GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Shopping Cypern och det här med fejk och fel

2011-06-06 | 11:30:22 | shopping, provrummet & cravings

Här kommer bilder på det lilla jag shoppade på Cypern.
Som jag rapporterade från resan så verkar Cypern vara ett litet mecka för fejkade märkesgrejer.
Överallt - i klädaffärer, väskaffärer och valiga mataffärer hittade du hyllor med väskor av "märkena" Vuitton, Mulberry, Chanel, Gucci etc.
Och som jag skrev HÄR så skulle jag aldrig köpa en fejkad märkesväska.
Dock köpte jag en Vuittonplånbok samt en väskprydnad/nyckelring.
Dubbelmoral av mig - absolut.
Fejk är fejk och fejk är fel.

Samtidigt kan jag känna att jag ändå "hellre" köper produkten där loggan/reklamen ändå går till det riktiga märket än köper de totalplagierade gerjerna som ibland syns på H&M och Gina Tricot.
Men som designer själv är jag givetvis helt emot kopiering och plagiat i grund och botten.
Men det gäller också att vara konsekvent i dagens samhälle.
Det går ju inte ihop att i ett inlägg skandera att det är skandal om nån kopierat ens produkter eller bilder för att i nästa inlägg sen kanske säga att man ska ha myskväll och se en film som inte ens gått på bio eller släppts på dvd..
?
Men en plånbok för mig är bara en plånbok, det är inget jag "skyltar med" som jag tycker att man gör mer med en väska. Jag skulle, om jag en dag verkligen har råd, köpa mig en äkta Chanelväska. Men jag skulle aldrig lägga tusenlappar på en plånbok.
Jag hade gärna varit utan Vuittonloggan på plånboken eller om det är en miniväska, men jag gillade färgen samt att jag får plats med både kort, pengar, nycklar och mobilen i den - perfekt för mig som aldrig hittar nåt i mina väskor hur liten eller stor väska jag än har. Nyckelringen köpte jag mest för den var söt.
Jag köpte dock en väska, en helt märkeslös väska, i en underbar turkos nyans.
Blev även ett enkelt billigt flätat armband och så fick jag en ring av mamma. Ja egentligen fick jag alltihop av mamma eftersom jag fick en tusenlapp att shoppa för som tack för att hon fick följa med på resan.
Kommentera 5 st

Kommentarer
Anonym
2011-06-06 - 11:50:12

det var iaf jättefina saker :)

johanna
2011-06-06 - 11:54:08

Vilken härlig färg på väskan! :)

dissy
2011-06-06 - 16:11:22

Den turkosa väskan var ju helt gudomlig! Ringen tyckte jag också om och plånboken hade en härlig rosa färg:) Jag håller med dig om det här med att det är dumt att köpa fejk men jag tror nästan alla har dubbelmoral när det gäller sånt. Själv vill jag varken köpa fejk eller äkta då jag inte gillar det här med statussaker. Men den trenden har visserligen tonats ned lite nu när det är inne med nytt, gammalt, billigt och dyrt. Så om man fick man en äkta quiltad chanel skulle man ju inte direkt tacka nej:) Så som sagt dubbelmoralen finns i oss alla.



Det jag tycker är mest tråkigt med fejksaker är att det sätter ribban på priset på unik design. Bakom riktigt fina märken ligger det ju massor av jobb. det är ju i själva verket konst enligt mig. Och det är fel att plagiera konst. Sen så är det ju svårare som newbie designer att ta ut de priserna som väskan, tavlan eller vad det nu är man gör- kostar att producera, eftersom folk vill ha billigt eller helst gratis. det fick jag erfara när jag sålde min body nu., som är var mitt examensprojekt.

Annster
2011-06-06 - 22:03:47

Fin shopping :)

Linnéa
2011-06-08 - 20:29:58

Intressant det där med filmer som ej har släppts - hur ser man dem? Kanske är jag lite borta haha. Nog vet jag att det finns massa sajter med program med alla program och filmer som har släppts. Jag tycker att det är trist att vi bor i ett land där allt ligger så långt efter med filmer och serier - enerverande. Dessutom avskyr jag att gå på bio eftersom det är så mkt folk och man kan inte gå på toa och pausa filmen. Jag skulle gärna betala för att se filmen hemma istället - det finns ju en del filmer man kan köpa men det r oftast B-filmer och det tycker jag är så trist eftersom jag är en riktig filmfantast.



För övrigt så har Jag har blivit mer och mer medveten om att jag vill köpa äkta och helst av allt skulle jag vilja sy alla mina kläder helt själv men tyvärr är man ju inte så kunnig. Sedan skall det ju tilläggas att många dyra och fina märken designas inte ens av dem som skall vara designern utan tjänsten köps in billigt från en fattig skräddare och sedan gottar sig de stora märkena i pengarna som de får in. DET tycker jag är hemskt och man får tänka sig noga för om man inte vill stödja en illegal marknad när det gäller nästan allt i vårt samhälle. Jag har svårt för att veta om jag tycker att det är rätt med äkta skinn med tanke på att djur far illa eller om jag skall köpa fuskskinn som kanske innehåller gifter som skadar vår planet. Eller om jag skall köpa en bomullsväska/tygväska där bomullen (knasigt ord haha) kanske är behandlad med giftiga medel och som plockas av någon fattig som blir sjuk av sitt jobb. Jag tycker att man ständigt går omkring med dåligt samvete för allt som man köper. Jag fick dåligt samvete för att jag köpte hudcremer för dyra pengar (jag tänkte att jag ville ha så natuliga produkter som möjligt) men så läste jag att 1 ton rosblad går åt till en liter sådan olja och då blev jag ju helt knäpp och tänkte "ja men det kan ju inte vara bra" så jag tror att det är extremt svårt att vara totalt helig - men man vill ju helst försöka iaf =)


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: