GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Internationella Kvinnodagen Hurra!

2015-03-08 | 11:50:34 | Krönika/Politik/Tankar




Internationella Kvinnodagen idag.
En dag som väl kanske inte skulle behöva finnas alls men Sanna fakta är att vi fortfarande inte lever i ett jämställt samhälle.
Den vita mannen är fortfarande superior och gamla förlegade nötta makt och könsstrukturer råder. Vissa är vi mer medvetna om än andra. Vissa saker ska vi fortfarande tydligen bara "acceptera" för att "det alltid varit så".
Vi kvinnor ska tåla och utstå En jäkla massa kränkande skit och situationer dagligen och ständigt få höra " äsch det var väl inte så farligt" . Vi ska finnas oss i att få sämre löner för samma jobb, nedvärderas och ifrågasättas vad gäller kompetens, lämplighet och tja fortfarande om det verkligen inte var kanske vår kjollängd som kanske gjorde att vi får skylla oss själva. 
Vi ska inte bygga muskler och bli starka för det ser inte kvinnligt ut, det måste ju finnas nåt att "ta i" men se för Gud skull till att de här handtagen sitter på exakt rätt ställen.
Feminism och kvinnors rättigheter och jämlikhet handlar INTE om att män ska få det sämre , det handlar om att VI ALLA ska ha det LIKA. 
ALLA. 
Kommentera 1 st

Kommentarer
A
2015-03-09 - 12:04:00

Bra sagt, Anna!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: