GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

köksrenoveringen

2020-02-08 | 11:39:13 | Egocentrerat&Vardagligt

God lördagsförmiddag på er bloggosfären.
Jag sitter just nu i köket, vid min älskade köksö och sörplar kaffe och ätit avocadomackor. Min älskade älskade köksö. Och jag har ju faktiskt inte visat köksrenoveringen vi gjorde under hösten.
 
Allt började med att jag för nästan precis ett år sedan efter en vintrig promenad med mamma hamnade på en av stans köksutställningar. Där jag förövrigt mitt bland luckor och knoppar får sms från min bästa vän att det ryktades att självaste Fredrik Wikingsson satt på ett av stans få caféer o ch givetvis drog jag med mig moderskapet dit och jajamänsan där stod Fredrik i sin fulla längd och väntade på en beställning att ta med, även om han nog hade suttit ned och fikat också och så skulle han till att skynda sig till bolaget också innan han lämnade Tidaholm.
Men det var ju sidospår.
På köksutställningen började jag så smått att drömma om att göra om vårt kök. Även om jag älskade retrostilen på det så var det slitet och väldigt opraktiskt i utformningen. För få bänkytor. Överskåp som svalde väldigt mycket av rummet rymd och det blev liksom aldrig ordning på nåt eller nån bra plats att sitta vid för anntingen var köksbord och stolar i vägen för kyl och frys som skulle öppnas eller för lådor som skulle dras ut.
 
Först var jag helt inne på att vi skulle bygga ut köket/huset med några kvadratmeter och då kom även drömmen om en liten poolplats utanför köket. Så tog hitt byggfirma och tog offert och tja..det blev lite väl saftigt med utbyggnad. Så tänkte om litegranna och tog hit byggfirman igen för offert på att bygga om i det befintliga köket istället samtidigt som jag tog offert på att bygga ut den befintliga altanen och skapa en stor altan med plats för en pool på ställning och hey! Det blev ju typ halva priset mot att bygga ut .
Så altanen byggdes kring midsommar och under semestern satt jag med kökplanerare från Ikea och beställde kök och i slutet av augusti och nästan september ut så byggdes vårt nya kök samt att vi bytte ut golven i hela nedervåningen till ett och samma för en enhetlig känsla.
Och jag ÄLSKAR nya köket!!
 
Här kommer före och efterbilder:
 
FÖRE
 
EFTER
 
FÖRE
 
EFTER
 
FÖRE
 
EFTER
 
 
 
Så det vi gjorde rent ombyggnationsmässigt var att :
- vi flyttade diskhon från en vägg till en annan - alltid drömt om att ha kranen just vid fönstret.
- Spisen fick vara kvar på samma vägg men centrerades och alla överskåp försvann och istället för spis med ugn blev det separat ugn och mikro.
- Kyl och frys flyttades från en vägg och sattes i längan med diskhon och byggdes in och det är en liten frys och lite mer än en "halvkyl" då vi kom fram till att vi inte är några störra "frysmänniskor".
- En köksö med stora lådor och sittplatser samt eluttag.
- Nytt innertak i köket med inbyggda spottar
- Två kaklade väggar
- Ommålning
 
Köket känns såååå mycket större och mer välplanerat efter flytten av olika saker, separarerandet av spis och diskho samt borttagandet av alla äverskåp och satsningen på massor av lådor istället.
 
Kommentera 4 st

Kommentarer
Amanda
2020-02-08 - 16:52:06

Blev jättefint! Älskar den mörka väggfärgen och att du har framme Gröna Anna. Är uppvuxen med det, men är inne på om jag ska försöka byta till mig det, det är så fint.

Svar: Det tycker jag verkligen att du ska ❤️❤️
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Anonym
2020-02-09 - 08:01:27

Wow. Så fint det blev 💕

Svar: Tack snälla, vad roligt att du tycker det❤️
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Denise Taylor
2020-02-09 - 15:33:11

Shit va snyggt det blev :D Älskar den blåa färgen på skåpen!

Svar: Tack! Fast får göra dig besviken då alla luckor är grå.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Hannas krypin
2020-02-17 - 21:00:30

Men wiow så fantastiskt fint det ser ut. Vilken skillnad. Kan tänka mig att ni är väldigt nöjda!

Svar: Tack snälla! Ja jag är så himla nöjd, älskar vårat kök nu ❤️❤️
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: