GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Vila i frid Luke/Dylan

2019-03-06 | 10:13:07 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Det där är en teckning från 10 år tillbaka i denna blogg. Den ska föreställa en av de största kändiscrusher jag haft : Luke Perry . Eller snarare hans rollkaraktär Dylan McKay från Beverly Hills 90210. Hela den serien är en så stor del av mina förpubertala år och tidiga tonår.  Hur jag fick en bild över hur det skulle vara i skolan när man väl kom upp i gymnasiet ...självklart blev det inte alls som i serien med att hänga vid skåpen, sitta på hamburgerhak efter skolan, tillhöra inneklicken, att det fanns ett DJbås mitt i skolan eller massiva megamanifestationer så fort vi elever tyckte nåt var fel. Men ändå, serien skapade drömmar och det har för evigt satt en stilgarderob för mig mentalt med de blommiga klänningarna, skjortorna, jeansen mm. 
Och i spetsen fanns den svårmodige, grubblige , djupa lite mörke och så skulle det visa sig vid blott 16 års ålder alkoholiserade surfaren Dylan McKay . Han som "valde" bort alla beautyqueens och tog MinnesotaBrenda till sitt hjärta. Han som vurmade för haven och vågorna och grät i hjärtat över nedskäpning och miljöförstöring. Med en hippiemamma på Hawaii och en pappa i fängelse som senare sprängdes till döds på en båt.
 
Luke Perry har gjort många fler roller än Dylan och senast har jag nostalgiskt njutit av honom som Archie Andrews pappa Fred i tvadaptionen av barndomens favoritserietidning Acke.
 
Och självklart ska han ha cred för sina andra rollprestationer men för mig var han Dylan. Och nu är Luke Perry död och jag måste säga recis som han fångade mitt väldigt unga naiva hjärta så blev hans död lite hjärtekrossande.
 
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: