GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Rom, dag 3

2017-09-07 | 10:51:00 | Egocentrerat&Vardagligt

Sista dagen i Rom var endast en halvdag då planet hem gick 16.20 men lite promenadstrosande till Spanska Trappan och smågator hanns ändå med. Vi valde att ta taxi från stationen till flygplatsen då vi inte orkade krångla med speciella tågtider, biljetter etc även om det hade varit billigare. Nä vi ville maxa tiden och ha det så bekvämt som möjligt.

 
 
 

Äntligen var det strålande sol direkt på morgonen och de hade öppnat takterassen att sitta och äta bakverken, de små korvarna och sörpla cappucinon på. Vilken utsikt! Där satt jag och njöt en bra stund och bara var lycklig över att vara i Rom. Lät huden ta till sig värmen för att riktigt ladda inför höstsverige.

 

När "Helan och Halvan" ska komma med i samma selfie, haha.

 
 
 
         
 

Det här var första gången jag var i Italien och jag vill mer än gärna tillbaka. Jag vill se Milano och Florensoch jag skulle även vilja ta en solvecka iKalabrien. Rom återvänder jag mer än gärna till också. 2,5 dagar var i efterhand kanske lite väl kort särskilt när man aldrig varit där förr och det blev litegranna att vi skulle klämma in så mycket sevärdheter som möjligt. Så jag skulle vilja åka tillbaka och bara ta det lite mer chill, mer bara strosa runt, hänga på caféer, bara känna njutet.

Fontana di trevi vart min absoluta favoritsevärdhet och gatorna kring den var så mysiga så nästa gång skulle jag nog välja hotell i det området. Jag gillade verkligen atmosfären vid  Piazza di San Lorenzo in Lucina och bara sitta där och dricka lite eller fika.

Och Spanska Trappan var magnifik. Likaså gillade jag Pantheon och torget där. Rom är väldigt vackert och även om det är en världsstad känns den ändå ganska intim, mysig och liten och vi promenerade överallt. Kreditkort fungerade ganska så bra men jag skulle ändå rekommendera att man har en del kontanter på sig och det finns automater lite varstans.

Det blev totalt 3 pastarätter , 1,5 pizzor, 5 cappucinos, 1 tiramisu, 1 chokladtårtebit, frukostbuffébakverk och så några glas öl och vin för min del dessa dagar...mmmm.. Ingen italiensk glass men så är jag heller ingen glassmänniska. Shopping finns det gott om, både lyxbutiker i form av

Gucci, Prada, Fendi, Valentino, 2 Vuittonbutiker, Louboutin, YSL, Chanel...lokala butiker och parfymerior, Zara, H&M, Sephora, Sisley, Guess, Disneystore m fl. 

Mitt shoppingsug var dock ganska så bortblåst förutom då suget efter att kanske unna mig en Vuittonväska som ju visade sig vara slutsåld och så köpte jag ett par blå pumps på Zara. Men shopping var inte heller nån prio för mig denna resa utan det var just bara njutet, mat och att äntligen få se Rom.

Jag är så glad att vi gjorde denna weekendresa och fick lite sista sommarkänslor med sol och värme och lätta kläder när vi nu kom tillbaka till ett ösregnigt 13gradigt Tidaholm.

Kommentera 1 st

Kommentarer
Sanna
2017-09-10 - 13:16:56

Rom är underbart! Har bara varit där en gång, för 10 år sen men jag vill åka tillbaka. Nästa gång du åker får du inte missa Forum Romanum!

Svar: Haha var tvungen att påpeka detta för sambon som nu informerat mig att vi såg det, lite på håll haha.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: