GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

dry martini

2008-01-12 | 16:12:50 | Egocentrerat&Vardagligt

Härlig lördags hittils..lördagar tenderar alltid att vara härliga tycker jag...man kommer in i ett annat tänk, en andra andning, ett lugn och en glädje och en känsla av att allt är möjligt..

Förmiddagen, efter lyckan att internetet kom tillbaka, spenderaeds med älskade Karin. Vi tog en latte på ett fullsatt Café Nohrbergs och seda strosade vi en stund inne på Lindex...råkade visst köpa trosor..och strumpbyxor...vilket ju var helt tillåtet trots köpstopp..
Därefter gick vi till den blomsteraffär där jag inhandlade mina " utmedetsistaavjuleninmeddetnyaköketblommor" igår..Karin behövde visst också blommor.

Sen handlade jag och Stefan kvällens middag : soltorkade tomater, mozarella, vegetariska örtbiffar och sallad för min del, kött, bearnaise och pommes för hans del samt vitlöksbaguetter gemensamt.
Och efter det gick jag hem till mamma och pappa och svettades i 45 minuter på motionscykeln.
Sitter nu här nyduschad och är sugen på en drink...

146310-3952


(foto: jag själv)

Glöm inte att Ni kan tävla hela helgen om en t-shirt från min kommande "kollektion". Jättekul att ni verkar gilla mina bilder/motiv!
Kommentera 19 st

Kommentarer
Hanna
2008-01-12 - 16:33:10

sjukt fin bild :)

Sofie
2008-01-12 - 16:40:09

Klart att det ska genomsyras att det är du som gjort bilderna. Är du nöjd med det så visst. Go on. Jag har aldrig sagt att du måste ändra på dej, jag gav dig från början ett tips på vad jag tycker skulle förbättra dina motiv väsentligt. Det är klart att det är upp till dig om du vill ta åt dej eller inte.

Så länge jag får ha min åsikt ska jag inte försöka få dej att göra något du inte vill. Men, uppenbarligen vill du jobba och livnära dej på det här. Illustrationerna funkar helt klart, men för större uppdrag krävs det att man har goda typografiska kunskaper. Och efter vad jag sett på din blogg tycker jag inte att du har det. Men nåväl, lycka till. I rest my case. Jag har sagt vad jag tycker och försökt ge dig tips på hur du kan förbättra dej. Vill du inte ta åt dej av kritiken, fine, men konstruktiv kritik är enda sättet man kan förbättra sig på. Men lyssna du på dom som klappar dig medhårs om det känns bättre.

Anonym
2008-01-12 - 16:55:36

Härlig blogg!! :)

anna
2008-01-12 - 17:01:04

Sofie: Men snälla du..
Du gav mig kritik och kallde min typografi för hemsk. Just ordet "hemsk" kallar jag inte heller för konstruktiv kritik.
Jag gav svar på denna kritik och försvarade min konst samt svarade på att jag har läst typografi när du gav mig boktips på området.

Jag förklarade också skillnaden på mina "fria" arbeten som mina motivtryck som det inte är några som helst köptvång på eller nån som förbeställt eller betalt mig för att göra. Utan dessa motiv gör jag helt egenfinansierat med risk att inte tjäna ett öre. Så inom dessa arbetesområden så kör jag helt ur eget tycke och smak och perspektiv och struntar i alla regler..skulle jag gå efter en massa manualer om hur allt ska se ut och vara inom mina konstnärliga arbeten så skulle jag få kasta alla illustrationer också då de är helt oproportionerliga och anatomiskt felaktiga om de skulle göras om till verkliga gestalter.

Motsatsen är då jobben jag får från direkta kunder som vill ha en logotype, en annons eller något annat grafiskt. Då kan man väl säga att jag följer den grafiska kokboken till punkt och pricka och helt enligt kundens önskemål och gör ett professionellt arbete. Har hittills inte haft en enda missnöjd kund vare sig det varit begravningsbyrå, make upartist eller ett möbelföretag som omsätter miljoner.
Hur många stora kunder har du haft?

Sen nämnde du att de som köper mina t-shirts med mina i dina ögon oproffsiga tryck visst är betalande kunder.
Yes - efter att jag själv producerat fram produkten ja och då har ju kunden själv valt att köpa t-shirten för att de gillat den - motivet, typografin - rubbet. De har ju uppenbarligen gillat den. Eller hur? Ska jag då i efetrhand gå in och säga - "ursäkta köp den inte ty jag har inte tänkt på Kerningen tillräckligt mycket här". ?

Jag är för att ge och ta kritik men under mina utbildningar har jag också fått lära mig att stå upp för det jag gör, tala för min KONST och förklara si och så med den det och detta.

Men det är väl jättebra för din del att jag inte är så bra överhuvudtaget
- då ahr du ju en konkurrent mindre att tävla om jobben med. Eller hur?

Martina
2008-01-12 - 17:18:34

Den där bilden är så snygg att drickan ser god ut. Sagt från mig är detta en stor komplimang, eftersom jag inte dricker och tycker att allt starkare än...10% fräter hål i näsan. haha...

Linda
2008-01-12 - 17:19:37

Här är min rätta adress ;)

Linda
2008-01-12 - 17:26:19

Mmm, vilken ljuvlig bild. Jag blir bara mer fascinerad av dig för varje besök här.

Bella
2008-01-12 - 17:27:39

Låter som du har haft en mysig dag :) Jättesnygg bild oxå

Ha en bra kväll :)

Sofie
2008-01-12 - 17:38:00

Jag har sagt hela tiden att jag gillar många av dina illustrationer och det fina med dom är ju just att dom är anatomiskt inkorrekta. Och ordet hemsk är faktiskt konstruktiv kritik, visst kunde jag lindat in det i bomull och sagt det på finare sätt men jag ser ingen mening med det. Jag tycker den är hemsk på sina ställen och anser att du borde jobba mer med den.

Och visst, du har säkert massor av kunder som är superstora men jag har aldrig sett såna exempel på bloggen så det är inte speciellt lätt för mig att kommentera de arbetena. Och herregud, bara för att jag ger dig kritik på ditt arbete behöver inte det betyda att jag är avundsjuk eller missunnsam. Och vad jag har haft för kunder? Spelar det någon roll? Skulle jag vara mindre grafiskt kunnig om jag inte arbetat med stora kunder? Kan jag inte ha en åsikt och få uttrycka den?
Konkurrens är jag inte rädd för och jag tror inte att vi slåss på samma bana.

Och ja, dina kunder är betalanda kunder som köper efter att de har sett motiven och designen och gillar det uppenbarligen, det har jag aldrig sagt emot. Men jag kan fortfarande tycka att motiven skulle kunna förbättras. Det gäller väl alla kläder för övrigt, även de som säljs i stora butiker. Tycker jag att något kan förbättras har jag rätt att uttrycka det. Och om det vore för att jag var "rädd" för din konkurrens skulle jag aldrig ens bry mig om att kritisera. Då skulle jag hellre sitta tyst och skratta för mig själv.

Den här gången tänker jag avsluta med att förydliga att jag tycker om de flesta av dina illustrationer och foton. Det är just typon jag har problem med på vissa ställen. Jag har aldrig sagt att du skulle vara en dålig konstnär, tvärtom.

Vicky
2008-01-12 - 17:48:14

Åh gud vilen cool/lyxig bild, du är fasiken professionell :D

Camilla
2008-01-12 - 17:50:14

Åh vilken snygg bild :)

Alexandra
2008-01-12 - 17:53:37

ÅH VA FIN BILD!

anna
2008-01-12 - 18:01:16

sofie: Du får så gärna skratta öppet till och inför mig. Det gör ingenting. Men som jag nu skrivit så har jag rätt att att stå upp för det jag gör och tala för det jag gör.

Jag har inte någonstans påpekat eller påstått att du varit avundsjuk eller missunnsam. !?!?

Jag tar gärna emot kritik men jag får också använda den å det sätt jag vill.
Om jag itne hade kunnat ta kritik och använda den så hade jag aldrig klarat av att gå 3 år på konst & designskola eller gått ut med de omdömen jag gjorde.

Det jag påpekade och menade med att frågan om du haft några kunder eller ej är att du i flera kommentarer nu försökt säga mig att jag inte kommer klara denna bransch eller arbetar professionellt gentemot en kund på grund av att jag är gräslig på typografi. Men jag har ocg har haft enbart nöjda kunder.
Men nej dessa visar jag inte i min blogg ty det tycker vore oerhört oproffessionellt att göra.

Jag har utvecklat mig något oerhört på det år jag haft bloggen och om ett år är jag övertygad om att jag är än bättre än idag.

Motiven är mina, så som jag gjort dem så som jag såg dem framför mig så som jag vill ha dem.
I mina fria arbeten så går jag på känsla och impuls och ändrar sällan
i efterhand.

till skillnad från
tex de annonsjobb jag gör där jag kan sitta i 6 timmar med bara en mening..flytta en punkt fram och tillbaka, en milimeter hit och dit.

men när det gäller min konst, fria arbeten så orkar jag inte..vill inte och kommer inte.

Kram

Karin
2008-01-12 - 18:04:24

festlig bild:)

Sweetheart
2008-01-12 - 18:08:06

Men Anna, vilken snygg, lyxig, härlig bild! Du fortsätter att överraska och imponera på mig för varje dag :) Du är bäst!
Massor med kramar och ha en underbar lördagkväll sötaste!

Anonym
2008-01-12 - 18:13:09

http://superstarlius.blogg.se

Sara
2008-01-12 - 18:17:42

Är det inte jobbigt att behöva laga olika maträtter varje dag, eller ni kanske inte gör det alltid? :) Kram

sofia
2008-01-12 - 18:28:02

hoppas du med får en trevlig dag/kväll, kram! :) finfin bild föresten!

anna
2008-01-13 - 01:16:41

anonym: tack! kram


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: