GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Utökad vårkollektion, Relaxlatte och kaffeöversvämning.

2007-01-31 | 14:38:24 | Vardag

146310-766



Jag bor i en trea på 78 kvadrat med utsikt över statoil och betong från köket från ena sidan av lägenheten och utsikt över stadens "shoppingstråk" från den andra sidan.
Helt Ok.

Dock är det en hyresrätt och även om det betyder att Vicevärden fixar det mesta - eller SKA fixa det mesta (vilket våran inte gör) som går sönder och dylikt innebär det också att vi har fula plastmattor som aldrig blir riktigt rena och än fulare blaaskiga tapeter. Vår Vicevärd måste ha en extrem förkärlek för just fula tapeter och vill inte att vi tapetserar om utifall att nästa hyresgäster skulle vilja ha fula tapeter...??

Detta gör att jag inte riktigt trivs i mitt hem och därav ofta också bara tappar lusten till att ens försöka ha det snyggt och städat angående möbler och själva rummen..det känns ibland liksom som att det inte är någon idé när själva lägenheten är så ful.
Detta leder i sin tur att jag inte riktigt trivs på grund av stöket som uppstår i utebliven städlust. Det leder till att jag känner mig rastlös och inte riktigt vill vara hemma. Vilket är synd eftersom jag ska arbeta just hemma 4 dagar i veckan med eget produktionsarbete enligt schemat på min utbildning. Visst jag skulle kunna sitta vid min arbetsplats i skolan....men jag håller ju på med foto och det är hemma eller ute jag fotar. Det är i min väldigt otympliga stationära dator jag har alla bildbehandlingsprogram och redan tagna foton ( just det ja - back updags). Jag tillverkar också smycken och hålla på och släpa alla tusentals pärlor och delar och verktyg upp till berget var dag känner jag inte heller för.

Så jag bestämde mig för att försöka städa idag..igen. T ex det där köksskåpet som vi bara öst in grejer i sedan vi flyttade in..det har jag nu gjort i ordning. Jag har skurat diskbänken och dammsugit och dammtorkat och skurat golven och jag har gjort iordning en hel del vid min arbetsplats. Toaletten och badkaret är skurade och polerade (men jag orkade inte med golvbrunnen...). MEN VARFÖR I HELVETE SKA DET VARA SÅ JOBBIGT ATT STÄDA? Jag skulle sätta på kaffe som skulle koka under tiden jag dammmsög och lyckades inte få i en enda skopa kaffepulver i filtret utan att spilla över hela den nyastädade bänken. Sedan nrä jag hämtade dammsugaren lossnade munstycket och landade naturligtvis rakt på stortån med ett ekande "KATJIIIINGBÅNG". När jag så kom ut i köket med ammsugaren i full gång så var det en kaffepöl på golvet och den för andra gången städade bänken badade i brun dryck - GAAAH!

Men nu sitter jag här och sörplar en kaffemedvarmmjölk, försöker slappna av och bläddrar lite i den pocketbok som kom som en liten present med posten idag..eller present..det var ju en ond räkning med också för boken...och ju mer jag slappnar av desto mer känner jag att halsen känns grusig, ögonen värker och  de tåras om jag tittar åt sidan och jag är helt jättemätt fortfarande på den smoothie jag drack vid nio i morses...förkylningen är i anstormande. Och jag välkomnar dig icke!
146310-765
Kommentera 7 st

Kommentarer
Sofia Style
2007-01-31 - 14:53:44

nej det låter faktiskt inte som en toppendag längre, hoppas den blir bra snart! Jag har också en jäklig dag, kan inte koncentrera mig här på jobbet... Kram! (maten var jättegod ;-))

Karin
2007-01-31 - 15:21:11

åå fler fina smycken:)
vi får vänta till sommaren och se helt enkelt:)

Annelie
2007-01-31 - 15:33:00

Hallå igen! Jag sitter helt enkelt och gör massor av lager, sedan gör jag former med lassot, fyller med hinken, blurrar om det behövs. pilligt, men kul!

pernilla
2007-01-31 - 16:06:01

UTMANING;favoritbloggar :) http://peggs.blogg.se/310107145656_utmaning_favoritbloggar.html

Hanna
2007-01-31 - 16:43:49

oj... jobbig dag! hoppas den blir bättre ikväll!

Johanna
2007-01-31 - 17:07:00

Tack anna. Du är så söt & gullig nu, alltid lika snäll med ska du veta! kram kram

Anna
2007-01-31 - 17:22:01

Sofia Style: Det känns lite bättre nu..skönt att det är rent och undanplockat! Hoppas du får en skön kväll. Kram

Karin: Mmm ska försöka producera fram en hel kollektion..minst 20 par örhängen, 20 armband, 20 halsband..
vill att sommaren ska komma nu!

Annelie: Aha, låter imponerande! Men har du ritat bilden själv eller är det ett foto på madonna( för det ser ut som madonna) som du arbetat med? När det är pilligt är det som kuligast! För då känner man att man arbetat!

Pernilla. Gud vad svårt..

Hanna: Det känns redan lite bättre - skönt att det är städat o så - man kan slappna av lite mer då tycker jag.

Johanna: Åhh tack...det är ju du som är söt o snäll..piggar alltid upp mig med positivitet!
Kram


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: