GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Jag är en blondin med stora bröst - på riktigt jue!

2007-01-11 | 16:54:12 | Smink, Hudvård, Skönhet

Nu har jag varit och frågat frisören angående mitt hår. Jag gick till det stället jag var på sist - i september och blev brunett.
Ja jag kanske borde dra hela den hårresande historien från början?
Tills för ungefär 5 år sedan lät jag mitt  skandinaviskt blonda hår vara helt och hållet förutom att jag toppade det och klippte etapper (som ju var så modernt) ganska så regelbundet. Men jag hade vägrat slingor och annan typ av färgförändring.
Sedan så provade jag lite ljusare slingor en gång vilket lede till mer slingor nästa gång för att slutligen bli experiment med både platina blondering, röda slingor, svarta slingor, kopparslingor och olika kombinationer. I juni förra året sa mitt hår så slutligen NEJ till mer blekning då det gick av..just på grund av ännu en platinablekning i överhåret. Jag satt ganska så lugn där hos frisören och tänkte "att det här är säkert normalt", men ändrade den uppfattningen paniken steg hos frisören ju mer av mitt hår hon fick i händerna. Fast jag slutade tappa hår på direketen efter att jag lämnade salongen.

Efter det, några månader efter, ville jag åter göra något åt mitt hår, men gick till en annan frisör eftersom min vanliga hade sjukskrivit sig vid tillfället för den inbokade tiden och jag var in a desperate need of hair care. Så jag testade en ny, som var väldigt trevlig och jag berättade för henne vad som hänt under senaste blekningen och hon konstaterade att mitt hår var skadat och poröst. Jag förklarade att jag ville inte längre vara jätteljus neb jag ville ändå fortssätta vara blond. "Javisst" kuttrade frisören men jag gick ändå därifrån som en mörk brunette med försäkran om att jag både var snygg och att jag fick komma tillbaka och ändra de om jag inte var nöjd.

Dock blev jag nöjd, om än chockad och ovan, så blev jag nöjd och behöll det bruna.
Nu är jag trött på det och käner att jag vill ha mitt blonda hår tillbaka eller i alla fall mycket ljusare än vad jag har nu.

Så jag gick tillbaka den frisören - hon som gjorde mig brunette och hon sade till mig att det kunde jag minsann glömma. Kanske att jag kunde bli lite ljusare fram emot hösten igen.
Hösten!??? HÖSTEN!?? Ska jag behöva vänta i 8 månader minst innan jag kan bli blond?
Dessutom när jag sa att jag bara vill få tillbaka min naturliga blonda färg så suckade hon och sa åt mig att jag inte är blond egentligen. VAE!?!? Ska hon stå där och säga åt mig att jag som var min naturliga blonda färg i 20 år inte är blond på riktigt? Desutom frågade hon mig om jag tappade hår och hur mycket. Varpå jag svarade att jag tappar hår och att jag upplever det som mycket men det kan bero på att det syns mer och tydligare för att det är mörkt och att jag är van vid ljust håravfall.

Nu är jag förbannad.
En förbannad blondin.
En stolt blondin som bara ville rädda sitt hår.

Dessutom har jag stora bröst..det har jag iofs nästan alltid haft men de senaste veckorna tycker jag att de blivit än mer "fylliga" och så har jag fått två stycken bröstkommentarer idag.
Det första var ett sms grån Stefan som började med " Hey girl with the big boobs..!"
Den andra kommentaren fick jag för en liten stund sedan från älskade Karin under våran julklappsbytning (härligt med förlängd jul) som sa att jag har väldigt stora bröst idag.

Så, jag är en blondin med stora bröst och allt är på riktigt, Faktiskt....frisörsjävel...*mummel*
Kommentera 16 st

Kommentarer
Felicia
2007-01-11 - 17:03:13

Omg, haha :) Men stackars dig det med håret. Ska själv bleka mitt nu till min vanliga färg efter ett brunett-experiment. Men, kan du inte färga innan hösten? Palla vänta lix.

Sandiebelle
2007-01-11 - 17:03:29

Hahaha JÄVLA FRISÖR =)

Johanna
2007-01-11 - 17:08:28

Ja Anna då ska jag göra de =) Skoj igt värre. kram kram

2007-jan-11 @ 17:04:57

Karin
2007-01-11 - 17:18:09

fin layout du gjort:) vi kom in på kursen iaf! hade tydligen redan tackat jag stod det.. så nu blir det att skriva mycket den kommande våren:D ha en fin kväll!

Anonym
2007-01-11 - 18:21:25

Felicia: Ja jag tänker absolut göra något med mitt hår innan hösten, innan påsken, innan alla hjärtans dag! Dumma frisör.

Sandiebelle: Haha japp..my thoughts exactly.

Johanna: Kramar dig!

KArin: Tack! Va kul att du gillar den. Grattis - jag tror ni kommer njuta massor av kursen =)

Wysteriia
2007-01-11 - 20:23:23

Mysko frisör, men hon kanske menar att ditt hår är för sliet så om du blekar o har dig igen så kanske det trillar av? Va fan vet jag..:P

Anna
2007-01-11 - 20:48:32

Wysteriia: Ja visst kanske hon menade det men jag fattar då inte kommentaren när jag gick därifrån första gången som brunette fast jag ville vara blond, att om jag inte var nöjd skulle de rätta till det..vad skulle de ha gjort då som inte går att göra nu liksom, ett halvår senare då håret borde vara i lite bättre skick än det var då??..Mysko som du sa.
kram

leopardia
2007-01-11 - 21:43:41

jag kan ju hojta lite om när jag blekte för att sen färga över. att det blev som kladdigt. håret. eller ja, det kändes konstigt och såg fett ut, trots att det var nytvättat. men om det inträffar är mitt tips att doppa det i handfatet i en saltvattenblandning. eller att bada i havet då, om man har möjlighet till det...
problemet jag har nu, efter allt färgande är att den svarta färgen inte fäster på mig. efter nån vecka är det brunt... så därför är jag rödhårig idag.

kram kram och kör på. om håret går av så finns det ju massa snygga peruker att köpa...

Anna
2007-01-11 - 22:52:19

leopardia: Hmm ja jag fattar inte så mycket av det här med hår...förstår bara inte varför för det första att de kunde säga i höstas att de skulle ändra o göra om ifall jag inte vart nöjd..plus att de sa att jag efter nyår kunde gå mot blont igen genom avfärgning...men nu låter det stört omöjligt med alltihop....Folk ändrar ju hårfäger titt som tätt tycker jag..

vill inte ha peruk...vill bara trivas med mig själv.

Wysteriia
2007-01-11 - 23:40:33

jag tycker du ska gå till en annan frisör och fråga om råd.

Anna
2007-01-11 - 23:55:16

Wysteriia: Ja jag tänkte göra det imorgon..finns en hel del i denna lilla stad...pizzerior och frisörer.

gisela
2007-01-12 - 08:25:23

jag studerar till frisör, och förstår nog tjejen du gick till. med tanke på hur mkt ditt hår e behandlat så är de nog inte smart o blondera det. fast testa med att lägga i lite ljusa slingor, blekning med 4% väte. så får du ditt hår ljusare än nu iaf, och så kan du fortsätta emd slingor så varje gång så får du ditt hår ljusare och ljusare. men blek det inte, för om det redan känns skadat så kommer du snart få "gummibands"hår som har väldigt svårt för att torka, och det kommer se otvättat ut ungefär alltid då det inte kan torka.

Anna
2007-01-12 - 08:48:28

Gisela: Jo visst jag förstår väl till en del men inte det att HON berättar för mig att jag INTE är blond samt att de när de gjorde mig till brunette (fast jag bara ville sluta vara platina) sa att de kunde ändra tillbaka om jag inte var nöjd med att de gjorde nåt jag inte bett om samt att de då sa att efter nyår kunde de börja ljusa upp o blonda det igen. VAd är det som ändrats? Mitt hår är lent nu - inte alls så poröst som då..
Sen har jag inte tänkt jätteblondering heller..jag vill bara slippa få så blond utväxt o behöva fylla i den hela tiden o därmed komam längre o längre ifrån min riktiga hårfärg...??

Sofia Style
2007-01-12 - 14:28:56

haha du är så rolig!

leopardia
2007-01-12 - 14:55:49

nu har jag en idé... ta färjan över till gdansk och gå till en hårfrisör i polen. jag klippte och färgade mitt i två färger för under 200 spänn. dessutom var de duktiga. men jag tror att ska man få det riktigt blont utan det där orangea och utan att köra slingor så får man nog köpa nån avfärgning/blekning från estland eller från nånstans där det är lite mer schvung i grejerna...

eller kom till sthlm och gå till tony&guy så kan vi gå ut och dricka cosmos efteråt :)

Anna
2007-01-12 - 18:24:55

Sofia: he, jag försöker..hihi

Leopardia: Hmm men det kostar ju att ta sig till dit färjan går ifrån, själva färjebiljetten samt hem igen..tror inte jag tjänar på det.
Toni&Guy låter dyrt..tänk på en fattig student plånbok - ska ju räcka till skor o väskor med..Men helt klart vill jag ju cosmopolita med dig inom en snar framtid.
kram!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: