GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

den första september minns jag den sommar som var

2019-09-01 | 22:05:22 | Egocentrerat&Vardagligt

 

Ja september då och första höstmånaden är här. Nu ligger maj, juni, juli och augusti bakom. Och även om sommaren swooshar förbi snabbare än en blinkning på så många sätt så kan jag ju ändå se och minnas att det hanns med väldigt mycket. I efterhand känns det som om det ändå var många sköna och lata dagar i solen och solsängen på den nybyggda altanen vid poolen även om svetten inte rann lika mycket eller doppen blev lika många som förra året. Tre veckors semester och fyra veckors sjukskrivning gav mig sju veckor ledigt så jag ska inte klaga - jag har ju  nästintill haft som ett sommarlov. 

Maj avslutades och juni inleddes med en underbar resa till Korfu. Lite traditionsenlig cykeltur på midsommar för blomsterplock följt av familjärt firande här hemma i älskade trädgården och den då nästan färdiga altanen.

Och det blev ju mången dag med "hemester" sen när altanen väl var färdig. Bok efter bok lästes därmvid poolen i solsängen.

Några härliga dygn i Göteborg med fotbolls-vm på storskärm, takbar och lite shopping,

Några dagar i Strömstad med underbara vyer, loungefeeling på hotellets uteservering, goda bakverk och en av de bästa pizzorna jag ätit.

Och så några dagar i mitt älskade Stockholm. Mosebacke, Gamla Stan, Louis Vuitton, Kungsträdgården, Scandic Grand Central , storstadspuls och uteserveringar.

Dygnen med 30gradig värme då jag satt ute från tidig morgon och sedan tog nattliga nakendopp.

Löprundorna i den vackraste natur som även dessa avslutades med svalkande hopp ner i poolen. Fotopromenader, regnbågar, motljus och så pastapicknickar på altangolvet medan jag plöjde Big Little Lies och Handmaids tale medan gräshopporna spelade ikapp.

Jag är inte ett dugg redo eller villig för höst eller vinter. Inte alls. Jag vill ha mer sommar.

Jag skulle om jag kunde dra iväg på en solresa bums. Men jag är tacksam för den sommaren jag fick och de resor jag gjorde, både de faktiska resorna till ställen, städer och platser men  också de inre. .

 
 
 
 
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: