GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Stockholm i mitt hjärta...

2017-04-07 | 23:38:00 | Krönika/Politik/Tankar

 
...likaså världen, mänskligheten och demokratin.
 
Jag startade min fredag ganska så bekymmersfri, med årets första barfotakaffe på altantrappen i solig morgonstund.
Medan kaffet sörplades och solen lapades så läste jag om Trumps bombattack i Syrien och världen kändes lite mörkare.
Begav mig till jobbet där efter några timmar en bedrövad mamma kom och informerade mig om vad som hänt i Stockholm.
Mitt Stockholm, det som en gång, under en period i mitt liv när jag behövde det som mest var mitt hem.  Den där vilse perioden där man sjunger på sista tonårsrefrängen och ska påbörja vuxenvalsen. Stockholm som sedan dess varit mig kärt. Mitt Stockholm. VÅRT Stockholm..oavsett  om man bott där eller ej så är det Vår huvudstad.
 
Det är väl fortfarande just nu oklart om det är ett terrordåd, vem eller vad som ligger  bakom..vissa är säkert redan övertygade dock..
Men oavsett vem eller vad det är som ligger bakom så får ju aldrig vad en enskild individ eller en liten grupp människor syra agendan eller diktera villkoren eller låta oss bli blinda av hat för en större massa osskyldiga. Missrikta inte avskyn.  Ta varandras händer och stå enade istället. Känn och sprid kärlek.
 
Jag är extra glad en dag som denna att jag just befann mig på min arbetsplats, att jag har det jobb jag har som säljledare i en livsmedelsbutik som är en mötesplats för så himla många olika människor, kulturer, bakgrunder.
Där jag varje dag , varje vecka får så många olika berikande och lärande och häftiga möten med svenskar, nyanlända, flyktingar, invandrare, arbetare, arbetslösa, unga, gamla, de med mer pengar och de som står med en pappmugg utanför och som så fort de fått ihop några kronor hungrigt kommer in och köper något som de hunnit äta upp innan de ens komit utanför dörrarna igen...och så skriker folk kartell..
En arbetsplats där jag säljer mycket utländska budgetvaror till folk som jag vet sitter på Facebook och sprider en massa "bevara Sverige svenskt"propaganda och att alla brott  minsann inte begås av Kalle och Anders...ändå är det vad jag vetbara  svenskar vi senaste året tagit fast för  just för snatteri på min arbetsplats. Likaså har det rakt av varit svenska män som kommit med sexuella anspelningar, tafsat och betett sig mansgrisigt utan dess like. Och medan det sägs att flyktingarna och invandrarna tar från våra pensionärer är det de gamla damerna som gärna vill ha sin växel i lite blandade småmynt som de kan ge till "stackarn som sitter utanför".
 
Och det handlar inte om jag skulle vara blind för IS och andra terrorgrupper eller tar utlänningar i försvar framför svenskar..brott, skit, hat, terror, våld...det sker överallt av alla sorters nationaliteter.
Tyvärr finns det rötägg och extremister som försöker visa och säga någonting , genom att döda och skada andra och sätta rädsla och förakt och hat i system.
Låt dom inte lyckas.
Låt inte ditt hjärta besegras.
Var modigare och medmänskligare än någonsin.
 
Demokrati, fred, kärlek,förståelse, medmänsklighet. Alltid.
 
Kommentera 2 st

Kommentarer
Anonym
2017-04-08 - 07:03:01

Precis! Bra skrivet vännen ❤️
Kram Mia

Anni
2017-04-10 - 09:37:09

Bra skrivet!
Jag befann mig på min arbetsplats mycket nära den förfärliga händelsen. Och medan vi satt i fönstret och tittade på kaoset på gatan nedanför var detta just en sak jag och mina kollegor diskuterade; hur det här skulle påverka främlingsfientligheten.
Men sedan läste jag i tidningen att terrordåden i Frankrike hade minskat hatet och misstänksamheten mot muslimer och blev lite hoppfull. För det är ju inte en folkgrupp som begår terrordåd, det är enstaka extremister. Och hur hemskt det som hänt än är, så är vi i Europa inte i närheten av hur det var under tiden för IRA-attackerna.


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: