GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Jag känner mig rik

2015-12-29 | 22:06:51 | Egocentrerat&Vardagligt


Den här röda skönheten kom hem till mig idag och är ett av mina Mellandagsreafynd. 
Och den får bli litegranna en symbol för mitt "årsbokslut" 2015 tillika symbol för kanske det största som hände mig just i år.
Jag hamnade i total ekonomisk balans.

Detta är En självklarhet för många men det är stort för mig. Efter år med evigt kämpande med företagande där drömmen fick stå över pengar för att 2014 verkligen inse att drömmar ger inte mat på bordet eller betalar hopande räkningar.
2014 handlade om att få rätsida på ett sjunkande skepp, komma på fötter . Dock hamnade jag i en psykiskt slitsam ekonomisk tvist och lurendrejeri med ett leasingföretag.

Tvisten följde med in i 2015. Men så under hösten efter tusentals tårar, ilska, frustration mail och telesamtal hit och dit löste det sig och jag "vann".
Den lättnaden.
Jag fick tillbaka pengar.

Mina blodproppar i lungorna 2014 som med största sannolikhet orsakades av p-piller gav mig rätt till ersättning från läkemedelsförsäkringen . Ingen jättesumma och inga pengar i världen kan någonsin väga upp vad jag gick igenom och skräcken som forfarande psykiskt sitter kvar, men lite plåster på såren.

Den "lilla" tjänsten jag fick 2014 på Netto blev 2015 till nästintill heltid, en tjänstebefodran med löneökning och till en stadig månadslön.

Allt detta innebär nu att jag med glädje den 25:e var månad betalar räkningar, vi kan nu dela 50/50 på husets omkostnader. Jag har gjort om gamlaföretagslån och checkkrediter till ett lån som betalas av bra varje månad.
Jag kan med lätthet föra över pengar till sparkonto och bygga buffert till huset och resor och oförutsedda utgifter.
Och det finns pengar över.

Precis som jag tycker lite godsaker smakar extra gott när jag tränat hårt och vill ge mig lite extra när utrymme finns och hungern är som störst och kroppen trött så kan jag nu med glädje och utan minsta skuldkänsla unna mig något jag suktat efter när räkningar är betalda.
In-Ut = Balans.

Pengar är inte det viktigaste i livet men det betyder så himla mycket för hela välmåendet när man vet att de finns. Jag kommer aldrig ta det för givet, jag kommer alltid känna stolthet över mig själv och de beslut och kämpanden jag gjorde och att jag vände min situation helt. 

 


Kommentera 2 st

Kommentarer
Cecilia
2015-12-29 - 22:50:13

Heja dig, Anna!

Jeps
2015-12-30 - 09:24:12

Vad skönt att allt löste sig med leasingen och att du orkade kämpa på när du blev så orättvist behandlad! Härlig känsla när allt faller på plats, pengar är inte allt men nog är vardagen enklare när marginalerna finns /kram från mig


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: