GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Idag är jag ledsen, imorgon ska jag vara glad igen.

2010-08-02 | 18:58:05 | Krönika/Politik/Tankar


Jag vill tacka er alla som kom med grattis och lyckönskningar och tyckte  jag skulle vara värd att vinna jobbet som moderedaktör när jag utsågs som en elfte juryfavorit.

Idag utsågs de tio finalisterna som nu i deltävlingar ska sållas fram till en vinnare.
Jag var inte bland de tio.
Och även om jag inte hade några förhoppningar, visste att konkurrensen var hård och chansen var liten ytterst liten att man skulle bli en av tio..tja nånstans hade man ju ändå byggt upp en liten förhoppning. En förväntan. En längtan. Och en känsla av hopp att drömmen kanske ändå kunde bli sann. Att man kanske ändå skulle få ett heltidsjobb som redaktör. Att man skulle få sätta sig på ett flygplan för första gången i livet och även få uppleva fashionweeks utomlands.

Så idag har jag känt mig väldigt ledsen
Ganska så tom.

Som att jag förlorat nåt jag aldrig ens hade.

Samtidigt som jag önskar de tio finalisterna all lycka och tycker de är värdiga vinnare allihop och hejar på dom till fullo så kommer det ju fram en liten "bitter" sida som tycker att man förtjänade jobbet själv. Man tycker att man stod ut och var lite annorlunda med några extrakilon jämte de jättesmala, att man hade lite mer erfarenhet att komma med som snart 29åring mot tonåringarna som utsågs. Att man hade en intressant vinkel och aspekt  som just modeskapare själv. Att jag satade på en mer personlig modeblogg där jag visade mig och min smak och mitt skapande istället för en massa outfitbilder och googlade catwalkbilder.
Men jag kämpade antagligen inte hårt nog. Kanske var jag inte skrytig nog heller. Ibland tror jag den där dumma jantelagen faktiskt hindrar mig. Att jag sätter P för mig själv att inte hävda mig själv inför andra tillräckligt. Inte framhäver mig i tron om att " så får man ju inte säga om sig själv".
De andra var helt klart bättre.

Så idag är jag ledsen, tom, lite avundsjuk och lite bitter. Men bara idag.
Imorgon ska jag återigen läsa alla fina kommentarer och klappa mig själv på axeln och ta åt mig av era fina ord. Ni som faktiskt säger wow till mig och påminner mig om och tycker att jag ändå har lyckats med vad jag skapat senaste åren.
Imorgon är det nya tag nya drömmar.
Tack till er som påminner mig!

Kommentera 47 st

Kommentarer
Angel
2010-08-02 - 19:20:31

Kram på dig gumman

Ling-Ling
2010-08-02 - 19:22:21

Synd. :( Bra sätt att tackla det dock, tillåta dig själv vara deppad över det en dag, sen ta nya tag. Hoppas det hjälper att vi är många som tror på dig och tyckte du skulle fått det. Som du säger, känns som om du har mer att komma med... :) Ge inte upp heller, det där var ju bara en chans, kommer förhoppningsvis fler! Kram

Cissi
2010-08-02 - 19:31:03

Men tänk vad mycket häftigare att ta sig uppåt själv och inte bara dras in i det för att man blir utvald av några enstaka personer. Mycket häftigare när du gör dig känd genom Avanna på egen hand!



Kraaaam

Anna J
2010-08-02 - 19:32:14

Så tråkigt! Du har all rätt i världen att känna som du gör, just nu. Det kan ingen annan bestämma åt dig. Men som du säger själv, imorgon kommer du igen... Kramar!

Nina
2010-08-02 - 19:40:41

Du har rätt att vara besviken och ledsen. För du ville ju verkligen ha jobbet. Det är ingen kul känsla, men det är tur att man vet att det går över, så unna dej något riktigt speciellt idag =) Jag gillar verkligen din blogg! Ha det bra!

Annster
2010-08-02 - 19:41:46

Förstår att man är glad för andra, även om det käns hårt att gå miste om något som man verkligen ville.



Men som du sa igår, var det ju stort att bli nämnd. Även om det inte är samma sak, så är det en liten glädje i sig att du har en omtyckt blogg som många bara där inte enns lyckas med. Sedan har du ett företag som går bra, där är chansen inte heller given och med tanke på din affärside så är det ennu större eftersom det du säljer grundar i en talang hos dig själv som långt i från alla har. Jag menar inte att det ska vara nog för att inte känna sig ledsen över det jobba man ville ha. Men det är endå stora mål du redan hunnit besegra som många aldrig skulle lyckas med. Så visst finns det glädje där mitt i allt endå :)



Stor kram! :)

Josefin
2010-08-02 - 20:06:35

"smal tonåring som googlar catwalk bilder", tja, det var ju en aspekt på saken.

Camilla
2010-08-02 - 20:07:48

Nu har jag lite mer koll och förstår dig. Känner så väl igen mig i dina tankar, för just sådär kände jag mig tidigare i år. Mådde dåligt väldigt länge men tur nog vänder det och oftast till något väldigt bra. Något oväntat och en spark på vägen. Du är ju redan så duktig på det DU gör och skapar! Ta åt dig människa och det negativa tankarna angående kroppen, att det är just det som gör att du inte fick jobbet kan du bara bojkotta direkt. FY SKÄMS! Kramar om

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-08-02 - 20:15:50

Josefine:



som sagt, ta det bara från min lilla bittra sida idag när jag är ledsen och ta åt dig istället av att jag tycker ni alla tio är jättevärdiga vinnare. Jag önskar er alla stort lycka till och hejar på er allihop. Bevisligen gjorde ni ju det hela bättre än jag, eller hur?

=)



men sen citerade du en mening jag inte ens skrivit.

Jag skrev inte att det var smala tonåringar som googlat bilder.

Jag skrev tonåringar för sig.

Smala för sig.

Googlade catwalkbilder för sig.

Eller hur?

kram igen

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-08-02 - 20:31:19

AnnaJ:

Ja jag tillåter mig själv vara ledsen och besviken och avundsjuk idag..det måste ju ändå vara tillåtet att vara lite bitter och avundsjuk utan att vara en dålig människa..hoppas jag..är det inte rent av mänskligt..?



TAck vännen för dina fina ord! de betyder massor och jag hoppas att du har en skön kväll!

Annster
2010-08-02 - 20:36:13

Klart det är mänskligt och fullt tillåtet. Vi har ju alla en vilja och en känsla därefter. Det gör ju inte att någon annan får känna mindre för det. Det enda jag ville poängtera var att oavsett denna hemska och jobba besvikelse, så är du en vinnare i alla fall på många sätt och vis :)

Annster
2010-08-02 - 20:36:48

Klart det är mänskligt och fullt tillåtet. Vi har ju alla en vilja och en känsla därefter. Det gör ju inte att någon annan får känna mindre för det. Det enda jag ville poängtera var att oavsett denna hemska och jobba besvikelse, så är du en vinnare i alla fall på många sätt och vis :)

Johanna
2010-08-02 - 20:40:08

Det var tråkigt att höra Anna men det kommer mer chanser och du har oerhört mycket att vara stolt över! Din egna fimra, ditt egna klädesmärke, dina teckningar, tavlor etc. Men jag förstår att det känns tomt och det är viktigt som du skriver att ge sig en dag att faktiskt få vara lite ledsen oxå... men imorgon får du sätta på dig en "I am a wow" tröja precis som jag gjorde igår :)

Kramar om!

Annster
2010-08-02 - 20:46:34

Jag menade inte heller att jag fick dig känna så och jag vet att du är en godhjärtat person som känner glädje för dem som gott vidare.



Men jag vet att man också kan känna sig besviken på samma gång. Jag ville bara påminna dig om att du trots din rätt att känna som du gör, så kan du endå le åt dina framgångar du lyckats med utöver när du lättat lite på ditt tunga hjärta. Klart man lipar när man missar något viktigt, men jag kan säga redan nu att du både har lyckats och kommer att lyckas mera. Ibland blir man besviken och ibland blir man glad. Idag var det ingen jättebra dag, men det har varit och det kommer att vara :)

Camilla
2010-08-02 - 20:49:38

Det här va precis vad jag ville få som ett svar tillbaka, tack för att du förklarade dig. Tror jag läste lite slarvigt ovan och det ber jag om ursäkt för. Så länge du får må sämre i dag, för det är jag väldigt noga med. MAN måste få må dåligt, gärna flera dagar om det så behövs. Herregud, vi är bara människor. Därför låter jag faktiskt mina dåliga dagar även speglas i bloggen. Gillar ditt resonemang.

Lotte
2010-08-02 - 20:56:17

Det kommer att komma nya chanser och möjligheter! Du kan verkligen vara stolt, för det du gjort och gör är verkligen fantastiskt!

Annster
2010-08-02 - 20:57:19

Men söta du, nu blev jag nästan lite rörd. Känner mig själv lite betyngad då allt inte gått min väg, men nu fick vi göra varandra lite glada mitt i allt.



Gladast är jag inte för dina söta ord, utan för att jag kunde göra dig lite gladare :)

Annster
2010-08-02 - 21:11:55

Det är ganska mycket faktiskt.

Gamla sår som gör sig påminda. Livet är jobbigt i sig, mycket som motarbetar och inte alltid lätt att vara ensam i allt. Nu är det mycket vad gäller ekonomi, jobb och studier som är lite krångligt.



Du är också gullig och snäll. Det är väll därför du just förtjänat detsamma tillbaka antar jag :)

Johanna
2010-08-02 - 21:19:27

Det är väl klart att du måste få känna dig lite bitter, ledsen och besviken! det skulle väl vem som helst av de andra oxå ha blivit om dom inte blev en av de tio och du har ju trots allt skrivit att du är glad för deras skull osv!!



Nej det var lite synd att den var trasig men var nog att sömsmånen (heter så va?) var lite snål så den hade släpt i sömmen blir ju tyvärr så ibland i produktionen men gick lätt att fixa!



Kram

Annster
2010-08-02 - 21:29:23

Mira? Har jag missat något?



Tack! Jag kämpar på, så det löser sig säkert på något sätt :)

Annster
2010-08-02 - 21:48:33

Konstigt! Bara inte någon hackat din blogg. Haha trodde först det var någon som hoppade in i disskutionen utan vidare. Eller att någon försökt fejka sin identitet och gjort en liten miss. Det var verkligen märkligt :)

Art By Tina
2010-08-02 - 21:55:47

Vansinnigt synd för du hade passat perfekt. Förstår att det känns tråkigt - men vet du, så grym som du är så finns det säkert någon mening med detta - något ännu bättre dyker säkert upp!

Anonym
2010-08-02 - 22:06:40

Igår, idag och imorgon så har du Avanna! Om 10 dagar har bara 1 finalist vinsten och dom andra ingenting. Du har det bästa!

Alexandra
2010-08-02 - 22:09:49

Klart som FAAAN att du förtjänar det, och jag förstår att du är besviken. Det hade jag också varit. fruktansvärt besviken. Om man dessutom utses som en elfte så känns det ju som om man är något alldeles speciellt.



Jag är också ledsen nu, för jag tycker verkligen att du skulle vara en finalist.

Malin
2010-08-02 - 22:19:12

Helt förståeligt! Jag tror att du skulle ha gjort ett toppenjobb faktiskt. Peppkram!

Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog
2010-08-02 - 22:30:57

Fina du!



Vad tråkigt, jag höll tummen hårt ska du veta! Och flyga... det är inte så mycket att ha ändå ;) försöker peppa lite



Stor kram!

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-08-02 - 22:33:21

Anonym: tack för de kloka orden! massa kram!

Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog
2010-08-02 - 22:44:54

Förstår dig helt och hållet söt! Man får vara bitter och ledsen ibland (bara man inte är det heeeela tiden blink). Förstår att du är besviken, det hade jag också varit! <3

Jennifer / JFR
2010-08-02 - 22:47:47

Den anonyma var jag Anna! Kramar på dig / Jennifer F

Lene-Therese
2010-08-02 - 22:54:58

Tycker det är konstigt för du var typ den enda som hade en genuin personlighet som kom igenom skärmen. Deras förlust.

Malin
2010-08-02 - 23:35:42

Självklart måste man få vara besviken, du är absolut ingen dålig människa för det fining! Kram

Art By Tina
2010-08-03 - 00:21:22

Betyder mycket att du tar till dig mina ord - menar varendaste ett!

Dissy
2010-08-03 - 00:51:27

Åh vad trist. Jag tycker att det behövs någon som du där i fashionland. Någon som bryter av med vettiga åsikter och som inte tillhör size zero idealet och som är kvinnligt vacker istället och som visar mer personlighet. Gör mode roligt helt enkelt, som jag sagt tidigare skulle jag verkligen tycka om att se mer mode gjorda av dig som en klännings kollektion.



Klart du har rätt att vara bitter och sur, det är bara mänskligt. Men ge inte upp för det. Du har en plats där, jag bara vet det:)



ps. jag skrotade mina dumma idéer och köpte mig en långklänning, den satt perfekt:) Tack!

Fröken V
2010-08-03 - 02:41:40

Jag förstår att du är ledsen nu, men samtidigt är jag övertygad om att din chans kommer också. Du är en riktigt duktig illustratör och designer, just keep it up!

Sandra
2010-08-03 - 04:20:25

Faaaan också. Jag trodde (och hoppades) ju på att du skulle vinna. Du förtjänar det! Men men, din tid kommer - det är jag säker på! Du är gryyyym.



Ps. När jag ändå har dig på tråden, kommer "I'm perfect just the way I am"-tröjorna komma in något mer på Nelly? Eller är dom helt slutsålda? :/ Kram

Emma says style, love & rock and roll.
2010-08-03 - 08:49:13

Du är grymmast, glöm aldrig det. kram

Camilla
2010-08-03 - 09:51:09

Stor KRAM till dig!

Anna J
2010-08-03 - 09:56:17

Ja, det är mänskligt att känna en massa negativa känslor när det går emot en och det gör inte någon till en sämre människa. Faran ligger i om man fastnar i det negativa och inte kommer ur men däri ligger ingen fara för din del. Jag är säker på att du tar dina känslor och vänder det till nåt positivt genom din kreativetet och skapande.



Jag tänker på texten till en ny Robyn-låt. Hon nämner en massa saker som tar "död" på henne och avslutar det hela med "Don´t fucking tell me what to do..." Det tolkar jag som att tala inte om för mig vad jag ska känna - det vet jag bäst själv.



Hoppas du får en bra dag vännen! Kram!

Sofia
2010-08-03 - 09:56:50

Söta fina Anna, du är så otroligt duktig och driftig och framgångsrik ändå! Du är en av få som lyckats ta dig fram själv. DET är beundransvärt!



Så, låt det sjunka in såklart, men sen, bli den gamla vanliga sprudlande kreativa Anna! <3



Kramar

Girly
2010-08-03 - 09:57:25

man får vara besviken & ledsen blir vi alla ibland.

menm glöm aldrig hur speciell du är och att du har kommit längre en de flesta...

Många pussar från ett fan<3 Girly

delinda
2010-08-03 - 10:20:56

hade hoppats på dig jag med, du är verkligen inspirerande och otroligt duktig!



men du är grym och kommer alltid vara en stjärna, you go girl!



massa kramar

Anonym
2010-08-03 - 10:26:15

Anna, anna, är du gladare idag? :)

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-08-03 - 10:54:15

Jennifer: Ja , jag försöker i alla fall =) Nya tag tag idag!

Wysteriia
2010-08-03 - 11:12:18

Åh men fy vad synd :(( Förstår att du blev ledsen men hoppas du är gladare nu <3

elin
2010-08-03 - 12:31:31

nej, vad tråkigt! jag tror också att du hade gjort ett fantastiskt jobb, och det är verkligen helt okej att vara bitter och ledsen - om man är det under en begränsad tid :) sen är det bara att rycka upp sig, vilket du verkar gjort. tänk på att du kanske hade haft svårt att hinna med både det jobbet och avanna? (om vi ska se det positivt...) vi är ju iaf bevisligen en hel del som gillar det du skriver och illustrerar, så keep up the good work :) du kommer till NY en dag, det är jag säker på! KRAM!

Grimgoth
2010-08-03 - 13:47:34

Synd att du inte gick vidare men det går flera tåg och då kommer du vinna!

Ulrica
2010-08-03 - 23:54:41

Du är bra!Kram


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: