GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

T-shirtTävling!

2007-12-01 | 16:40:32 | Outfits och Garderoben

Japp, kära läsare, som jag hintat det senaste så tänkte jag nu i samband med bloggens 1-årsdag ha en liten tävling/utlottning.
Först ut blir en t-shirttävling.

2 stycken har chans att vinna en t-shirt med min design på. Vinnarna får fritt välja bland de motiv som visas nedan och valfri storlek.
(Storlek S,M,L,XL finns.)
Men skriv gärna redan nu vilket motiv ni önskar!

146310-3270

Och hur deltar man i utlottningen?
Jo...Jag är ju evigt tacksam för att ni är en trogen skara med läsare som tar del av mina personliga anekdoter, min vardag och överflödiga fakta i tid och otid. Nu vill jag veta lite mer om Er!
Så skriv i en kommentar vilket som är erat bästa julminne eller den finaste julklapp ni fått..eller gett.

Fast så finns det ju dem som kanske inte alls gillar julen eller firar den..Så ni kan väl helt enkelt bara visa/berätta hur  och med vad ni skulle matcha en av mina t-shirts.

Sprid gärna ordet om tävlingen i era egna bloggar också!

Hoppas Ni deltar!

Tävlingen pågår t.o.m Onsdagen 5 december.
Kommentera 110 st

Kommentarer
Mani
2007-12-01 - 16:49:15

Helt klart hårdrocks-julaftonen på Olivers i Örebro. En liten krog som inte finns längre, men när det begav sig för typ 10 år sedan var det vårt favorithak. Mycket öl, hårdrockskareoke och luftgittarspel på borden, och så julklappsbyte på tolvslaget.
Ett gäng 20-nånting folk, den vaniga alkisarna samt ägarens familj. Det låter nästan tragiskt men det var tvärt om. Värsta mysiga stämningen och hejdlöst kul.
Och jag som egentligen var "synthare" då... :)

Anna
2007-12-01 - 16:55:37

Jularna före mormor gick bort var så oerhört mysiga och riktigt idylliska. Mormor och morfar hade ett hus med snedtak där det var väldigt högt på högsta stället så varje år släpade dom in världens största gran och klädde den med gamla fina prydnader. Sen firade vi med allt som hör julen till. Det minns jag verkligen med en väldig värme!

Jennifer
2007-12-01 - 16:57:58

Mitt bästa julminne är när jag var 3-4 år någonting. Jag minns det bara svagt, men jag älskade verkligen att julpynta! Dagen före julafton hade vi pyntat hela huset och hållt på i flera timmar. Men jag ville fortsätta... Så på julaftons morgon plockade jag tillbaka allting och ställde det på köksbordet för att kunna pynta igen! Dessutom hade jag värvat min stackars lillebror också.. Snacka om att mamma och pappa fick en chock när de vaknade!! =D Julen är den bästa tiden på året verkligen.

Hoppas du får en mysig första advent och en härlig jul! Älskar din blogg :)

Sophie
2007-12-01 - 17:08:32

Hmm.. mitt bästa julminne är för 3 år sedan när vi under hela hösten och in i december till sent på kvällen den 23december höllt på att renovera vårt kök och hall. Sent på kvällen den 23 december satte vi upp de sista listerna och julpyntade och satte in granen och klädde den till toner av julskiva efter julskiva. När vi alla var klara gick vi och la oss, dagen efter på julafton var det så speciellt att vakna upp, det snöade och hela huset var julpyntat och vårt nya kök likaså. PÅ kvällen kom släkt och nära och kära och det var dem mest lyckade julaftonen på länge, den julaftonen fick jag även min första egna kamera som jag så länge hade velat ha..

Vad är ditt bästa julminne?
Ha det fint, kramar

leopardia
2007-12-01 - 17:13:08

pinsamt, men sant så är mitt bästa julminne från en jul när jag var liten och fick 7st chokladkartonger och inte visste i vilken ände jag skulle börja äta... jag ska själv äta nu, men jag ska försöka hitta bild från denna jul och naturligtvis länka till din tävling, lite senare i kväll blir det. jag undrar oxå över ditt bästa julminne?

DONNASANDRA
2007-12-01 - 17:14:40

Mitt bästa julminne är från när jag var barn. jag och min syster fördrev alltid dagarna innan jul genom att lyssna på Tintin-kassetter och måla i målarböcker. Det var alltid så mysigt, och än idag pratar vi alltid om detta men det blir ju aldrig lika mycket tid att umgås innan jul nu när vi är vuxna. Dock är det inte något konstigt att min bästa julklapp var från henne, min allra första Bowie t-shirt! :-)

Annah
2007-12-01 - 17:22:12

Åh så svårt :/. Men jag vill ju verkligen vinna så jag försöker.
Mitt bästa och första julminne är från när jag var liten (såklart). Det var så att just den julen så kom det massor med tomtar, helt galet mycket alltså. Tror det var 5-6st. Jag druknade i julklappar det året kan jag säga! Men det roliga var att ingen visste vilka tomtarna var förrutom 1 eftersom det var "beställt" 1. Det tycker jag är ett roligt första julminne och lite speciellt.

Linn
2007-12-01 - 17:22:43

Mitt bästa julminne är när jag upptäckte att man tagit steget från ett litet barn som springer för att öppna julklappar på morgonen till att få vakna upp och se in i en annans ögon. Det är nog också min bästa julklapp, att få dela julen med den man älskar (förutom familjen då).

katrina
2007-12-01 - 17:25:38

Helt klart när man var sisådär 6 år då man låg och sov med mamma och pappa och väntade att det skulle bli Julafton morgonen... Den natten var magiskt, mitt i allt hör jag hur det bankar på dörren som bara den och ropar hoho typ det typsika jultomteropet. Hör hur stegen kommer närmare och går upp får trappan. i min förskräkelse tror jag att det är en inbrotttjuv och blir alldeles rädd. Då ser jag en stor fet gubbe vid sovrumsdörren. Hjälp tänker jag men då tröstar manna mig med att det är Jultomten... han hälsar på oss och säger att vi ska fortsätta sova och vänta tills morgonen. När man väl vaknade den morgonen ser man fullt av julklappar under granen och så ser man hur det snöar ute. Tomten ahde dessutom ätit upp min macka och mjölken jag och syster gav honom. Sen runt 16 tiden är mamma klar med maten och man äter till man inte känner igen varandra efteråt. sedan vare dax för julklapparna och det var aldlra bäst! alla fick turas om med julklapps öppnandet och alla blev väldigt glada. i bakgrunden hör man julemusik! Sen går man ut och i snön och leker med hela familjen och bugger snölycktor och snögubbar...

min bästa present var nog den gången jag fick min baby born med tillbehör... Alla presenter har varit bäst egentligen. Har fått nästan alltid vad jag har önskat mig. men allra bäst är att alla har varit nöjda och lyckliga och att man fick tillbringa julen med de man verkligen älskar...

Karin
2007-12-01 - 17:39:57

jaa, du ska alltså dit, vad roligt!:)
kram!

emelieu
2007-12-01 - 17:42:22

Mitt bästa julminne är helt klart julen som blev min farfars sista, han var jätte sjuk och vi förstod att det inte var mycket tid kvar. Vi gjorde allt för att få den bästa julen någonsin, alla mådde bra och det är enda julen som vi haft en sådan stämning som vi hade då. Det var en underbar jul och vi alla uppskattade den väldigt mycket. Den julen blir också den jag tänker tillbaka på, min farfar har alltid varit min bästa vän och den julen var verkligen den bästa och så vart det den sista för honom, både sorgligt och himla lyckligt.

emelieu
2007-12-01 - 17:47:08

nu är det tipsat på bloggen också ;)

Karin
2007-12-01 - 17:49:18

Det blir nice:) du skulle ha varit med i onsdags också, det var en trevlig kväll!

emelieu
2007-12-01 - 17:51:28

så lite så, dina tröjor är ju grymt fina dom vill man ju inte missa och försöka vinna :P

Paulina
2007-12-01 - 17:53:21

Mitt bästa julminne var när jag var kanske 6-7 år, när min storebror gav mig en väldigt fin present.
Jag ville ju som alla andra barn åka pulka och kälke, och det visste min bror. Så han satt hela hörstterminen och gjorde en kälke till mig på träslöjden. När den var klar så släpade hem den helt själv på skolbussen utan att jag skulle märka något. Sedan slog han in den med grått papper, röda snören och stora rosetter på. Hur gulligt var inte de? Jag blev ju såklart jätteglad och trodde knappt det var sant. Jag hade ju fått det jag önskade mig allra mest av min egna bror.
Jag önskar själv att jag kunde ge min bror det han önskar sig allra mest.

Detta tycker jag är ett mycket fint julminne. Även fast vi bråkade och slogs mycket när vi var små så visst jag att innerst inne älskade han mig mer än någonting annat.
Härligt med syskonkärlek!

Kram Paulina

Lina
2007-12-01 - 17:56:41

Kan istället berätta om mitt värsta julminne. Det var julen 99. Mina kusiner som då var runt 5 och jag lekte kurra gömma och jag hade känt mig febrig hela dagen men gömmer mig bakom granen. Somnar och vaknar upp, kutar in på toa o spyr. Sen låg jag i 10 dagar med influensan o missa att 2000 började. Jippi. Jättekul jullov.
Jag gillar båda med Today I´m wearing this, beslutsångest om färgen....
Kram LIna

Linh
2007-12-01 - 17:56:55

Mitt bästa julminne var när killen överraska mig med BUBBEL BAAD

emma
2007-12-01 - 18:01:27

Mitt bästa julminne, hmm.. det måste nog ha varit förr julen. Jag önskade mig en mobil som jag inte trodde att jag skulle få. Och när jag kollade ner i ett paket såg jag att de va en mobil, jag öppnade och kollade blev besviken för jag trodde att det inte var den jag ville ha. Sen frågar pappa: blev du inte glad? Mjo, svarar jag lite smått besviken. Var det inte den du ville ha? Jag kollar en gång till och ser att de va den jag vill ha =D jag blev så glad att jag slängde mig på pappa och började små gråta. hehe Var nog den bästa julen jag haft. Förutom den sista med morfar.

(om jag vinner, vill jag ha trycket med texten)

Jennifer
2007-12-01 - 18:05:45

En jul jag särskillt kommer ihåg är den som vi firade hos min mormor och morfar.
Jag var en liten pojkflicka och såklart så ville jag leka med sammasaker som mina bästa killkompisar lekte med. Såklart så önskade jag mig en radiostyrd bil. Hade inte önskat mig något annat än den där bilen. Tomten kom och det blev julklappsutdelning och alla barnen satt och undrade vilken som var tomte. Tillslut så fick jag ett paket, och i det paketet var det såklart en radiostyrd bil. Gissa hur glad jag blev. Den där bilen körde jag på alla släktingars fötter och irriterade alla.
Aja, det var en vääldigt rolig jul! :)

Alexandra
2007-12-01 - 18:18:13

Hej gumman. Hoppas allt är bra med dig! Har varit så inaktiv (oaktiv... va heter det?) på bloggarna den här veckan. Men nu ska vi se va jag kan hitta på. Hur som helst. Här kommer mitt bidrag till tävlingen. Jag älskar dina tshirtar så moti spelar inte så stor roll. men helst "Today Im wearing this". =) (stl S... eller M - I dunno)Jag är ingen julmänniska. Men en jul skulle jag och min närmsta och bästa vän (den jag kan räkna med ALLTID)byta julklappar. Jag tyckte jag va jättefyndig och köpte en "Bibel - boken om mina vänner". Typ mina vänner fast lite grövre ;) Tyckte den va rolig och hade själv uppskattat en sån. Jag gjorde även ett kollage med bilder på oss från när vi lärde känna varandra till den dagen. Det blev riktigt fint! Vi satt uppe på hennes rum och bytte paket. Vi öppnade de "små paketen" samtidigt och båda bara satt och GAPADE när vi hade öppnat den. Båda hade köpt "Bibeln". Gud va vi skrattade! Än idag har vi jätteroligt åt den historien. det visar bara hur bra vi känner varandra! Tavlan med alla bilder satte hon upp på ett bord i rummet. Ylva, min kompis, känner mig bäst av alla och gör det fortfarande. Hon ställer alltid upp och den julen bevisar verkligen hur väl i alltid och alltid kommer känna varandra. Jag är ingen julmänniska. Men den julen tänker jag ofta på när jag känner mig ensam. Är aldrig ensam egentligen... Jag kan alltid ringa henne ju! =)
Stor puss och kram på dig!!!

Mindy
2007-12-01 - 18:18:51

Åh, jag skulle vilja ha den där med stora ögon och röda läppar i strl S! :D

Jättekul att du haft din blogg ett år nu förresten, fast förra året vid den här tiden hade jag nog inte hittat hit än.. Men sen så, då har jag följt dig och dina illustrationer. Älskar din stil. Personlig, panikfylld, suktande, drömmande och glittrig ända in i själen :-)

Well.. Ett julminne då.

Jag tror det var när jag var mindre. Vaknade upp hos mormor och stirrade upp i taket. Kände känslan som en stöt in i hela kroppen. Det var julafton!
Sen sprang jag ner för trapporna i radhuset och såg mormor sitta och beundra granen. Senare kom hela tjocka släkten, alltid minst 32 pers, alla kusiner, mostrar, morbröder...

Jag och min kusin funderade alltid på att dra av skägget på jultomten för att se om han var äkta under den där masken, eller vem det nu var. "Den här julen gör vi det!" sa vi. Fast sen betraktade jag de mindre kussarna och tyckte synd om dem. Tänk om jultomten verkligen inte fanns, hur förstörd skulle inte julen bli? Om vi liksom slet av skägget och tomtemasken och det var nån helt annan än självaste Santa?

Så vi fegade ur.

Drog aldrig av skägget på tomten. Vi åt köttbullar istället. Och sprang runt spända i hela kropparna och minglade. Kollade på Kalle Anka, åt choklad.. Väntade på att få öppna alla paket. Och så kom tomten så klart. Det snöade ute, och allt var så där typiskt juligt.

Btw, om jag vinner kommer jag gå runt stolt som en tupp med äkta rosa personligheten som du!
Kram!

i
2007-12-01 - 18:27:06

svarta today I'm wearing this är ju sjukt nice :D storlek S.

Mitt bästa julminne är från julen -05 då det var maassor med snö. Jag var 13år då och hade två hästar hemma, efter julfrukosten begav jag mig ut med den ena hästen, en nordsvensk. Tomtebenskydd, rött täcke och tomteluva, glitter på hästen och tomteluva på mig. Sen red jag runt hela byn ^^ firade som vanligt hos farmor med lunch och senare kom tomten. Fick jättemycket skitbra julklappar och till sist kanske nåt av det bästa jag har fått i julklapp, en gitarr. :)

Martina
2007-12-01 - 18:27:29

Jag minns julafton när jag var två, kanske tre år. Himla länge sedan, och liten som attans var jag, men jag kommer ihåg det ändå.
På den tiden (jag pratar som om jag levt på medeltiden) var julen fortfarande en riktig jul, rikligt med snö och äkta julkänsla i hela kroppen.
Inget äckligt blask som nu. Jag var hemma hos min farmor och farfar som då fortfarande var ett par, och vi satt i deras underbara, gammeldags vardagsrum i fotöljerna jag fortfarande kan minnas mönstret på. Så såg man en lykta utifrån glasdörrarna, och sedan en röd dräkt.
Han var svår att urskilja, flingorna föll i stora mängder.
Jag fick en gosedjursisbjörn som senare kom att bli min absoluta favorit. Nu är den mindre (eller är det kanske jag som är störra?) än då, den var större än lilla jag. Isis, döpte jag den till, en unges logiska tänkande.
Isbjörnen måste vara min bästa julklapp genom tiderna, han fick följa med mig till Italien när jag var sex år, på julafton, och tog upp mer av sätet än jag själv.

Skulle jag vinna den här tävlingen skulle jag vara sugen på kvinnohuvudet som jag kallar det, eller den svarta "Today I'm wearing this".

tack!

Karin
2007-12-01 - 18:34:17

jo sådant är ju krångligt. Skulle inte heller åkt dit om det inte var så att jag hade planerat för torsdagen, och boende, resa och så redan var ordnat och betalt. Blev helt enkelt två flugor i en smäll:) Trevlig kväll på dig! kram

Mindy
2007-12-01 - 18:44:07

Jag undrar också om det är lugnt att jag ligger in bilden på t-shirtarna i min blogg när jag skriver om tävlingen och länkar till dig? :-)

Mindy
2007-12-01 - 19:00:39

Så, nu har jag fixat :)

Erika
2007-12-01 - 19:04:46

Mitt bästa julminne är från julaftnarna som barn.
Julstämningen var helt annan när man var liten. Då kändes det verkligen som jul!
Men mamma som bakade hundra olika sorters kakor som man smög ner i
matkällaren för att nalla av.
Paket vid sängkanten på julaftonsmorgonen.
Risgrynsgröt till lunch.
Kalle anka och hans vänner sedan julmiddag och den oändliga väntan på tomten.
Firande med hela familjen, syskon, föräldrar och djur. Då var det alltid mycket snö på julafton och vi brukade bygga snölyktor och tända marchaller för att tomten skulle se vägen.
Så spännande det var när tomten kom (det var pappa men det spelade ju inte så stor roll att man visste det, på jul var det tomten)
Tomten åkte oftast spark och fånade sig lite i snön för oss som stod i fönstret och tittade på.
Sedan kom han in med stora säckar med paket och spänningen var stor. Vad fanns det i alla de där klapparna?
Barnsomsjularna kommer för alltid att finnas i mitt hjärta.

Molly
2007-12-01 - 19:05:55

Om jag fick vinna en "Today I'm wearing this"-tshirt (small) så skulle jag ge den till min pojkväns trettonåriga lillasyster.
Hon skulle vara så enormt fin i ovan nämnda t-shirt, sina svarta stretchjeans, converse allstars med leopardmönster, ett stort gult armband som jag håller på och gör till henne, samt en massa svart kajal under den långa snedluggen. Och skulle hon få låna min klottersvartvita luvröja, som hon är så förtjust i, att ha utanpå(med dragkedjan öppen förstås!). Hon är som gjord för den där t-shirten.

Grattis på ettårsdagen!

Jennifer
2007-12-01 - 19:09:56

Jag lånade bilden på t-shirtarna när jag länkar till tävlingen! Hope it's okej! :) Verkligen supersnygga allesammans! Kram :)

Sanna
2007-12-01 - 19:10:13

Vilken rolig tävling!

Jag har aldrig blivit så glad för en present som när jag fick min älskade Skrållan, en docka som hade en liten skiva i en lucka i ryggen. När man tryckte på magen så sa hon olika fraser, inga andra presenter spelade roll den kvällen, hihi.. Sen pysslade jag så klart ihop en liten säng till henne och sydde lite kläder och sånt som en mamma bör göra ;)

Om jag vinner så vill jag gärna ha den med ansiktet på, svart i L. Riktigt snygga grejer! Hojta till när/om du gör en latte-kalender, för isf vill jag ha en! :) Kram!

Kim
2007-12-01 - 19:15:55

svar: ja det var trots allt riktigt mysigt, haha :)

alexandra
2007-12-01 - 19:29:52

åh vad roligt att kunna vinna en snygg t-shirt :) måste tänka ut mitt bästa julminne .. :)

stina
2007-12-01 - 19:31:26

Mitt bästa julminne var då jag och min familj åkte till Stockholm och firade jul med kusinerna. Eftersom vi bor i Sundsvall fick vi inte med oss så många julklappar. Och då vi satt där på julaftonskvällen och öppnade julklappar så öppnar jag ett litet paket och finner en tvdosa. Först förstod jag inte alls, men sedan upptäcker mamma att jag öppnat det packetet och säger: ahh justja, du har fått en TV men vi fick inte med den i bilen så den står där hemma och väntar då vi kommer hem!
Jag har nog inte skrattat så mycket på en julafton som jag gjorde på den! :)

Om jag nu skulle vinna så skulle jag vilja ha den där vita som det står "Today i'm wearing this" i storlek S :) Men om den är liten och krymper vill jag nog ha M,
men jag vill att den ska sitta lite tajt. Men jag vet ju inte riktigt hur storlekarna på dina tröjor är. Men det gör detsamma :)

Anonym
2007-12-01 - 19:38:15

långa tajta linnen tack :)

Anna
2007-12-01 - 19:41:20

Mitt bästa julminne måste ändå vara när jag fick reda på att tomten inte fanns. Låter absurt, jag vet. Men det är en av få minnen jag har från när jag var så pass liten..
Tradtion i våran familj är att sätta ut en tallrik gröt på farstubron så att tomten ska få mat innan han delar ut julklapparna. Samtliga åren innan dess hade jag varit så överexalterad när jag såg att gröten var borta och tomten sedan kom... Och han var mätt. Hur kan man låta bli köttbullarna och prinskorven om han nu inte hade ätit gröten..
Hur som helst så detta året så höll mina föräldrar inte koll på mig och jag smet ut på bron och lurpassade - i finklänningen och ulltofflor stod jag där och väntade in tomten... i 28 graders kyla. Vad jag fick se är något som präglat min barndom enda sen dess - bakom knuten kom familjens hund fram och åt upp gröten. Ingen tomte, inte ens en nisse - det var ju för faan hunden!

Jag avslöjade tomten den kvällen och det finns ett fotografi där jag sitter inlindad framför brasan med rosiga kinder och rödgråten. Tomten finns inte... och jag vart förkyld. Jag förtjänar en t-shirt att komplettera med min tygväska design: Anna Larsson!

anna
2007-12-01 - 19:41:35

Mitt finaste julminne är från förra julen. Jag var i Skövde hos min familj med mina två barn. Min sambo & jag hade haft en riktigt tung period, och han skulle fira med sin familj i Sthlm.
Det var ledsamt. Barnen saknade pappa, jag saknade den jag känner bäst i hela världen´. Det var alldeles rasande tomt.
På julaftonsmorgon står han utanför dörre efter en lång bilresa mitt i natten, han saknade oss alldeles för mycket!
Det blev vändningen för oss som par, och är en stor anledning till att vi fortfarande är tillsammans.

anna
2007-12-01 - 19:45:06

anonym: har några sådana.

Nathalie
2007-12-01 - 20:27:11

Tycker inte om julen så mkt, så får väl skriva hur jag skulle matcha då.. ;P

Först o främst skulle jag vilja ha "Today I'm wearing this" i vitt. Till den skulle jag nog satsa på en svart kjol, strumbyxor och ett par läckra high heels! Men den skulle även kunna användas till ett par snygga stuprör... En enkel T-shirt som kan förmedla många uttryck och snygga outfits :) Trycket är helt underbart :)

& grattis till bloggen! =)

Paulina
2007-12-01 - 20:35:20

Jag har tipsat om din tävling i min blogg, har även skrivit detta julminnet i en annan kommentar!!

Mitt bästa julminne var när jag var kanske 6-7 år, när min storebror gav mig en väldigt fin present.
Jag ville ju som alla andra barn åka pulka och kälke, och det visste min bror. Så han satt hela hörstterminen och gjorde en kälke till mig på träslöjden. När den var klar så släpade hem den helt själv på skolbussen utan att jag skulle märka något. Sedan slog han in den med grått papper, röda snören och stora rosetter på. Hur gulligt var inte de? Jag blev ju såklart jätteglad och trodde knappt det var sant. Jag hade ju fått det jag önskade mig allra mest av min egna bror.
Jag önskar själv att jag kunde ge min bror det han önskar sig allra mest.

Detta tycker jag är ett mycket fint julminne. Även fast vi bråkade och slogs mycket när vi var små så visst jag att innerst inne älskade han mig mer än någonting annat.
Härligt med syskonkärlek!

Kram Paulina

Elsa
2007-12-01 - 21:02:19

Haha mitt minne är också (som Anna skrev) när jag upptäckte att tomten inte fanns. Min farfar var alltid utklädd till tomte, farfar som rökte pipa...
Så när julafton kom klädde han ut sig och kom in genom altandörren, då han kom in blev det ett himla liv. Kusinernas hund Tango var livrädd för tomten och började skälla och lillkusinen var även hon rädd. Hon hade planerat ut vart hon skulle gömma sig när tomten kom så hon gömde sig, hunden skall och vi andra var allmänt förvirrade av lycka över att tomten äntligen var här. När vi fått våra paket och skulle tacka tomten kramade jag honom, insåg då att han luktade pipa precis som farfar. Var rätt liten så visste inte att det var doften av tobak, men iaf så insåg jag att det var farfar. Jag blev faktist rätt glad och utbrast "Farfar?!". Mamma hyssjade på mig så jag inte skulle "förstöra" för de andra barnen.
Kommer alltid komma ihåg hur farfar doftade och det är därför som det är mitt bästa julminne, kan fortfarande känna doften även fast det var år sedan han gick bort. Kusinerna kom allteftersom tiden gick, också på vem tomten var. Den enda som aldrig insåg det var hunden Tango ;)!

Grattis till bloggen :))

Gisela
2007-12-01 - 21:03:15

Jag har bara ett underbart julminne. För tre år sedan så träffade jag Nicklas. Jag fick tag i hans mobilnummer av en som kände en som kände honom. Och jag ringde honom den 1:e december. Vi träffades den 6:e december och blev tillsammans den 19:e december, och har varit oskiljaktiga sedan dess. Jag var verkligen deprimerad innan dess och jag ville verkligen inte finnas, men tack vare honom så vill jag aldrig någonsin lämna denna jorden :)
Har läst igenom en hel del av minnena här, och det är verkligen fina saker man minns!

Hoppas du har en bra kväll!
Krama!

Marie N
2007-12-01 - 21:21:51

Hej jag skulle vilja vinna tröjan med tjejen som har på sig en killrock i stolek M. Den utstrålar verkligen power så det dånar av det .

Den bästa julklapp som jag har gett till nån och som har varit väldigt uppskattad var i lågstadiet .
Jag hade målat en teckning som en häst ,(jätteful när man kollar på den nu ) och jag gav den till min farmor och farfar . Dom blev jätte glada och den satt uppe i deras kök i 7 år . Men nu har dom flyttat och den har gåttr sönder , men dom pratar fortfarande om den där teckningen .

Hoppas du får en bra jul!!!

Kramar / MArie N

Sanne
2007-12-01 - 21:23:38

Jättefina t-shirts :)
Jag har inget riktigt "bästa" julminne, men däremot har jag ett som för stunden var mindre kul som har fastnat och det var när jag var ca. 5år, vi firade jul på landet, och tomten skulle just gå och jag hade gått och skulle kolla på tv och han kom och knackade på fönstret, då höll jag på att flyga 10 meter av rädsla - jag var långt ifrån beredd på att någon skulle komma och knacka på rutan. Och att han hade masken på sig samtidigt gjorde det ju inte bättre ;)
Nu i efterhand är det egentligen bara kul :)

Svar: Tack detsamma!! :D kram

[Jenny] - Bluedreams
2007-12-01 - 21:41:13

Mitt bästa juliminne var den jul innan gammelmormor och gammelmorfar dog. Jag var typ 5 eller 6 år gammal och hade gjort världens fulaste lilla pärlplatta med färger som inte alls hörde ihop.. Men i alla fall, gav den till gammelmorfar i julklapp och han blev så obeskrivligt glad. Sedan hade han den där lilla pärlplattan varje dag under sin kaffekopp på morgonen och så fort någon kom så
skulle han a-l-l-t-i-d visa den för alla och säga att han tyckte jag var så duktig. Det är väl ett julminne som kanske visar att det verkligen är tanken som räknas när det gäller julklappar - haha :)

Om jag vinner så skulle jag vilja ha en "Today I´m wearing this " t-shirt i strl S :)

Ha en bra kväll, kram!

Lottis
2007-12-01 - 21:42:24

Bästa julminnet... *hm* Alla jular innan mormor gick bort? Eller alla jular när man var liten? Äh, jag vet inte. Jag som älskar julen tycker ju att alla jular är lika underbara... :-) Det är underbart med musiken och ändå mer sen jag började sjunga i kör. Alla klappar är lika roliga att öppna, och jag hymlar inte med att jag tycker det är lika kul att få som att ge...
Jäklar, så tråkigt svar, men jag kan bara inte välja ut nån jul eller julklapp som varit lite extra... Ska vara julen efter att farmor gått bort då kanske, hemskt egentligen att komma ihåg den som en av de bättre, men det var precis som att hennes bortgång väckt oss andra och påminde oss om att ta hand om varann och ha en lugn, skön och fridfull jul... Dessutom fanns hon med oss ändå, eftersom vi dukat till henne utan att tänka...
Rätt tråkigt svar egentligen, men det är vad jag bidrar med :-)
Ha en bra kväll, gumman! Kram på dig

[Jenny] - Bluedreams
2007-12-01 - 21:48:38

Mitt bästa juliminne var den jul innan gammelmormor och gammelmorfar dog. Jag var typ 5 eller 6 år gammal och hade gjort världens fulaste lilla pärlplatta med färger som inte alls hörde ihop.. Men i alla fall, gav den till gammelmorfar i julklapp och han blev så obeskrivligt glad. Sedan hade han den där lilla pärlplattan varje dag under sin kaffekopp på morgonen och så fort någon kom så
skulle han a-l-l-t-i-d visa den för alla och säga att han tyckte jag var så duktig. Det är väl ett julminne som kanske visar att det verkligen är tanken som räknas när det gäller julklappar - haha :)

Om jag vinner så skulle jag vilja ha en "Today I´m wearing this " t-shirt i strl S :)

Ha en bra kväll, kram!

[Jenny] - Bluedreams
2007-12-01 - 21:50:05

Oj sorry det blev två stycken kommentarer , klickade väl två gånger antar jag haha

Linda
2007-12-01 - 21:54:56

Självklart var de bästa jularna de när man var liten och mamma kom och väckte oss (mej och mina systrar) på morgonen med lussekatt och pepparkaka, sen öppnade vi julstrumpan tillsammans där det alltid låg nåt fint som vi hade på oss under dagen. Så underbart mysigt att man bara vill vrida tillbaka klockan 10år.

Bästa julklappen jag fått måste vara en legosats jag och min systre fick när vi va små. Resterande dagar av julhelgen var räddad flera gånger om :)

Om jag vinner skulle jag välja den svarta "Today I'm wearing this" i storlek L.

Kraam

Emmelie
2007-12-01 - 23:34:31

Eftersom jag ääälskar julklappar, både att ge och att få så ska jag berätta om ett par riktigt fina julklappar. Det var för 2(?) år sedan jag mer än allt annat önskade mig sex and the city-boxen i julklapp av min far. Efter mycket tjat och påminnelse om boxen kom äntligen julafton men inte ett enda paket så långt ögat kunde nå som enns kunnde liknas viden en SATC box istället fick jag ett litet fjutigt kuvert. Snacka om besvikelse! Jag öppnade kuveret och i där låg en lapp om ett försenat paket från Cdon med min kära Sex and the city-box. Det är den absolut bästa julklapp jag någonsin har fått!! Vet inte hur många gånger jag sett den, för vem gillar inte new york tjejernas vilda äventyr. *drömmer sig bort*

Eftersom jag älskar "today i´m wearing this" tröjan blir valet enkelt om jag vinner. Stl.S och gärna ett linne :D

Fortsatt trevlig helg.

Bea
2007-12-01 - 23:42:28

Min allra bästa julklapp fick jag när jag var runt 7, tror jag.
Det enda jag önskade mig den julen var en 10 cm hög tvättbjörns-mjukisdjur. Jag gick och skakade på alla julklapparna och försökte gissa vilken som tävttbörnen låg i (jag var ju helt inställt på att få den). Och så glad jag blev när jag fick den ;P
Har ju säkert fått 'bättre' julklappar sen efter det, men den var ju det jag önskade mig mest av allt, så den betyder något extra, just nu ligger tvättbjörnen i min bokhylla ;P

Om jag vinner skulle jag vilja ha Today I'm wearing this, svart i strl. M :)

Sussie
2007-12-02 - 00:17:17

Bästa julklappen, inte för att jag minns något av den dagen, jag var ett år och runt åtta månader den julen. Jag fick i alla fall en väldigt fin julklapp av min mamma och pappa, även fast jag vissa dagar inte tycker det nu. I vilket fall som helst så brukar mamma berätta för mig om hur hon och pappa åkte in till BB och vi fick fira jul med mina morföräldrar och på juldagen kom mamma och pappa hem med min lillebror som jag då fick på julafton. En väldigt fin julklapp må jag säga.

Och jag skulle vilja vinna Ansikts-tshirten i storlek jättestor, XL :)

ha det bra, kram!

Jessica
2007-12-02 - 01:14:18

yeah yeah en rolig tävling.

Julen, hmpf jag hatälskar julen kan man säga så? Jaja, tänkte ta och skriva om min värsta/bästa (den var både och) julafton. Jag var
7 år och trodde fortfarande att tomten fanns, ja! Min mormor var grymt övertygande som tomte, tjock och manhaftig. Vi firade alltid jul hemma hos henne, hon bodde på en gård i Askeröd i Skåne. På något vänster var de alltid massor med snö just på julen där... vi var iaf insnöade så mormor kunde inte agera tomte tragiskt men iaf jag minns just den julen för jag låg i en hörna i Mormors stora fin rum... mm hon hade ett sånt man hade aldrig värmen på i de rummet och hon hade bokhylla efter bokhylla med kristallprydnader och en massa tomtar juletid, men iaf jag låg i min egen lilla hörna och spydde (vinterkräksjukan blääh) som om inte de var illa nog att jag var sjuk så kom inte ens tomten..=( Men iaf de var ändå deb bästa julen ever för de är den jag minns bäst faktiskt. Men hey jag slutade iaf tro på tomten.

Och nu tänkte jag hoppa över till något annat som inte hör till din tävling för du efterfråga inte de.. men ville att du ska veta att jag älskar din blogg för att du skriver precis de jag alltid tänker.. jag borde skaffa en blogg kanske.. jaja...

Lycka till med allt tjejen.

Hoppas du förstod något av mitt flummiga inlägg jag är ruskigt trött just nu..

kramar

sandra
2007-12-02 - 03:27:21

Jag älskar julen men har tyvärr inget speciellt minne som dyker upp. Alla jular är mysiga:) Den här julen och förra julen var/blir dock lite annorlunda. Bor nu i Florida där det är sommarväder året runt, så julkänsla är svårt att få. Förra julen firades på ett golv i Los Angeles med vänner, pizza och julklappar från 99cents-affären:)
Om jag skulle vinna skulle jag välja en av "Today I wear This" T-shirtsen eftersom dom var otroligt snygga. Jag skulle matcha med stuprörsjeans, pumps, sjal eller liten väst. Eller kanske en liten kjol eller shorts om det är varmt:)
Ha en trevlig kväll!
Kram på dig! Sandra*

sandra
2007-12-02 - 03:30:47

(Sandra här igen)"Today Im wearing this" stod det visst. Förlåt! Grymt fin är den i alla fall! Och jag tror inte att "vi" passar bättre i dina designer än vad du gör. Tycker att du är jättefin i ovannämda t-shirt.
Kram.

A
2007-12-02 - 09:16:05

Hej. Jag har två underbara julminnen:) Första var när jag var åtta år. Jag blev så oerhört lycklig över en liten barbiedocka. Det var ett barn som var mörkhyat, så ingen riktig barbie. Jag har nog aldrig blivit så lycklig över en julklapp någon annan gång.
Andra minnet är från när min dotter var tre år. Vi har alltid julstrumpor och vi brukar göra fotspår på golvet med o´boy, för att det ska se ut som om tomten varit här. Denna julaftonsmorgon kom jag upp och hittade dottern i hallen i full färd med att torka golvet...Hennes kommentar:"Det var inte jag". Hon var rädd att vi skulle bli arga på henne och tro det var hon som smutsat ner:)Vi som aldrig brytt oss om smuts i hörnen;). Om jag skulle vinna så skulle jag vilja ha den svarta "today"-tröjan i strl. M till just ovan nämnda dotter som idag är 18 år. Ha det bäst.
PS. jag länkar till tävlingen ikväll...Måste rusa till jobb nu DS.

Anonym
2007-12-02 - 10:09:02

Bästa julminnet...
Tror faktiskt inte jag har något eller det kanske var året innan min pappa dog alltså för 3 år sedan, min pappa, jag o min bror hade en mysig kväll hemma och min kära släkting A var nykter o trevlig HELA julen. Tror nog det är ända gången han har varit det och det var helt underbart.
om jag hade fått önska mig en av T-shirtarna skulle det varit den vita som det står med text.

och framför allt ett stort GRATTIS på "ettårsdagen"

Malin Harju
2007-12-02 - 10:46:02

Hej hjärtat! Long time no seen! Förlåt att jag inte skrivit, men jag har varit inne på bloggen och kikat nästan varje dag...saknar dig lots!

Hoppas allt är bra med dig? Jag har dock varit förkyld hela hösten/vintern, därav min frånvaro, men nu känner jag att jag är piggare.

Du då? Fina du! Allid lika fina bilder och illustartioner! Wow säger jag bara...

Mitt bästa julminne är nog en jul då jag var liten och min morfar fortfarande levde. De bodde på en gata som gick runt liksom, och varje jul så hade de ringdans runt den där gatan. Ofta tänker jag på de ringdanserna och så fort det snöar tänker jag på min äslakde morfar och känner att han är nära mig. Tror att det är pga av dessa fina minnen som jag älskar julen!

Idag ska jag baka lussebullar och sedan ska vi dricka lite glögg (Dufvenkroks Hjortronglögg! Ett måste, en varm rekomendation från denna Norrlänning!) med några vänner!

Kram på dig, vännen! Och ha en mysig 1a advent!

yasmin
2007-12-02 - 13:01:31

Mitt bästa julminne, måste ha varit en dagen då jag mådde som dåligast. Jag hade precis flyttat och hade ingen julkänsla över huvudtaget.. allting var trist och att fira julen själv var nog ingen höjdare så jag hade planer att bara gå och lägga mig.
Rätt vad det är så ringer det på dörren och där står mamma och pappa med två stora korgar. Pappa hade glögg och julklappar och mamma hade lussebullar och massa annat gott och hembakat! Senare kom syrran och hennes småttingar också. Bästa julen någonsin. En jul ensam är ingen jul.
Det är bland annat därför jag bidrar med en slant till stadsmissionens insamling. Ingen ska behöva fira julen själv.

Jag hade gärna velat ha en av "today" tröjorna.. I storleken S :)

grattis förresten

Soya
2007-12-02 - 13:12:34

Mitt bästa julminne sträcker sig tillbaka till alla jular då mina föräldrar fortfarande var gifta. Vi hade samma jultraditioner varje år. Alla barn hjälps åt att klä granen kvällen innan julafton. Vi fick bära in alla julklappar och lägga under granen. Julskinkan fick inte provas förrens tidigast kvällen innan.

På julaftons morgon vaknade man alltid supertidigt med en enorm förväntan i kroppen. Jag sprang alltid upp och tittade vad som låg i min julstrumpa som vi hängt på dörren. Där i låg alltid något smart som skulle få oss barn att vara sysselsatta mer eller mindre hela dopparedagen.

Lagom innan Kalle anka åt vi alltid julbord och som alltid sög jag ur saften av sillbitarna men vägrade äta upp själva fisken.

Hela familjen satt bänkade framför tv´n för Kalle anka och när det var slut satt nerverna utanpå kroppen för då visste man att vilken sekund som helst kommer tomten.

Och han kom med en säck full med paket. Tomten var alltid trött och ledbruten. Fick suga i sig glögg med sugrör genom tomtemasken. Han delade ut våra klappar och han fick alltid en kram av och tack av oss barn innan han/hon gick vidare.

Sen delade någon i familjen ut resten av klapparna som låg under granen och väntade. Och det tog sin lilla tid, för min familj är lite av julklapps-tokar.
När alla fått sina klappar så började öppningen. Mamma och pappa satt alltid och tittade på oss när vi öppnade och vi var alldeles exalterade.

När det hela var över samlades vi senare runt bordet igenoch åt tomtegröt med mandel i. Den som fick mandeln skulle under middagen komma på ett roligt julrimm som den läste innan alla var klara.

Vi satt och beundrade våra fina nya klappar och jag minns speciellt ett mjukisdjur jag fick en jul. En vit långhårig katt med rosa rosett runt nacken. Denna katt blev jag så förälkad i så jag gick med den i famnen hela julen.
Katten finns kvar än idag.

Så minns jag mina barndoms jular, och hoppas mina framtida barn får lika fina minnen som jag har.

Julkram

Valeria Costa Flores
2007-12-02 - 14:00:00

Hej!

Hej jag heter Valeri och jag är 16 år.
Min bästa jul minne var för 5 år sen.
Det var år 2002 och jag var 11 år. Och jag, min syrra och min pappa bestämde oss att fira jul i Nicaragua (mitt hemland)
Nicaragua är ett väldigt fattigt land, så där kan min inte köpa dyra presenter.
Varje jul jag har spenderat har alltid handlat om presenter. Jag blev trött på det.
Så vi åkte till Nicaragua och spenderade julen där. Vi började dekorera tidigt på morgonen den 24 december. Vi ?klädde? granen och lagade maten. Senare på dagen så hade vi en stor jul middag. Vi var mer en 40 pers. Hela familjen var tillsammans, och med hela familjen menar jag kusiner, farbröder syskonbar och många fler. Det kändes verkligen som en riktig jul, helt olikt som jag firar det här hemma i Sverige. Vi var tillsammans alla runt ett stort bord och pratade, skrattade och njöt av varandras sällskap. Man glömde bort pressentera för att man hade så roligt tillsammans. Vi satt där i bordet till tolv på kvällen. Sedan så tittade vi på en spansk julfilm (Vi pratar spanska på Nicaragua) Det var helt underbart.
Du förstår, alla jul som jag har spenderat har alltid känts så tomma. Så detta var en helt ny upplevelse för mig. Skulle göra allt för att få göra om den.
Så det är min bästa jul minne. Jag skulle vilja vinna den vita tröjan med ansiktet på eftersom jag aldrig vinner något och tycker att tröjan är helt underbar. Om jag vann så skulle jag ha på mig den med en svart hög midja kjol med hängslen som jag själv var sytt, och ett par svarta leggings o vita knee hight strumpor. Och med en stor svart jordgubbe och ett part guldiga stora hjärtformade öronhängen och två stora röda armband som accessoarer.
Tacksam on jag vann eftersom jag aldrig har vunnit något.
Med vänlig hälsning/ Valeria

Agnes
2007-12-02 - 16:45:06

Hej :)


Min finaste och allra bästa jul var förra året den var inte som en vanlig jul, jag var i Indien på ett hotell som låg precis vid stranden. Jag var där med hela släkten, på kvällen var det världens vackraste dukning och himmelsk mat. Överallt hängde det ballonger och det var
massa olika maträtter. Att vara där med släkten vid en palm var mysigt. Alla drömmerom en vit jul, men en solig jul är minst lika bra :)
om jag vinner t-shirten skulle jag matcha den med ett par blåa stuprörsjeans och en svart enkel kofta över, svarta stövlar som går en bit över vaderna och vita benvärmare också kanske också ett halsband i nån skrickig färg :) Tycker att t-shirten med trycket "I`m wearing thid today" är lätt finast :)
Agnes :)

Agnes
2007-12-02 - 16:46:17

Kom på att jag glömde skriva storlek ;) JAg har S :)

Ania
2007-12-02 - 17:09:47

Rolig tävling.Jag skulle vilja ha den blå med text i storlek L(jag älskar stora tröjor)

Jag har inget favoritminne från julen utan jag gillar alla jular.Jag blir så glad när hela släkten tillsammans och tittar på Kalle Anka och äter Aladdin,när alla trängs i köket,doften av glögg,apelsin med nejlikor och pepparkakor.När vi äter gröt och hoppas att man själv får mandeln,och julklappsutdelningen och tomten.

Fast den här julen så kmr det bli ganska tomt för min kusin är i Australien.Han brukar alltid vara tomte,och sjunga Hej tomtegubbar slår i glasen med en finsk accent när vi ska äta julbord.Han brukar härma massa kändisar så att alla dör av skratt.

Ha en trevlig första advent.
Kram/Ania

Jenny
2007-12-02 - 17:47:41

Mitt bästa julminne är egentligen bara en kort snutt från när jag var liten, kanske en 6-7 år gammal?
Gick upp på morgonen, ensam om att vara vaken, och satte mig framför den tända granen och bara njöt av den enorma julkänslan.

Det är det minne jag har som verkligen speglar det "idylliska", så som en julafton ska vara. Däremot tycker jag alltid att julen är underbar i alla fall, älskar att ge julklappar som är genomtänkta och som man känner att folk blir nöjda med (att få klappar är ju inte helt fel det heller :p). Förra året firade jag med mamma, mammas släkt, min bror och dåvarande sambo. Också en lyckad jul, även om det tyvärr inte var någon snö.

Matilda
2007-12-02 - 17:59:50

OM jag vann skulle jag vilja ha t-shirten i vitt med trycket: Today i´m wearing this. Den bästa julklappen jag gett var åt min mormor och morfar. Gav dem en egen gjord
julklapp, en tavla med två stycken domherrar i tryck. Tycker de symboliserar dem. Mormor fick för mer än tio år sedan hjärnblödning men hon tänkte inte överleva fast det gjorde hon. Morfar har varit med henne ända sedan dess. De har upp den året om, fast det inte är jul:)

Sandra
2007-12-02 - 18:13:42

Hm .. har inget riktigt bästa julminne. Men när julen är som bäst för mig är jag hemma hos mina kusiner i Finland, med en hel del släkt omkring mig. Som alltid har jag och min ena kusin letat rätt på nyckeln rill rummet med julklapparna och tjuvkikat lite på vem som får störst paket.
Efter lunchen (julbordet som mormor och min gudfar fixat) åker vi alltid till kyrkogården och tänder ljus på bla min gammelfarmors grav. Det är riktigt mysigt att gå där när det är snö :)

Innan jul tycker jag att det är jättehärligt att handla julklappar och slå in dem. Göra egna julkort osv.

Om jag skulle vinna tävligen vill jag ha today i'm wearing this i vitt strl S :)

Vad är ditt bästa julminne/önskejul? :)

mångamånga kramar

Anonym
2007-12-02 - 19:11:09

Jag har inga positiva julminnen vilket gör att jag nu går in i en månad som är alldeles svart..Man får helt enkelt försöka hitta något slags ljus som gör att man klarar klarar av att leva med det.

Om jag nu skulle vinna så skulle jag vilja ha en "Today I'm wearing this" Helst Svart :)Storlek : M/L (du väljer.. haha)

Och nu vill jag såklart höra om ditt bästa julminne =)

Tessan
2007-12-02 - 20:17:06

Ååh, min bästa julklapp fick jag förra året. Det var ett Chanel-nagellack från lillebror (han hade verkligen tänkt till) och hans kommentar när jag fick den var: "...Och den är INTE köpt i Thailand!!". Vi hade alltså vart i Thailand bara en månad tidigare. Det var väldigt viktigt för honom att nagellacket var äkta, och det var den kommentaren "gjorde" hela julklappen!

(Jag önskar mig en "Today I'm wearing this" i svart, den är så förbannat snygg! I M eller L. Fast XL kan också vara mysigt... Du får bestämma, i sådana fall!)

Sussan
2007-12-02 - 20:22:42

Mitt bästa julminne var för två år sen när hela släkten och alla vänner satt och öppnade julklappar och helt plötsligt ringer telefonen och min morbror ringde och sa att vi hade fått en till kusin :D. Det var även den bästa julkapp som jag någonsin har fått. Det var en liten Pojke. nu har jag och min syster samanlagt 18 kusiner och en till på väg :D.

(Om jag vinner vill jag ha "Today I'm wearing this" i vitt, i stoleken S eller M. Måste bara säga att den är så jävla snygg)

Annika
2007-12-02 - 22:45:26

Man kan säga att jag samlar lite på tröjor med tryck som påminner om mig själv, så skulle jag vinna hade ju helt klart den vita med flickan med röda läppar och mörk page platsat i min garderob! (I storlek S.) Inte för att jag har kvar min svarta page längre, i och för sig... Men jag tror fortfarande att jag ser ut så.

Mitt bästa julminne är för bara två år sedan, då jag för första gången spenderade julen hos min pappa och lillasyster i Los Angeles. Min pappa, som inte bott med mig sedan jag var några månader gammal, hade väntat hela mitt liv på att få fira jul med mig. VI gjorde verkligen inget speciellt, bara vanligt julmys, men bara att se hur lycklig min familj var att få ha mig hos dem var så fruktansvärt överväldigande stort.

Men vet du, jag skulle HEMSKT gärna köpa den tröjan. Finns den at köpa ännu? Annars slår jag nog till på en vit "Today I'm wearing this" när jag får in lite pengar någon gång framöver. Jag har visserligen "köpförbud", men någon måtta får det ju vara även på det!

Elisabeth
2007-12-02 - 23:01:30

EN STOR GRÅ STEN.... är nog den tristaste julklapp jag fått, men samtidigt den vackraste!

Eftersom jag älskar att få paket... inte för innehållet i sig, utan mer för själva överraskningen,... så önskade jag av min man (vi var inte gifta då, och hade inte varit tillsammans så länge) att han inte skulle köpa ETT paket med något dyrt innehåll, utan hellre då flera små paket som inte kostade så mycket!

Vad jag fick..? Jo, flera små paket vars innehåll jag inte kommer ihåg idag... förutom ett! Ett halvstort tungt paket, vackert inslaget och som jag öppnade väldigt försiktigt och förväntansfullt! Min syster stod bredvid... lika nyfiken som jag! Vad skulle jag få av killen i mitt liv???
Gissa om jag blev snopen, och det lilla hugget av besvikelse kändes.... EN STOR GRÅ VANLIG STEN hade han slagit in!!!
Men... ja, jag måste erkänna att tårarna hotade, och min syster såg onekligen ganska dum ut där hon stod bredvid och försökte fatta hur någon kunde komma på en sådan urbota dum idé!
"Jo, men jag hade ju önskat mig en massa paket, så jag får ju skylla mig själv" försökte jag urskuldra honom.
"Jo, men du hade ju önskat dig en massa paket" försökte han urskuldra sig när jag frågade hur han hade tänkt!

Då var det den tråkigaste julklapp jag fått... men idag är den gåvan mitt vackraste minne av en jul då han var frisk och allting var nytt och vackert!

Ett vackert julminne, och den vackraste gåvan... och jag fick aldrig någon mer inslagen sten!!

Det här är första gången jag besöker dig...ja, bara att erkänna! Hittade hit via en annan bloggvän till mig, som tipsade om din tävling... o även om jag inte vinner så var det roligt att få berätta om ett av mina vackraste minnen...
Men jag måste också säga att det är väldigt snygga och tuffa tröjor... och jag har alltid varit lite förtjust i eget tänk, och att inte gå omkring i samma kläder som alla andra.. att kunna vara lite egen! Så jag hoppas på turen...

OM jag skulle vinna en av dina t-shirtar så är nog storleken medium eller large, tror jag! Alla dina motiv är lika snygga... men den med texten "today i´m wearing this" är ju rätt kulig...!

Ha det gott... och hoppas det första adventsljuset gav värme och ljus till dig...

Åsa.S
2007-12-03 - 11:28:17

I år tycker jag bara att det skall bli så skönt att bara fira hemma på julafton, inte åka iväg och stressa runt. Därför brhöver jag ju alltså en (till) av dina t-shirtar! ;)
Ha det gött!

clara
2007-12-03 - 17:43:39

Det starkaset och klaraste julminnet jag har är inget glatt och härligt julminne, men det är en jul som inte blev som alla andra. jag var tio år den julen, någon vecka innan jul var jag och min mamma på en julmarknad, jag gick runt och kikade och där bland alla grejer såg jag en underbart vacker ring. jag tänkte på min sjuka mormor som låg inne på sjukhuset i smärta av den hemska cancern som spridit sig i hennes kropp. jag visste inte så mycket om cancer men jag visste att det var illa och att hon var mycket sjuk. ringen jag hittade kostade mycket mer än vad min tunna plånbok klarade av, men mormor var ju så sjuk och jag skulle så gärna vilja se hennes vackra leende när jag fick ge henne ringen. Men jag fick aldrig se hennes blick och leende när jag gav henne ringen. istället fick jag lägga den i hennes stela kalla händer dagen innan julafton.. mormor som alltid varit våran jul.

som sagt detta var inte mitt bästa julminne men mitt klaraste.

(Svart "today I´m wearing this" strl. L skitsnygg!! älskar din blogg och alla dina designer, kan inte låta bli att smygläsa. dålig på att kommentera dock.)

Sandra
2007-12-03 - 18:35:15

Mitt finaste julminne måste ha vart julen för nästan exakt 11 års sedan. Då var jag 4 år. Jag var ju inte så stor då så det här är faktsikt det enda jag minns från den julen.

Jag fick ett rött paket från min mamma och som vanligt satt jag att skakade på den för att ta reda på vad det var. Till sist öppnade jag den och såg till min stora lycka att det var en nallebjörn.

En liten, söt nallebjörn med jättemjuk ullig päls. Jag döpte han på en gång till Kalle och efter den julen bar jag på han konstant i en vecka och i flera år framåt sov jag alltid med honom, jag kunde rättare sagt inte sova utan han. Vi ska inte tala om hur länge jag hade honom sovandes med mig heller, haha.

Jag måste nog säga att det är den finaste julklapp jag fått och jag har så klart ännu kvar honom men nu får jag matcha hans röda lilla fluga med en vit t-shirt för att han börjar bli lite sliten i lederna. ;)

Så var det t-shirten ja, jag tycker alla är skitsnygga men jag fastnade direkt för den svarta "Today I'm wearing this"t-shirten i S. :)

R.K
2007-12-03 - 20:01:08

Den bästa julmmine jag har är julaftonen för 5 år sedan, det var den sista då min mamma fortfarande var något så när frisk från sin alzheimer. Hon höll i hela julafton, ordnade med all mat, smög i paket i våra julstrumpor på morgonen och hade kokat gröten färdig till jag och min storebror vaknade och smusslat i varsin mandel i alla grötskålarna så vi alla blev helt dundernöjda. Allt var som vanligt och enkelt men ändå helt super bra. Till och med en tomte hade hon ordnat, och då var jag nog ändå 14 år och yngst den julaftonen :)
Det är när den här tiden på året kommer som man får tänka tillbaka på sådant, tänka på allt hon gjort för oss och försöka göra detsamma för henne. Maten blir inte på långa vägar lika god, men hon är lika glad och fin som vanligt :)

Till t-shirten då, en vit Today I'm wearing this i strl M tror jag hade varit frän.

God jul! :)

Kristina
2007-12-03 - 20:51:28

Till att börja med: ursnygga t-shirts! :)

Mitt absolut bästa julminne måste ha varit julen 1996, då jag var 5 år gammal. Mamma gick ut med den sedvanliga orsaken att "någon måste ju vakta renarna medan tomten kommer med julklapparna.? Jag, min pappa och min storebror väntade spänt i vardagsrummet på att tomten skulle dyka upp. Och plötsligt står ?han? där; iklädd vitt tomteskägg och rödklädd från topp till tå ? Eller vänta lite nu. De turkosa raggsockorna avvek från ordningen och var dessutom alltför välbekanta. De var mammas ? och till på köpet världens mjukaste. Utan att ens reflektera över att ?tomten? skulle vara någon annan än just tomten ? så utbrast jag:
?Men tomten! Varför har du tagit mammas strumpor?!?

Sedan dess har jag samlat på mig en hel del andra roliga minnen; som b.la innefattar fusk med antalet mandlar i julgröten!

Blir det jag som vinner, så vill jag väldigt gärna ha en vit ?Today I?m wearing this? t-shirt i storlek L. Det är min personliga favorit bland trycken. =)

Ett stort grattis till bloggen och trevlig helg!
Kram / Kristina

Duesnyggast
2007-12-03 - 20:56:01

Jag skulle vilja ha den svarta "Today i´m wearing this"

Mitt bästa julminne är från när jag var sådär en sju år. Min morfar dog väldigt tidigt, när jag var 5 år och efter det var någon annan tvungen att ta över rollen som jultomte. Detta gjordes av min mormor och på julaftonskvällen så stod hon utanför dörren och knackade på iklädd tomteskrud. Bara det att hennes pudel blev helt galen och hoppade upp och bet tag i lösskägget vilket resulterade i att halva skägget försvann. Det var väll ungefär då jag och mina syskon insåg att tomten inte fanns, men det är ändå mitt bästa minne eftersom vi har skrattat åt det så himla mycket efteråt!

mandy
2007-12-03 - 21:28:42

jag minns en jul så åkte jag och mina föräldar till jag england och firade med min engelska släkt. Det var den tiden min faster fortfarande levde. Då jag fick ett halsband av guld i hjärtformat av henne när jag skulle upp och ge henne sin frukost. Jag minns fortfarande de så väl även fast jag var runt 4-5 år. Än idag så bär jag det med stolthet. Det är ett tecken på att jag aldrig glömmer henne. Det var min sista jul med henne. Det är nog den bästa julminnet jag har eftersom jag vet hon verkligen hade tagit tid och hitta det och vi stog varandra så nära även min unga ålder.

Måste också påpeka att dina t-shirts är verkligen grymt snygga speciellt " today I have a red personality ) Grattis med bloggen 1 år hade min för två månader sen ungefär.

Jen
2007-12-03 - 21:36:26

Jag skulle vilja ha, love passion med skorna på! (jag ääääälskar klackskor!)

Mitt bästa jul minne;

Jag vaknar på julmorgonen, blir självklart serverade en stor jul frukost och ett paket.. jag fick bara ta ETT paket på morgonen. Jag valde att ta ett ganska stort paket, vilket både min mor och far insisterade på att jag INTE fick ta just då.. Hur som helst fick jag det paketet. I det här paketet låg min dress, en glammig tröja med ett par likadana byxor. Det var det finaste jag kunde tänka mig. Jag stod framför spegeln och speglade mig ganska länge, jag var så stolt. Jag var ju så snygg.. Pappa fick ta kort på mig, och det var en hel rulle. Jag poserade över allt med mina nya kläder och var så lycklig.

Det här var min sista jul med min pappa, därför är den så speciell. Men även för att jag redan där var så faschinerad av kläderna, och att posera. Det är med många roliga minnen, denna bardoms julafton vart den bästa. men också just för att det var min sista med min pappa. Bilderna kan jag än idag titta på, och bara friska upp minnet. En del saker präntas in i skallen, och hur glad är man inte för det?

Kramar.

Tess
2007-12-03 - 22:10:21

Jag skulle nog vilja ha "I have a red personallity" i S. :)

mitt bästa julminne är från när jag var yngre och mamma och pappa bestämde sig för att vi skulle börja fira för oss själva (innan var det varannan jul hos mormor och morfar och varannan hos farmor och farfar). När vi var borta på julafton smet oftast alltid morfar eller farfar iväg för att "köpa tidningen" och kunde inte vara med när tomten kom, det där listade man ju ut ganska tidigt. Men första året när vi firade själva hemma hos oss hade mamma och pappa pratat med en granne som ställde upp som tomte. Så när både mamma och pappa satt i soffan när tomten knackade på såg nu både jag och min syrra ganska chockade ut, och det for nog förbi någon tanke om att tomten faktiskt fanns.

emma
2007-12-04 - 00:59:16

Mitt finaste julminne är när jag och min bror fick åka till Venezuela med pappa och fira julen där. Det var ett par år sedan nu. På julafton låg vi på stranden i det varma vattnet och bara njöt :)
Det var en helt fantastisk miljö där! Illgröna ödlor som sprang omkring i buskarna, fina stränder, trevliga människor och jättegod mat! en jul jag aldrig glömmer :)

(och vinner jag så skulle jag gärna vilja ha ett vitt linne med det svarta sko-trycket på. love, passion trycket :) ursnyggt! strl 34/36!)
kram

Lilla Fröken
2007-12-04 - 00:59:46

För mig var julen som barn oftast förknippad med svåra saker...Tårar och ängslan för hur julen skulle bli detta år...
Som tur var hade jag alltid mamma där som gjorde allt vad hon kunde för att ge mig en fin jul, trots svåra saker som kunde hända i vår familj. Hon är ensamstående mor till oss två döttrar och har en väldigt liten lön, men hon lyckades ändå spara ihop en extra slant varje år för att ge oss något fint.

Så mitt bästa julminne är och förblir förknippat med min mamma som är min bästa vän:

När jag var barn kunde det som sagt bli rätt tragiskt på julaftonen...Släktingar som bråkade och så...Men när mamma och jag kom hem tillsammans från släktens julfirande, till vår lägenhet runt 23-tiden på kvällen hade vi vår egen julafton. Den finaste jultraditionen jag vet är just det - mammas och min privata julafton! Vi brukar alltid ha TV:n på i bakgrunden...svag volym med julmässan från Rom med Påven...Sedan har vi en ovanlig jultradition som jag inte vet någon annan som har - vi har julchips! För när jag var liten ansåg mamma att det var lyx och festligt med chips så vi åt det endast på julafton...aldrig annars...
Sedan äter vi chips, dricker julmust och öppnar de paket som vi har till varandra...Tidigare på kvällen har vi inte öppnat något från varandra, eftersom mamma och jag alltid vill berätta små historier om våra presenter som vi ger bort. Mamma kan berätta hur lång tid och många affärer hon fick springa runt i och om något roligt hände medan hon hittade mitt paket. Jag i min tur kan berätta hur jag försökt smussla med att måla på tavlan som hon har fått av mig...

När jag skriver detta är jag tårögd...Jag uppskattar så otroligt mycket hur min mamma alltid har ansträngt sig för att i alla fall AVSLUTA mina barndoms julaftonar på ett fint och fridfullt sätt. På så sätt har alltid julen känts bra i slutändan, även om jag har gråtit tidigare på kvällen.

Jag vet att julen är väldigt svår för många familjer och jag sänder varje år en tanke till dessa, eftersom jag känner förståelse för dem. Julen är inte bara glädje, julklappar och julmat...För många innebär den även ängslan och tårar...
Men så länge man har något litet som glädjer en ändå - en vacker julstjärna i fönstret, Kalle Anka på TV:n...Eller som mig - en underbar mamma som inser värdet att ge sin dotter en fin jul...Då kan man förhopppningsvis få känna den där julefriden åtminstonde för en stund...Känslan som jag önskar alla...Med dessa ord tror jag nog att jag beskrivit mitt bästa julminne.
God natt...

Maddiie
2007-12-04 - 12:35:21

Julen är det bästa som finns! Jag älskar att ge och få julklappar.. I år har jag köpt en "par-vante" till min pojkvän.. det är två stycken vanliga vantar + en vante som både jag och han kan ha händerna i, så att vi kan hålla varandras händer utan att frysa på våra vinterpromenader :)
Jag tycker det är en jättefin julklapp för det är inte bara en present utan även en symbol för att vi alltid ska vara tillsammans, hihi. Hoppas han inte läser det här nu ;)
Kram på dig!

soph
2007-12-04 - 12:36:56

åh, julen när jag fick min vackra häst för två år sen. Allting va så perfekt. 19e december på min födelsedag började jag och kompisar fira, 20e firade vi bror och sen var det släktfest och lilljul och på julafton så blev jag nästan helt utan presenter. Fick en massa smågnabb. Och sen fick vi gå ut, och där stod hon. Vackrare än något annat. Min alldeles egna BabyDoll.

sofia
2007-12-04 - 14:21:05

Jag skulle gärna vilja ha den svarta med vitt tryck. Alltså inte den med text utan den med en figur :)
Min finaste julminnen är för många år sedan då jag var liten. Tidigt på morgonen kom mormor till oss och så åt vi gröt och sen kollade på tv. Vid ettiden var de dags för julmat och då kom även farmor och farfar. Jag älskade de jularna då alla var samlade men tyvärr så har både farfar och mormor gått bort nu. Farmor är fortfarande med oss men det känns så tomt nu för tiden, man saknar verkligen mormor och farfar och det blir man påmind om under julen.

janna
2007-12-04 - 16:37:17

gosh den finaste julklappen jag någonsin fått , är nog min första mobiltelefon (finaste och finaste kan jag inte säga nu men då var det de bästa ssom fanns) tänk att få en ny egen telefon , de va en nokia 3310 som jag tyckte va döläcker , nu har min kära lilla telefon gått i pension och ligger på soptippen men jag älskar den fortfarande , köpte tom massa skal till den haha memories.:D

Anna
2007-12-04 - 18:07:49

Haha jag skiter i att ens försöka!! Ville bara skriva och berömma hur snygga de är! Hel coola tryck! Ha en bra kväll...

sandra
2007-12-04 - 18:28:43

Ju äldre man själv har blivit, desto mer har jag kommit till insikt om att julen inte bara består av julklappar som man själv tyckte när man va liten utan om gemenskap, att vara med dem man älskar och håller kär. Jag vill se till att ingen ska behöva vara själv på julafton. Det är vad jag önskar mig.

sofie
2007-12-04 - 22:47:48

mitt bästa julminne...hm..?
haha, har inte direkt några speciella julminnen så där men jag kommer ihåg förra julens "händelser" ganska så väl;) haha

det hela började bara några dagar innan själva julafton, pappa och vi hade varit nere på stan, köpt oss en jätte stor och fin gran, verkligen den perfekta granane! -trodde vi...
redan dagen efter började det att barra som bara in i bomben, pappa som hatar barr blev jätte arg och ville mest av allt bara slänga ut granen och dra ett streck över "julgranar" på julens önskelista, men eftersom han är så omtänksam och snäll som han är så fick granen stå kvar där den stod, eftersom vi barn inte vill fira en jul utan en gran? jag menar, vad ÄR en jul utan en gran som står där i huset, med alla möjliga lysen, glitter och kulor? precis -ingenting!
men ialla fall, två tre dagar gick, granen barrade bara mer och mer, pappa damsög mer och mer och tillslut var det knappast några barr kvar på den förut jätte fina och täta granen..pappa fick nog och skulle slänga ut den..men något gick snett..när han väl skulle ta tag i den och lyfta så fick han hela granen över sig....HAHA där låg stackars lilla pappsen med en gran över sig, damsugaren bredvid (i full gång) och barr i hela munnen..pappa hatade julen detta år!

haha, MEN efter att ha slängt ut granen på kvällen (vi hjälpte honom att komma upp och få bort granen) gick han nästa natt (jaa, natten var det) till skogen här intill och snodde en gran...klockan 2-3 på natten vandrade han och hunden (schäfer) ut i mörka natten mot skogen och sågde ner en gran..det var så pass mörkt ute att det ända han såg var grantopparna som syndes tack vara den "ljusare" himmlen..när han gick där i den bläcksvarta skogen fick han plötsligt syn på en riktigt fin grantopp..han hade ingen anning om hur hög granen var eller någonting eftersom han inte såg vart den "startade" men han hade bestämmt sig, så han och hund i kopplet började att söka rätt på den rätta stammen, han sågade ner den och (tack vara hans big muskler) släpade han hem hela granen hem till tomten..dagen efter fick han se hur j*drans stor granen var...den var ungefär 1-2 meter högre än vårat garage, men det var i alla fall den rätta granen och ingen hade sett honom, så han var glad:D
efter några timmars arbete med att ha kortat av granen och satt den i granfoten så stod det en gran inne i huset igen -allt för att göra oss barn glada:)

kan säga dig att denna granen var den bästa granen man kunnat önska sig -i alla fall enligt pappa, eftersom den var så pass "färsk" så barradet den ingenting, och då menar jag ingenting på hela julen..det ända vi gjorde var att vattna den och se den lysa och glittra så vackert i storarummet!

hehe, ja, det var min lilla "granberättelse" hoppas du orkade att läsa egenom hela..=)
nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på att man kan vinna en fin tröja designad av dig!

sköt om dig! kramar

Camilla
2007-12-05 - 10:52:46

Tänkte delta så här i sista minuten. Vill ju gärna ha en av dina underbara tröjor! =) Om jag vinner skulle jag nog först välja personlighets t-shirten i storlek L. Så jag kan använda den rätt så fort. =)

Bästa julminne... *hmmm* Det är svårt. Men något som alltid har varit en tradition hemma hos oss är att när vi firar med pappas sida på julafton, så har min mormor eller morfar kommit utklädd somm tomte på morgonen. Det har nog roat hela kvarterets alla barn, då de har gått mellan oss och våra kusiner som bor i andra änden av gatan. =) Jätte mysigt och det är något som jag kan känna att jag saknar nu. Hahaha, barnasinnet har jag kvar iaf. =)

Men i år tror jag kommer bli den bästa julen, då våran lilla bebis är beräknad
strax innan jul. Om den lill* har tänkt att titta ut innan jul blir det något alldeles speciellt. =) Hoppas det.

*kram kram*

Jessica
2007-12-05 - 12:31:22

Vet inte om tävlingen fortfarande är igång, men jag kör med en ren chansning! ;)

Det var dagen innan julafton, för åtta år sedan. Jag och min store bror var hemma, satt och tittade på tv. Pappa sa plötsligt att han skulle gå ut och köpa tidningen (hur orginellt är inte det!?! haha). Och eftersom det var dagen innan presenterna skulle komma misstänkte vi ingenting. Utan vi fortsatte kolla på vårt tv-program. Det var mysigt. Ute snöade det och julgranen var uppe, precis där vi alltid brukar ställa den. Vi hade pyntat hela vardagsrummet med ljus och tomtar. Det avr en typisk jul hemma hos familjen Qvennerstedt.
Och jag kände den där glada känslan, som man ofta känner runt julen. Eller runt alla högtider då man spenderar sin tid med sin familj. Och alla julklappar är ju självklart höjdpunkten också.

Runt en timme senare öppnas dörren. In kommer en stor flyttkartong. Jag och min bror tittar på varandra, undrar vad som har hänt.
Pappa ställer kartongen mitt på vardagsrums bordet. Och man hör någonting därinne.
Och innan vi ens hinner tänka klart for de upp någonting ur kartongen. Och snabbt springer den iväg mot hallen, och in under badkaret.

Jag och eddie (bror) springer dit och spanar. Där ligger hon, vår nyblivna katt, Maja. Hon var så söt och så rädd. Hon hade 4 olika färger som blandades samman i ett konstigt mönster. Och hon har varit min "bäste vän" sedan dess.
MIN SÖTA KATT MAJA! :) wiiee

Mizca
2007-12-05 - 12:43:38

Det kanske inte är den bästa julen, men ett minne iallafall. Det var den jag firade med min make, hans bror och mamma o pappa. Första o sista tillsammans med hans mamma för hon dör några månader senare. Det var jobbig då hon var väldigt sjuk redan då, men jag kommer aldrig glömma den.
Min svärmor betyder så väldigt mycket för mig nämligen.

Skulle jag nu ha lyckan att vinna en av dina asläckra tshirts så skulle jag vilja ha den svarta Today I´m wearing this .. tack för mig.

niki
2007-12-05 - 15:07:20

Ett julminne, det var nog den gång när jag var cirka 6 år och skulle knäcka en sådan stor nöt. Jag håller alltid på ett speciellt sätt måste jag säga. När ja väl ska knäcka nöten så håller jag tummen på ett sådant vis så den åker in i skåran som blir när jag som liten tar i och tar i. Jag orkar såklart inte knäcka hela nöten, tummen blir kvar i nöten och jag klämmer min lilla tumme. Aj! En nöt på min lilla tumme, nöten större än tummen. Fin hatt och ett fint minne.

Linda
2007-12-05 - 15:07:39

Mitt bästa julminne är när jag var 6 år och satt på julaftonskvällen och hade öppnat alla julklapparna. Du vet när man är sådär glad men det känns ändå tråkigt att alla klappar är öppnade och vad ska man nu göra. Då kommer jag på att jag har en julklapp nedstoppad i min byrålåda som jag fått av mamma flera veckor innan jul som egentligen inte var en julklapp men som jag sparat till dess. Det var en grön frottémorgonrock till min monchichii samma tyg som min morgonrock som jag fått i julklapp. Så jag och min monchichi var lika resten av kvällen :)

Julia
2007-12-05 - 16:03:57

Min familj har aldrig haft någon riktig Jultradition, det är alltid nya saker på julbordet och det är lite synd. För tillskillnad från min familj så är jag en människa som älskar traditioner. Men så en Jul så lyckades jag bryta mig från traditionerna.

I min familj plockas väldigt mycket blåbär, och det läggs in i frysen och så snart man ska ta ut något därifrån så blir man överfallen av en påse blåbär. Men inte nog med det, varje höst blir vi överrösta med vänners äpplen från deras träd, vi har inga äppelträd själva, men mina föräldrar tar med glädje mot andras och gör därefter äppelkakor, äppelsaft och äppelmos. Varje år är det en blåbärspåse och en äppelmosburk som låts ligga ett helt år i frysen, och det är så det ska vara, man tar inte slut på den.

Men just den här Julen så skulle jag göra efterrätt, och jag funderade länge på vad jag skulle göra. Kikade igenom skafferiet och kylskåpet och frysen och fann en ensam burk äppelmos, jag trummade på locket och ´övervägde att lägga in den igen, traditionsmänniska som jag är, men! det gjorde jag inte. Jag öppnade den, tinade den och bakade världens godaste äppelkaka på gamla minnen.

Dessutom så skulle jag överväldigt gärna matcha en av dina tröjor (motiv: flickhuvudet) med höga jeansblå jeans.

Valeria Costa Flores
2007-12-05 - 17:24:05

Hej!

Hej jag heter Valeri och jag är 16 år.
Min bästa jul minne var för 5 år sen.
Det var år 2002 och jag var 11 år. Och jag, min syrra och min pappa bestämde oss att fira jul i Nicaragua (mitt hemland)
Nicaragua är ett väldigt fattigt land, så där kan min inte köpa dyra presenter.
Varje jul jag har spenderat har alltid handlat om presenter. Jag blev trött på det.
Så vi åkte till Nicaragua och spenderade julen där. Vi började dekorera tidigt på morgonen den 24 december. Vi ?klädde? granen och lagade maten. Senare på dagen så hade vi en stor jul middag. Vi var mer en 40 pers. Hela familjen var tillsammans, och med hela familjen menar jag kusiner, farbröder syskonbar och många fler. Det kändes verkligen som en riktig jul, helt olikt som jag firar det här hemma i Sverige. Vi var tillsammans alla runt ett stort bord och pratade, skrattade och njöt av varandras sällskap. Man glömde bort pressentera för att man hade så roligt tillsammans. Vi satt där i bordet till tolv på kvällen. Sedan så tittade vi på en spansk julfilm (Vi pratar spanska på Nicaragua) Det var helt underbart.
Du förstår, alla jul som jag har spenderat har alltid känts så tomma. Så detta var en helt ny upplevelse för mig. Skulle göra allt för att få göra om den.
Så det är min bästa jul minne. Jag skulle vilja vinna den vita tröjan med ansiktet på eftersom jag aldrig vinner något och tycker att tröjan är helt underbar. Om jag vann så skulle jag ha på mig den med en svart hög midja kjol med hängslen som jag själv var sytt, och ett par svarta leggings o vita knee hight strumpor. Och med en stor svart jordgubbe och ett part guldiga stora hjärtformade öronhängen och två stora röda armband som accessoarer.
Tacksam on jag vann eftersom jag aldrig har vunnit något.
Med vänlig hälsning/ Valeria

Tobias
2007-12-05 - 19:37:32

Min bästa julklapp var när jag firade jul utomlands förra året i Thailand, närmare bestämt Krabi. Det bästa var att ligga och snorkla i 30 grader kristallklart vatten och tänka på alla hemma som springer runt stressade i köket innan gästerna kommer.
Därför resan var den bästa julklappen någonsin var för att en resa är aldrig något jag glömmer. Ett minne som stannar för livet istället för pengar som jag aldrig vet vad jag gjort av dem.

frida
2007-12-05 - 19:42:33

Julen för tre år sen. Min kusin som är fem år äldre, bor i London. Och till den julen var hon hemma, första gången på tre år. Vi har ständig kontakt över internet men då var hon på besök med sin nya pojkvän. Klockan tolv på julaftons natt bestämde vi oss för att gå på gudstjänst, vi är ingen av oss religiös men tänkte göra det baar för skojs skull. Det slutade dock med att vi satt på kyrkömuren och drack öl och pratade om allt. Det var så roligt att äntligen ha henne hemma och att hon kom med den där bra idén gjorde det hela ännu roligare!

Ingrid
2007-12-05 - 19:48:40

Mitt bästa julminne är du när jag var mindre. 4 -5 år kanske.
På julafton minns jag att det var mycket snö, jag var ute och lekte och gjorde en snögubbe med pappa,
när jag kom in fick jag varm oboy och fick öppna julklappar. Åhh, den dagen minns jag väl :D

Jag skulle vilja ha den svarta "Today i´m wearing this" :D Den är jättefin :D
Storlek vet jag inte, vad tror du att jag ska ha ?
Jag är 176- 177 cm lång, och liite kraftig :P
Hjälp tack ? (A)

Camilla
2007-12-05 - 19:52:37

En rolig sak som jag och min syrra gör varje jul, är att ge varandra en penna. Ena julen ger jag pennan inslaget i något roligt Paket. Och andra julen ger hon den i något roligt paket. Konstigt, kanske man tänker, men det började med att jag bara var några år gammal och då gav jag pennan till henne i julkapp. Och året efter skulle hon ge en julklapp till mig och då tog hon en utav pennorna hon hade och slog in den, och då blev det samma penna som jag gav året innan. Sedan fortsatte vi att ge varandra pennan. Det har liksom blivit till en rolig grej. Jag vill verkligen super gärna vinna, så att jag kan ge min syster en snygg t-shirt istället för en penna!

("Today I`m wearing this" i vitt, vore kul att vinna!)

Ha det bra så länge!
/Camilla

Josefin
2007-12-05 - 19:58:56

Mitt bästa julminne var för fem år sedan då jag firade julafton tillsammans med alla mina syskon för första gången sedan jag var tre år. Mina föräldrar skiljde sig när jag var liten och jag och mina syskon delades och firade jularna hos var sin förälder. Sedan växte vi barn upp och flyttade hemifrån och fortsatte att fira jul på olika håll. Men julen för fem år sedan kommer jag alltid komma ihåg för det var då vi bestämde att vi skulle samlas allihopa och fira tillsammans. Och det var en helt underbar jul. Kanske betyder den julen så mycket för mig eftersom jag är yngst av syskonskaran och inte har några minnen från den tiden då vi firade jul som en familj. Men nu fick jag äntligen känna den känslan!!!

Det är i alla fall mitt bästa julminne och jag tycker att den bästa julklapp man kan få är att fira jul tillsammans med sin familj!!

S.A.N.D.R.A <3
2007-12-05 - 20:57:47

Mitt bästa julminne, det minns jag starkt.
Det var julen 06. Det var ingen direkt julstämning jag fick uppleva, snarare tvärtom. Men det var i alla fall så att jag var i Thailand under julafton, jag trodde att det skulle bli den tråkigaste julen någonsin, men nej. Det blev det icke. Vi klädde julgranskulor runt palmer och skärde ut jultomtar av stora isblock, det var rena rama paradiset, men vänta nu... var jag inte i paradiset? Jo visst ja... Jo, men i alla fall så vandrade jag, mamma, pappa och mina två syskon, längst stranden där på kvällen. Det var solnedgång och man hörde strandresturangernas ekande av "Last Christmas" och "White christmas". Det var helt underbart. Vi gick in på en resturang, där satte vi oss och åt den godaste middagen någonsin, resturangen var fint julpyntad, bara för oss turister. Det var så mysigt och där på middagen fick jag alla mina julklappar, även fast det inte var den där ultimata julkänslan man vill känna hemma med snö och så vidare, då fick vi göra det bästa av situationen. Och det gjorde vi.

Jahopp det var mitt minne det :P
Älskar dina underbara kreationer Anna, hur lyckas du? :)

massa kram/sandra

L I S A
2007-12-05 - 21:14:15

Mitt bästa julminne, men också det knäppaste måste ha varit för något år sedan när det som nästan alla andra jular i Skåne inte var någon snö inom räckhåll.
Och vem vill inte ha snö på julafton?
Lösningen på detta blev då att jag tillsammans med min pappa åkte till en ishall och skottade snö i ett bilsläp. Vi la sen ut all snö i vår trädgård, och vips!
Du kan ju tänka dig människornas ansiktsuttryck när det gick förbi vårt hus, det enda i hela Skåne med snö! ;)

(Jag är sugen på trycket med illustrationen av ett ansikte med röda läppar. Så fin så fin, har redan en bild i huvudet med mig i en sådan, haha)

Sandra
2007-12-05 - 22:17:56

Hm. mitt bästa julminne är ett enkelt men endå ett bra minne. Varje natt mot julafton så går jag och min syster alltid ner mitt i natten och lägger oss under granen. Det är den bästa känslan, gran lukt, julklappar, snö ute och höra knastret från den tända brasan. Presenter spelar ingen roll, för inget går upp mot kärleken mot familjen!

Måste berömma dig för dina sjukt fina t-shirtar, riktigt vackra! Skulle vilja vinna den du brukar ha på dig, today i'm wearing this, en riktigt fin t-shirt med personligthet. Kram

Eva
2007-12-05 - 23:13:56

Åh detta hade jag missat!
Mitt bästa julminne måste vara julen 1987, då var Caroline 5 månader (hennes första jul) och jag fick min första systemkamera av min pappa. :o))
Det finns nog inget som slår den julen... tror jag. hehe
Om jag vinner (ååh det vill jag ju gärna) så skulle jag vilja ha den t-shirten med 3 Anna på. (nere till höger alltså) Jag tycker om den mest.. fast jag tycker om alla så det skulle inte spela någon roll faktiskt. :o))

Många kramar Eva

Missjeni
2007-12-05 - 23:24:17

jag undrar hur i h*lvete jag ska kunna utmärka mig bland alla dessa människor och på så sätt vinna en t-shirt. Hm. Knivigt.

Men om inte annat så har du i alla fall en rolig story att läsa! :D

Mitt bästa julminne är
när jag var i 12 ålsåldern. Jag, min tvillingsyster och min storasyster som är två år äldre än oss hade länge velat ha mobiltelefoner. Just denna jul blev ingen den andre lik. Det började med att mamma skickade ut oss ur huset med en lapp som det stod skrivet en ledtråd på och ledde oss vidare till ett annat ställe. Väl där fann vi åter en lapp som ledde oss vidare och jag tror att vi höll på sådär genom hela vårat kvarter innan sista lappen ledde oss hem igen. Vid ytterdörren stod våra äldre syskon och satte på en ögonbindel för våra ögon och en och en fick vi gå in i huset och följa en tråd. Den ledde oss under bord, över stolar, upp för trappan och in i köket. Tack vare ögonbindeln så hördes det några "aj", "vart är jag nu?" och "vem kliver på min tå"? lite titt som tätt tills vi slutligen kommit fram till soffan och fick ta av oss ögonbindlarna. Givetvis hade resten av familjen sprungit runt med kameran i högsta hugg. Tre paket stod framför oss, till var och en. Vi öppnade dom tillsammans och såg kartongerna när vi slet av pappret. Det var våra mobiler!!!! Våra hakor föll till golvet och skriken vällde ur käften och tårarna sprutade, alla tre, samtidigt. Bildbevis fångades och ett minne för livet fastnade. :)

Dress Like a Princess
2007-12-08 - 16:54:03

Osch synd att man missade de här, en sån där Today I'm wearing this hade inte vart fel!!! Jädrar vad snyg :)

Erik
2007-12-13 - 13:03:48

Såg länken till den här tävlingen på Lisaplace.blogg.se Jävlar vad duktig du är på design! Snygga! Ville bara säga det!

lisa
2007-12-18 - 20:07:24

Hej! Supersnygga t-shirtar... Funderar lite på att göra en sån egen, hade varit superkul att ha en med ett eget tryck, så nu undrar jag hur man gör. Förstår att du inte sytt t-shirten själv. (eller?) I alla fall så undrar jag hur du gjort trycken, med vilken färg och var den finns att köpa o.s.v.
Tack på förhand!

Grattis till 1 år! :)

anna
2007-12-18 - 20:32:33

Lisa: Hej på dej. TAckar tackar. Jag har använt mig av ett screentryckeri. De har använt sig av en t-shirtgrossist. Så jag gick dit, lämnade mina motiv, bestämde och beställde t-shirts via dem, de fick hem plaggen, sen testae vi oss fram vilka färger som kändes bäst och höll i tvätt och höll den kvalité jag ville ha och sen så fotade de av mina motiv, kopierade till ramar och screentryckte.

kram


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: