GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

God must be a He.

2014-01-29 | 11:47:24 | Illustration/Teckning/Konst/Design

 
Tecknat av mig.
Originalcitat av George Carlin.
 
Motivet finns som TshirtAvanna:
 
Kommentera 4 st

Kommentarer
Maria
2014-01-29 - 17:15:33

Har en fråga som jag har funderat ett tag på. Hur är det när man vill använda vad någon annan har sagt eller skrivit? Alltså som i detta fall, att du använder vad en person har sagt på din tröja. Måste man då skriva vem citatet kommer ifrån eller räcker det med att använda citationstecken?

Svar: Jag har faktiskt ännu inte hittat ett bra svar på det där kring upphovsrätt osv vad gäller just citat.När det kommer till litteratur t ex får man ju citera och använda vissa delar men inte hela verk och man ska ange källa .
Men ett talat citat är ju inte ett litterärt skrivet verk i den bemärkelsen..

Men jag ser i alla fall till att skriva i produktbeskrivningen där citat används vem som sagt det.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Frida
2014-01-30 - 21:33:48

Av principskäl gillar jag inte citat av den sorten - byt ut "kvinna" och "man" och "man" mot "kvinna" och läs citatet igen.
Är det lika "bra" då tycker du? Tycker inte citatet är okej i någon riktning. Mvh Frida

Svar: Om man byter ut så förlorar ju citatet hela sin innebörd och hade aldrig sagts och även förlorat den "sanning" som finns i det enligt många av oss som håller med.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Frida
2014-01-30 - 21:48:35

Ja, själva citatet är ju svårt att göra ogjort :) dock tycker jag det är synd att ge uppmärksamhet till sådana generaliseringar.

Svar: Fast nu tycker jag det finns en sanning i citatet för jag tror att hade kvinnor genom historien haft mer maktpositioner och styrt och haft samma rättigheter och bedömts lika som män hade världen sett annorlunda ut så jag har inga problem med att ge sådana här citat uppmärksamhet alls, särskilt inte när en man dessutom är upphov till det som kanske hade lite självinsikt..och har absolut inte problem emd att spä på sådant här heller så länge vi lever i en tid och värld då en kvinnas armhålehår forfarande skapar ramaskri, generaliseringar eller ej.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Frida
2014-02-02 - 19:19:56

Vi får nog enas om att vara oeniga - jag tror inte vägen mot ett mer jämställt samhälle gagnas av generaliseringar utan snarare av nyanseringar och en djupare insikt om våra likheter och olikheter och hur sociala konstruktioner såsom genus påverkar och genomsyrar vår vardag, våra liv, vårt sätt att se på, och tolka, världen. Hade det motsatta varit sant, att kvinnor varit de styrande, hade världen idag med all säkerhet sett annorlunda ut. Men jag vägrar lägga någon värdering i det - att den världen hade varit bättre eller sämre.


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: