GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Under den röda vinterhimlen ryms det onda barndomsminnen

2007-01-20 | 22:05:29 | Egocentrerat&Vardagligt

146310-653
Det blev hemmabakd pizza idag igen. Så gott och så enkelt..och jag inbillar mig att det är nyttigt..oh well nyttigare än avnlig pizza ialla fall då jag bakar den på dinkelmjöl och vet vad jag själv stoppar i och på den.

Haha, pratar just i denna sekund med min bästaste vän Karin, på msn.. Jag är en "hot'n'updated version" av en Hemmets veckotidning med mina tips om ditt och datt.
Karin är bäst och imorgon fyller hon år!

Stefan, den stackarn, har drabbats av en hisklig nackspärr. Så han är strandad i soffan vid tv:n med värmedyna och mikrouppvärmd
havrekudde havrekudde (!?!). 


Dock har vi inga värktabletter här i lägenheten146310-651 - måste komma ihåg att köpa det! - så jag fick gå hem till mina föräldrar och hämta några.
Jag passade på att fota lite i kvällens vinterlandskap och det blev ganska häftiga bilder då jag plåtade med nattblixteffekten. Fotograferade en del träd i stadsparken samt mitt barndomshem som jag älskar så mycket.

Satt dock mest och grät där borta och snyftade i min tekopp..lite försenade och fördröjda känslor från begravningen kanske. Samt mitt eviga ältande om att jag är äcklig och ful och tjock. Att jag är värdelös och om krypet och äcklet i kroppen...
Men det kommer fram en del annat i det där..gammalt som legat och grott.
Bland annat hävde jag helt plötsligt ur mig ett minne från mellanstadiet då jag var den enda tjejen i klassen och parallellklassen som inte fick gå med i luciatåget. Jag fick sitta tillsammans med killarna som kommit i målbrottet i ett rum och lösa matteuppgifter och läsa i Nationalencyklopedin hela dagen medan de allra flesta var ute och lussade och sjöng.
Kanske att det är sådana upplevelser tillsammans med t ex den hos frisören för några veckor sedan  - som fick mig att känna mig "ovärd" att ens få en  klipptid  som får mig att känna mig helt värdelös??

Att jag i så många år och situationer känt mig ratad och hatad och för fel och för ful för allt?

Jag vet inte.

men nu ska jag gosa medhan som gång på gång, dag efter dag försöker intala mig att jag duger.
Kommentera 3 st

Kommentarer
Camilla
2007-01-20 - 22:58:42

Väldigt vackra bilder du har tagit!
Förstår inte varför du säger att du är ful, tjock och äcklig. Det är du verkligen inte! Men vet vad du menar med de där känslorna. Hade dem själv i många år, tills jag fick hjälp på en klinik. Super bra. Varit frisk i snart 5 år. Känns jätte bra. Det är dags att försöka tänka positivt. Du verkar iaf ha en super gå kille som tycker om dig! Du duger som du är!! *kram*

Anna
2007-01-21 - 02:27:28

Camilla: Tack..ja jag blev också nöjd med fotografierna =)

hmm..för att jag tycker att jag är just ful o tjock o äcklig och värdelös...att min kropp är blä..kort och väger för mycket...fel fel fel. Det bara kryper inuti.
Försöker tänka posotivt men det känns alltid "menlöst" när kroppen känns ivägen ..att jag aldrig blir smal..fast jag kämpat o blablabla..läser ständigt om folk som väger mindre än mig o är mycket längre...om tjejer som har så svårt att gå upp i vikt...vet inte hur många bloggare jag läst bara idag som väger mellan 45-49/50 kilo och är runt 170 cm långa.
welwell..
tack för att du tog dig tid att skriva och trösta. Kram i natten.

Geiranna
2010-03-03 - 10:42:50

Very nice site. I must say that I am impressed. Keep up the good work.


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: