frenetsikt och hälften av mascaran hamnar på kinden. Dessutom måste jag upprepa påmålandet ty ögonen tåras om borsten är för stor och då blir allt bara kladdigt. Dessutom måste min mascara  vara vattenfast. Ja jag förstår egentligen inte varför inte alla mascaror är vattenfasta?? Vad är fördelen med "vanlig"?

Kanebo är den absolut bästaste mascaran ever, men inte heller det finns i Tidaholm. Utan i de två affärer här som säljer smink finns Maybelline, Isadora, Elisabeth Arden, Max Factor samt L'Oreal. IsaDoras mascaror - no thanks, Maybelline har jag svårt för, Elisabeth Arden nope och Collistar hade ingen vattenfast alls. Så då återstor L'Oreal och jag gillar ju mycket av deras övriga sortiment - jag jag gillar en del av IsaDoras också - särskilt skuggorna.
Men L'Oreal hade en vattenfast, med inte gigantiskt stor borste för endast 99:-, så den tog jag och var ju vänlig mot plånboken...mammas alltså..hehe..
Nu har jag testat den efter min långa varma dusch och den känns helt Ok, ingen Kanebo, men helt ok!

Förra helgen, en kvart innan mitt köpstopp inträdde, köpte jag ett Garnierkit. Det bestod av en scrubrengöring som peelar mycket skönt medan man masserar den i ansiktet och huden känsn len och fräsch efter skölj med vatten. Därefter tar man med en bomullstuss och stryker på en djupverkande emulsion som får sitta på under hela natten. Den går snabbt in i huden, känns vårdande oc väldigt bra. Jag har nu använt detta kit de rekommenderade tee gångerna under en vecka och jag tycker att det var ett bra köp för 120:-
Ok, inga mirakel har skett, men heller inga olyckor. Kanske att jag på sikt kan se de reultat det står om på förpackningen om att den gör rent på djupet, tar bort gamla ärr och ger en bättre lyster.

Nu ska det snart grillas här! *kurr kurr*
Kommentera 8 st

Kommentarer
Petra Bontegard
2007-02-24 - 16:28:33

Hej på dej!

Mina kompisar är i Göteborg. jag har sagt till dem att köpa adidas skor till mej. Var runt på nätet för att hitta skorna. Jag ville ha med röda snören men det fanns bara rosa. Så det var för att kolla hur de såg ut som jag kolla runt också hamna jag här. Har inte varit ute på bloggar men tyckte att du skrev intressant så nu har jag läst lite om dina tips. Ha det så bra från petra

mia
2007-02-24 - 17:00:50

cooolt att grilla mitt i vitern.
ha det så trevligt :)

Anna
2007-02-24 - 17:18:21

Petra Bontegard: Hej hej på dej med =) Du var så välkommen att hamna här och är välkommen att åter hamna här! Hoppas du får tag på de där skorna! Kram på dig!

Mia: Mmm det var gott...jag gillar grillat =) hoppas du äter gott o blir ompysslad idag. kram på dig mia.

Matilda
2007-02-24 - 23:00:39

Det är min favvomascara ;)

Lottis
2007-02-25 - 12:24:38

Jag kör med Garnier Pure som tvättgele och Garnier Pure A att smörja in med efteråt. Ett scrubset vore ju perfekt, speciellt som det är samma märke som jag redan använder... Har oxå problemhy, med småfinnar, äckliga kvisslor och annat smått och gott i fejset... Inget kul, men Garnier-tvätten gör i alla fall så att ansiktet inte ser så himla fett ut i alla fall... Ha en bra söndag! Kramkram PS. Vart köpte du det, förresten? DS.

Mani
2007-02-25 - 16:05:49

Äntligen någon mer som ifrågasätter vattenlöslig mascaras existens. Fulständigt värdelöst om man inte är ute efter att se ut som en panda framåt eftermiddagen.

Anna
2007-02-25 - 19:13:01

Matilda: ok, då käner jag mig än mer bekväm o nöjd med den =)

Lottis: Jo jag körde ordentligt med garnier ett tag också, sen blev det clinique sen garnier igen o sen neutrogena....men jag har ju hemska bölder o inga vanliga finnar.. =(

jag köpte kitet på en affär här i stan med tapeter o smink..typiskt tidaholm - spackel som spackel tänker affärsinnehavarna o säljer både smink och målargrejer, hehe

Mani: Ja jag förstår absolut inte fördelarna med ickevattenfast..gråter man, snöar det, regn, svett, varmt väder eller allergi - så ser man ju förjävlig ut med mascaran på kinderna..nej jag vill känan mig säker. O hur jobbigt kan det vara att gnugga lite extra för att få bort den på kvällen när man ändå tvättar sig liksom?

Edvardagathe
2010-04-01 - 08:28:41

Very nice site. Well laid out.


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: